Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

CLUJ | Accident stupid pe lacul Tarnița, soldat cu o persoană decedată. Cum s-a întâmplat totul

Publicat acum

pe

ambulanta (2)

loading...

Poliţia a deschis un dosar penal in rem în cazul celor 8 tineri care s-au electrocutat în timpul unei plimbări cu hidrobicicleta pe lacul Tarniţa, unul dintre ei murind, iar din cercetări a reieşit că hidrobicicleta era tractată de un cablu acţionat de un motor electric care ar fi căzut în apă, potrivit Mediafax.

Sorana Andreica, o tânără care se afla, luni seara, lângă lacul Tarniţa, în zona Someşul Cald, judeţul Cluj, a povestit, marţi, presei, că patru tineri se aflau pe hidrobicicletă, iar alţi patru au sărit în ajutorul lor când au văzut că primii s-au electrocutat.

Am ajuns aseară (luni seara – n.r.) în zona cabanei din Someşul Cald unde erau cazaţi turiştii şi mai multe persoane am auzit cum urlau. Am coborât să văd ce s-a întâmplat, am înţeles că au fost curentate nişte persoane, un pompier mi-a spus că s-au curentat opt persoane, dintre care una a murit. Făcuseră baie în lac cu o hidrobicicletă şi patru erau pe hidrobicicletă şi aceasta s-a lăsat jos şi alte patru persoane au sărit în ajutorul lor şi s-au curentat toţi. Am auzit cum plângeau toţi pe aici, veniseră la o petrecere, să se simtă bine. Au venit maşini de Poliţie şi SMURD”, a spus aceasta.

Potrivit tinerei citate, se pare că un cablu de tractare a hidrobicicletei, care era acţionat de un motor electric, ar fi căzut în apă şi aşa s-a produs electrocutarea tinerilor.

Marţi, la Tarniţa a fost prezent şi prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, şeful ISU Cluj, Ioan Moldovan, şi reprezentanţi ai SC Electrica.

Vuşcan a declarat că se caută explicaţii la o tragedie care nu avea voie să se întâmple.

Din ce am aflat, cabana a fost închiriată unui grup de circa 10 tineri din Zalău pentru o minivacanţă. Explicaţia tragediei este una simplă, proprietarul avea o hidrobicicletă care se ridica şi cobora de pe lac cu ajutorul unui troliu, iar acel troliu a ajuns în contact cu reţeaua electrică a motorului electric care acţiona troliul. A fost suficient ca acel cablu să transmită curentul electric la apă şi toţi cei care se aflau în zonă să fie electrocutaţi”, a spus Vuşcan.

Din cele opt persoane electrocutate, una a murit, iar celelalte au fost transportate la spital, patru – trei băieţi şi o fată cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani – au fost transportate luni seara la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, iar două au rămas internate şi în cursul zilei de marţi, iar alte trei – doi băieţi şi o fată – au fost duse la Spitalul Militar Cluj-Napoca, una refuzând internarea.

Reprezentaţii celor două unităţi medicale au declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că starea tinerilor este stabilă şi că nu le este pusă viaţa în pericol.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, a declarat, la rândul său, că în acest caz a fost deschis un dosar penal in rem pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.

Surse judiciare au declarat, marţi, corespodentului MEDIAFAX, că hidrobicicleta avea ca sistem de tractare un cablu acţionat de un motor electric, iar panoul electric de unde era acţionat mecanismul de tractare al hidrobicicletei a fost sigilat până la finalizarea anchetei.

Cabana lângă care a avut loc incidentul este situată la intrare în localitatea Someşul Cald, comuna Gilău, având o capacitate de până la 18 persoane. Cabana dispune de debarcader pentru pescuit şi hidrobicicletă.

 

Sursa – Mediafax.ro

Ştiri din zonă

Cluj | Patru femei și un bărbat, vindecați de COVID-19

Publicat acum

pe

loading...

Autoritățile anunță că încă cinci persoane infectate cu COVID-19 au fost declarate vindecate, la Cluj.

Este vorba despre patru femei cu vârstele cuprinse între 41 și 52 de ani și un bărbat de 38 de ani. Toate cele cinci persoane au fost declarate vindecate, fiind ulterior externate.

În total sunt 16 persoane vindecate la Cluj, dintre care 9 au domiciliul în județul nostru.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Autorități: 62 de persoane confirmate cu COVID-19 în județul Cluj

Publicat acum

pe

loading...

Autoritățile au anunțat, în urmă cu puțin timp, că la nivelul județului Cluj sunt 62 de persoane depistate pozitiv.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 547 persoane în carantină, 4.521 persoane în autoizolare la domiciliu, 62 persoane depistate pozitiv, internate în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello” Cluj-Napoca.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Cluj | Acțiune pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență

Publicat acum

pe

loading...

Peste 870 de polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militari au acționat la data de 2 aprilie 2020, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență, în județului Cluj.

Aceștia au fost angrenați în misiuni pentru menținerea ordinii publice în zona locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse, escortarea convoaielor ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale ș.a.

Astfel, autorităţile au verificat modul în care se respectă interdicțiile impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină, fiind întreprinse 726 de activități în acest sens. De asemenea, au fost derulate 464 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare/izolare.

Totodată, 120 unități economice au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite, nefiind constatate nereguli.

Pentru nerespectarea măsurilor stabilite prin ordonanțe militare, s-a impus aplicarea a 872 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 292.200 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare.

În domeniul situațiilor de urgență au fost implicați 64 de lucrători ai ISU, SAJ și operatori privați, care furnizează servicii de asistență medicală în prespital, în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției. În ultimele 24 de ore a fost asigurat transportul pentru 83 de cetățeni români, reîntorși pe aeroportul din Cluj-Napoca, în condiții de izolare biologică, spre locurile de carantină sau către unitățile spitalicești.

De asemenea, prin linia telefonică dedicată COVID-19 (0364 430 030), peste 970 de clujeni au primit informații direct de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens.

Nu uitați! Apelați 112 – Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 547 persoane în carantină, 4.521 persoane în autoizolare la domiciliu, 62 persoane depistate pozitiv, internate în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello” Cluj-Napoca.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare