Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Cea mai mare alcoolemie înregistrată de polițiștii clujeni de sărbători

Publicat acum

pe

man drinking alcohol while driving the car

Poliţiştii clujeni au fost la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj luându-se măsuri suplimentare pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

În perioada sărbătorilor de Paşti, peste 500 de poliţişti de ordine publică, rutieri, de investigaţii criminale, precum şi de investigare a criminalităţii economice au acţionat zilnic pe raza judeţului pentru prevenirea faptelor antisociale.
Aceştia au acţionat cu precădere în zonele lăcaşurilor de cult, pentru menţinerea ordinii publice pe timpul desfăşurării slujbelor religioase, precum şi pentru asigurarea fluenţei traficului auto şi pietonal. De asemenea, principalele artere de circulaţie au fost supravegheate cu aparate radar pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

Astfel, în perioada 11- 13 aprilie, poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să aplice peste 200 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Totodată, 18 permise de conducere au fost reţinute, iar 6 certificate de înmatriculare retrase.
Depăşirea vitezei regulamentare a fost una dintre cele mai frecvente abateri constatate de către poliţişti. De asemenea, au mai fost constatate 11 infracţiuni rutiere, dintre care 6 se referă la conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Gradul cel mai ridicat de alcoolemie, înregistrat de aparatul etilotest al poliţiştilor, a fost de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Valoarea a fost înregistrată în urma testării unui conducător auto, care, în timp ce se deplasa cu un moped, pe raza localităţii Mera, a intrat în coliziune cu autoturismul din faţa sa. Totodată, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu deţinea permis de conducere, iar mopedul era neînregistrat.

În aceasta perioadă, a fost înregistrat un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. În seara zilei de 12 aprilie, un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa într-un accident produs pe raza comunei Căpuşu Mare. Acesta s-ar fi angajat într-o depăşire, iar la reîncadrare pe banda sa de mers, ar fi pierdut controlul asupra autoturismului, răsturnându-se în afara părţii carosabile.
Referitor la domeniul economic, în acest interval, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, împreună cu reprezentanţi ai altor instituţii de control au verificat activitatea a peste 170 de agenţi economici. Pentru abateri precum comerţul ilicit, nerespectarea normelor sanitar – veterinare, s-au aplicat sancţiuni de peste 70.000 de lei.
Poliţiştii de investigaţii criminale, au constatat, în această perioadă, 8 infracţiuni flagrante, cele mai multe dintre acestea fiind infracţiuni de furt.
De exemplu, în cursul zilei de ieri, o persoană a fost reţinută pentru 24 de ore, după ce a fost depistată, în flagrant delict, de către poliţişti. Bărbatul de 23 de ani, ar fi pătruns, prin spargerea geamului, într-un magazin din localitatea Floreşti, şi ar fi sustras 25 de pachete de ţigări, activitatea acestuia fiind întreruptă de către poliţişti.
Bărbatul va fi prezentat azi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru luarea unei măsuri preventive.

În perioada următoare, poliţiştii vor continua acţiunile pentru prevenirea faptelor ilicite şi, implicit, pentru creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER