Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Târgul Produs de Cluj ajunge în Alba Iulia, orașul Marii Uniri

Publicat acum

pe

Asociația „Produs de Cluj”, entitate care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, realizează în această perioadă un adevărat tur de forță prin principalele orașe ale Transilvaniei.

Dacă la finalul săptămânii trecute caravana târgului a fost prezentă la Oradea, în weekendul 4-6 mai, aceasta va poposi în municipiul Alba Iulia, în zona bazinului olimpic din localitate.

Ne bucurăm că săptămâna trecută am ajuns la Oradea, unde am trăit momente de excepție, alături de locuitorii care au ales să petreacă timp de calitate alături de noi. Mai mult, pe lângă orădeni, în târg au fost prezenţi mulţi turişti veniţi în minivacanta de 1 mai, care au profitat de prezenţa noastră pentru a achiziţiona suveniruri. În aceste moment pregătim deschiderea târgului din Cetatea Unirii, locație în care ne vom întoarce plini de emoţie deoarece, într-un fel, refacem drumul parcurs de înaintaşii noştri acum un veac pentru a fi mărturisitori ai dorinţei de Unire. Vrem să fim parte la momentul aniversar aşa cum ştim, motiv pentru care aducem cu noi o parte din ceea ce înseamnă spiritualitatea locală, tradiţia şi cultura străbună”, apreciază Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

La fel ca şi în capitala județului Bihor, la Alba Iulia vor fi prezenţi circa 60 de artizani renumiţi, care vor expune ii şi cămăşi tradiţionale, bijuterii lucrate de mână, curele şi haine din piele, obiecte şi jucării sculptate în lemn, precum şi sticlă tradiţională.

Micii fermieri vor aduce cu ei produse tradiţionale din lapte şi din carne, uleiuri presate la rece din Luna şi Turda, miere de albine, prăjituri, ciocolată de casă şi turtă dulce.

Zilnic, pe scena special amplasată vor avea loc spectacolele folclorice susţinute de către artişti din judeţul Cluj. Pentru momentele de relaxare vizitatorii vor avea la dispoziţie un modern parc de distracţii şi activităţi special concepute pentru delectarea celor mici.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER