Conectează-te cu noi

Administraţie

Consilier local din Dej: ”Pintic, exemplu de incompetență administrativă” – VIDEO

Publicat acum

pe

Pintic Noroi

Un consilier local din Dej reacționează dur după difuzarea imaginilor filmate în Pintic, în care se observă cum trei persoane se chinuie să transporte, prin noroi, o bătrână aflată într-un scaun cu rotile.

Locuitorii din Pintic, localitate aflată la o distanță de aproximativ 10 km de municipiul Dej, se confruntă în continuare cu drumuri impracticabile. Elevii care merg la școală sunt nevoiți să poarte la ei câte două perechi de încălțăminte – o pereche de cizme pentru noroi și o pereche de papuci curați pe care îi schimbă odată ajunși la microbuzul școlar și pe care îi folosesc pentru a intra în clasă.

La fiecare ploaie, drumul plin de denivelări devine aproape impracticabil.  Situația se schimbă când în ecuație intră un caz de forță majoră. În cazul unui incendiu sau în cazul unei calamități, pompierii din Dej ajung cu greu la locul solicitării, iar ambulanțele intervin cu dificultate până la poarta pacientului aflat în suferință. De multe ori, cetățenii se solidarizează și transportă ei pacienții până în drumul principal, pe brațe, în pături sau în cărucioare, deoarece ambulanțele nu pot interveni pe drumurile din localitate.

O astfel de întâmplare a avut loc pe 25 februarie, când un localnic a și filmat cele petrecute. În imagini se poate observa cum mai mulți oameni se chinuie să transporte, prin noroi, o bătrână aflată într-un scaun cu rotile, până la drumul principal, pentru a fi transportată cu o mașină la spital.

”Sabin Gherman prezenta într-una din emisiunile sale de pe Look TV, imagini ”rușinoase”, (conform spuselor dânsului) din satul Avrămești, județul Vaslui, în care cetățenii înotau literalmente prin noroi, încercând să ducă pe ultimul drum un mort din localitate. Fac un apel pe această cale echipei de producție a d-lui Gherman, să nu caute exemple ”rușinoase” atât de departe de casă. Dejul, frumosul nostru oraș, oferă iată oportunități cel puțin la fel de ”spectaculoase” precum cele prezentate de toate televiziunile, din sătucul uitat de vreme din Vaslui. Cartierul Pintic, zonă pitorească și plină de farmec rustic, produce iată, prin amabilitatea exclusivă a administrației publice locale în general și a d-lui primar ing. Morar Costan în special, înafară de o excepțională țuică de prune și subiecte de presă spumoase, precum aventura ”glodoasă” a cetățenilor în demersul de accesare a serviciilor medicale! Ceea ce trebuia să devină un fascinant periplu turistico-gastronomic, într-un proiect numit odată ”drumul țuicii de Pintic”, se transformă iată într-un trist exemplu de incompetență administrativă, care pune în pericol viețile celor câțiva oameni care mai trăiesc acolo. Sunt curios să aflu câți bani s-au ”descărcat” pe lucrările de ”întreținere” a drumurilor acestui cartier și mai mult decât atât cine a fost ”constructorul” care le-a executat? Dacă reușesc, voi face publică suma, pentru a realiza cu toții cât ne costă metrul pătrat de ”noroi de Pintic”, o marcă (ne)înregistrată, la care însă se pare că primarul ține tare mult, a declarat pe marginea acestui subiect Marius Butuza, consilier local PNL.

De cealaltă parte, primarul Morar Costan promite că situația se va remedia săptămâna viitoare. ”Avem zone în care străzile sunt în pantă mare, sunt izvoare multe, un drum foarte greu de modernizat, am pietruit drumurile. Din cauza ploilor s-a creat iar o situație specială. Acum suntem în situația în care am reușit să modernizăm 2 km prin fonduri europene. Este o situație grea, vom interveni în forță, mă preocupă aceasată problemă. 80 de locuitori sunt izolați. Din păcate trebuie distribuite fonduri europene pentru infrastructură. Încerc să fac aceste lucruri, cu siguranță azi, mâine, duminică, o să lucrăm în zonă ca să deblocăm situația”, a declarat edilul, care a promis la un post de televiziune că săptămâna viitoare va remedia problema.

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER