Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Cine este șoferul autocarului implicat în accident lângă Dej. ”Un om cu simțul responsabilității” – FOTO

Publicat acum

pe

....

Șoferul din județul Satu Mare care, prin prezența sa de spirit, dar și cu ajutorul experienței sale, a salvat zeci de vieți lângă Dej, este un om caracterizat drept un om cu simțul răspunderii chiar de preotul său paroh, scrie Gazeta de Nord-Vest.

....

Este vorba despre Claudiu Vârciu care trăiește în comuna Vetiș. Preotul paroh ortodox din Vetiș, Almon Chirilă, îl cataloghează pe Claudiu Vârciu drept un om al rugăciunii.

Un om credincios care nu lipsește de la Sfânta Biserică. Are o viață duhovnicească deosebită. Un om al rugăciunii, al evlaviei, si a fricii de Dumnezeu! Aș putea spune, fără să greșesc, că este un exemplu demn de urmat. Este un om al rugăciunii, cu frică de Dumnezeu. De multe ori, în discuțiile avute, îmi spunea: Pornesc cu rugăciunea în gând, mă rog și mereu sunt cu Dumnezeu în gând”, a precizat, pentru sursa citată, preotul Almon Chirilă.

Preotul paroh mai spune că Claudiu Vârciu este un om cu simțul responsabilitătii și că, după părerea sa, este un erou.

Este un om deosebit. Este un om foarte harnic, respectuos și cu simțul responsabilității. Ar merita acest om multe aprecieri. A salvat vieți. În opinia mea este un erou”, a mai spus părintele Chirilă.

Claudiu Vârciu se afla la volanul autocarului implicat în accidentul de miercuri seara de lângă Dej. Autocarul, care a pornit din Satu Mare spre București, s-a răsturnat după ce după ce s-a ciocnit cu un autoturism și un autocamion.

Accidentul s-a produs din cauza unui șofer din Zalău care a adormit la volan și a intrat pe contrasens, unde a acroșat un camion și mai apoi autocarul Fanny, al cărui șofer a tras în șanț. În urma acestui nefericit eveniment, șapte din cele 28 de persoane aflate în autocar au fost rănite ușor.

Situația putea fi și mai gravă, însă, dacă șoferul Claudiu Vârciu nu ar fi avut prezență de spirit în momentul producerii accidentului.

Prin intermediul unui comunicat de presă, compania Fanny îi asigură pe cei răniți de tot sprijinul, transmite gânduri bune pentru tânărul aflat în stare gravă și evidențiază faptul că experiența șoferului sătmărean aflat în acel moment la volanul autocarului a salvat viețile pasagerilor din interior.

Ne pare teribil de rău pentru nefericita întâmplare și îi asigurăm pe călătorii răniți de întregul nostru suport. Dacă le putem fi de folos în vreun fel, îi încurajăm să ne contacteze. Suntem îngrijorați și de soarta tânărului care a produs acest grav accident rutier. Ne rugăm lui Dumnezeu pentru sănătatea sa. Considerăm că experiența șoferului nostru a fost hotărâtoare pentru siguranța pasagerilor din autobuz. Prezența sa de spirit a făcut ca nicio persoană din autocar să nu sufere răni grave”, se arată în respectivul document.

 

Sursa – Gazeta de Nord-Vest

CITEȘTE ȘI:

COD ROȘU de intervenție – ACCIDENT cu OPT VICTIME lângă Câțcău! Autocar RĂSTURNAT | Elicopterul SMURD, solicitat – FOTO/VIDEO

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER