Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Clubul Copiilor Dej participă și în acest an la tabăra de meșteșuguri „Tradiții clujene”, la Caps – Valea Ierii

Publicat acum

pe

....

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj organizează, în perioada 9-14 august 2017, la Caps – Valea Ierii, proiectul anual Tabăra de meşteşuguri ,,Tradiţii clujene”.

....

Această inițiativă este dedicată premianților fazei județene a Olimpiadei ,,Meșteșuguri artistice tradiționale” și se desfășoară întru-un cadru ambiental propice organizării atelierelor de meșteșuguri, cu spații de joacă și peisaje impresionante.

Cei circa 30 de participanți provin de la școli clujene precum Liceul Teoretic ,,Nicolae Bălcescu”, Liceul cu Program Sportiv, Seminarul Teologic Ortodox, Clubul Copiilor Dej, Clubul Copiilor Huedin, Școala Gimnazială Specială Centru de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă/Integrată, Liceul de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu”, Liceul Teoretic ,,Avram Iancu”, Școala Gimnazială ,,Alexandru Vaida-Voevod”, Școala Cășeiu – Structura Rugășești.

Aceștia au fost recompensaţi la Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale” cu premiile I, II sau III și vor putea aprofunda sau se vor iniţia în tainele unor meşteşuguri specifice judeţului Cluj, precum cusături, prelucrare lut, realizare podoabe din mărgele.

Activitatea se va desfăşura în cadrul unor ateliere de meşteşuguri, sub îndrumarea unor meşteri din cadrul Asociației Meșterilor Populari Clujeni. Participanții se vor bucura, totodată, de drumeții, excursii și foc de tabără.

Tabăra de meșteșuguri ,,Tradiții clujene” se doreşte a fi o răsplată acordată acestor elevi care practică meşteşugul în cadrul atelierelor opţionale din şcoli şi cluburi de copii şi, totodată, un îndemn în a nu îşi abandona pasiunea. Încurajarea lor este esențială deoarece, alături de profesorii lor, ei duc mai departe practicarea meşteşugurilor artistice autentice, aflate pe cale de dispariție.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER