Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Cursanți din Dej ai Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda”, pe scena pe scena festivalului „Pentru că e primăvară”

Publicat acum

pe

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj organizează, joi, 15 martie, cu începere de la ora 17:00, în Sala „Şantier”, cea de-a X-a ediţie a Festivalului de muzică vocal-instrumentală, dans, teatru şi joc popular „Pentru că e primăvară”!

Evenimentul se va desfăşura sub genericul „Proiectul 100 – Centenarul României” şi va avea ca oaspete Şcoala Populară de Arte Bistriţa, unul dintre cei patru parteneri ai Şcolii de Arte Cluj din cadrul „Proiectului 100” – ceilalţi fiind Alba Iulia, Târgu Mureş şi Zalău – care va susţine un program muzical, alături de instituţia organizatoare.

Programul Şcolii Populare de Arte Bistriţa va conţine momente artistice, în interpretarea cursanţilor claselor de Orgă – profesor coordonator Viorel Simionca, Canto muzică uşoară – profesor coordonator Rozalia Fucă Tomescu şi a Grupului de muzică uşoară „Casa Argintarului”, alcătuit din Cristina Creţ, Crista Cozac, Diana Racoţi.

La rândul său, Şcoala de Arte Cluj va evolua pe scenă cu momente artistice realizate de formaţiile de muzică uşoară „Recovered”, „Clussium” – instructor Rareş Suciu, formaţia „Spa Jazz Band” – expert Onişor Rodilă, formaţia de percuţie ritmică „La început a fost ritmul” – expert Ştefan Vannai, trupa de teatru „Pavlov 25” – expert Petre Băcioiu, trupa de teatru a secţiei externe de actorie din Dej – instructor Mariana Reman, cursanţii claselor de canto muzică uşoară – expert Petrovici Tűnde şi expert Nagy Cristina, cursanţii clasei de canto muzică populară, coordonaţi de către experţii Ana Strîmturean, Claudiu Ciotleuş, Denisa Bonţe, Felix Gălan, Ioan Dordoi, cursanţii clasei instrumente de suflat – expert Petrică Pleşca.

Momentele de muzică populară vor fi acompaniate de Taraful „Vatră de Dor” – sub conducerea muzicală a lui Iancu Pop. De asemenea, pe scena Sălii „Şantier” vor evolua Corul „Canticorum” – expert Doina Miclea, Corul „Armonia” Turda – expert Sebastian Zăhan, cursanţii claselor de vioară, chitară clasică şi pian coordonaţi de către experţii Diana Creţu, Cristian Zaharia, Olga Bordas.

Momentele coregrafice ale spectacolului vor fi asigurate de următoarele ansambluri: Ansamblul folcloric „Vatră de Dor” Cluj-Napoca – instructor Viorel Dragomir, Ansamblul folcloric „Fiii Cocului”, Pădurenii – instructor coregraf Vasile Songoti şi Ansamblul folcloric „Datina” Aleşd – coordonator Cristian Strugar.

Evenimentul va fi prezentat de actorul Petre Băcioiu.

Intrarea este liberă!

Ştiri din zonă

Sediul Consiliului Județean Cluj se pregătește să devină prima clădire publică „verde” din România

Publicat acum

pe

Sediul Consiliului Județean Cluj se pregătește să devină prima clădire publică „verde” din România, prietenoasă cu mediul și cu un consum de energie extrem de redus, aproape de zero.

În acest scop, forul administrativ clujean a lansat concursului de soluții pentru proiectul „Noul Consiliu Județean Cluj – Extinderea și modernizarea clădirii sediului Consiliului Județean Cluj”, proiect ce urmărește certificarea conform standardelor BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) privind clădirile verzi, atât a clădirii existente a Consiliului Județean cât și a extinderii acesteia. Principalul obiectiv al concursului îl reprezintă noul corp de clădire ce urmează a fi edificat și conectarea acestuia la sediul actual și la spațiul public.

Organizat cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România, concursul de arhitectură, al cărui premiu I constă în atribuirea contractului de proiectare cu o valoare estimată de 970.000 de lei, fără TVA, urmărește identificarea celor mai bune soluții pentru extinderea şi modernizarea Consiliului Judeţean Cluj. Astfel, câștigătorul va contracta serviciile de proiectare pentru construirea noului corp de clădire, conectarea cu cel existent, intervențiile pe sediul actual al Consiliului Județean, amenajările exterioare și sistematizarea verticală pentru întreaga parcelă.

În esență, proiectul își propune aducerea sub aceeași cupolă, respectiv reunirea în același sediu, a tuturor direcțiilor din cadrul Consiliului Județean Cluj, în vederea eficientizării activității acestora. Urmând direcțiile impuse de normele de certificare ca și clădire verde, imobilul va fi prevăzut cu sisteme inteligente de gestionare a utilităților precum și de stimulare a mobilității alternative prin încurajarea mersului cu bicicleta și prin prevederea unor stații de încărcare pentru autovehicole electrice. Totodată, urmează a se realiza un spațiu accesibil pentru persoane cu dizabilități locomotorii, de vedere sau auz, asigurându-se accesul tuturor în zona publică, în spațiile de lucru și în spațiile exterioare.

Clădirea va respecta standardul de clădire cu consum de energie aproape zero, însemnând că va avea un consum maxim de energie primară din surse convenționale (combustibili fosili) de 69 kWh/mp/an și un nivel maxim al emisiilor de CO2 de 19 kg/mp/an. De asemenea, pentru reducerea consumului de energie vor fi implementate soluții pasive, precum sisteme de umbrire pentru evitarea supraîncălzirii, ventilare naturală pentru a reduce consumul energetic necesar răcirii, bun iluminat natural pentru reducerea consumului de energie din iluminatul artificial, masă termică pentru reținerea și înmagazinarea energiei, etc.

Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte este 13 mai 2019, câștigătorul concursului de soluții urmând a fi anunțat în data de 20 mai 2019.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Spărgător de locuințe din Gherla, prins de polițiști pe aeroportul din Cluj! Dăduse un „tun” de 15.000 de lei

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Miercuri, 20 martie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Gherla au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a unui bărbat de 34 de ani din municipiul Gherla, judeţul Cluj, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Bărbatul a fost identificat şi reţinut cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj-Napoca.

În urma prezentării acestuia în faţa magistraţilor Judecătoriei Gherla, faţă de bărbat a fost luată măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

În fapt, bărbatul este bănuit că la data de 30 ianuarie, ar fi pătruns într-o locuinţă de pe starada Plugarilor din municipiul Gherla, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii, cu un prejudiciu estimat de partea vătămată la suma de 15.000 de lei, recuperat în proporţie de 90%.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

ACCIDENT la Apahida! Impact între o motocicletă și un autoturism – FOTO

Publicat acum

pe

FOTO – Facebook/Info Trafic jud. Cluj

Un accident de circulație, soldat cu o persoană rănită, s-a produs vineri dimineața, pe raza localității clujene Apahida.

Potrivit primelor informații, în evenimentul rutier au fost implicate o motocicletă și un autoturism.

În urma apelului la 112, la fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj de prim-ajutor, dar și polițiștii.

Se pare că în urma impactului o persoană ar fi fost rănită. Este vorba despre o femeie aflată pe motocicletă. Acesta a primit îngrijiri medicale la fața locului, fiind ulterior transportată la spital pentru investigații suplimentare.

Potrivit unor martori, accidentul s-ar fi produs ca urmare a unei neacordări de prioritate.

Oamenii legii au demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul rutier.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare