Conectează-te cu noi

Administraţie

Dej – UN NOU ÎNCEPUT pentru Balta de pe Dealul Florilor. Ce au decis consilierii locali?

Publicat acum

pe

consiliul local Dej nou

loading...

Consilierii locali din Dej au aprobat astăzi proiectul de hotărâre privind aprobarea rezilierii Contractului de asociere în participațiune încheiat între Municipiul Dej și S.C. NORSERV S.R.L..

După ce în urmă cu șase zile, în ședința ordinară pe luna iulie, social-democrații din Consiliul Local Dej au simțit pe propria piele ce înseamnă să ai majoritate, dar să nu poți aproba un proiect de hotărâre, astăzi, apele s-au mai liniștit, iar aleșii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea rezilierii Contractului de asociere în participațiune încheiat între Municipiul Dej și S.C. NORSERV S.R.L., firma care se ocupa de întreținerea lacului ”Balta” de pe Dealul Florilor.

Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe de îndată. În prezentarea proiectului, pus pentru a doua oară pe masa consilierilor, Morar Costan a declarat că ”acest contract este în defavoarea comunității dejene, NORSERV nerespectându-și planul de asociere”. Edilul a mai precizat că a primit peste 140 de sesizări de la cetățeni nemulțumiți de faptul că lacul nu a fost curățat corespunzător. Tot în prezentare, Morar Costan a punctat că ”este momentul să aprobăm acest proiect, măcar acum în ceasul al XII-lea”. În încheiere, primarul municipiului Dej a adus în discuție accesarea fondurilor europene – în completare cu Pădurea Bungăr – pentru zona Bălții.

Jorgeta Mihăeștean a arătat că ”acest proiect este unul întemeiat pentru că lumea așteaptă de la noi să rezolvăm această problemă, mai ales că am promis cu toții, în campanie, rezolvarea situației”. Reprezentanta PSD a mai menționat – amestecând politicul în discuție, exact ceea ce s-a reproșat liberalilor că fac săptămâna trecută – că votul din cadrul ședinței ordinare nu a fost o ”înfrângere a social-democraților” (așa cum Dej24.ro a scris AICI), ci ”o înfrângere a dejenilor”.

Aurelian Mureșan l-a întrebat pe primar dacă se va trece la curățirea și decolmatarea zonei, până la accesarea eventualelor fonduri europene, iar Nicolae Lazăr le-a reamintit colegilor săi că ”această problemă nu este o răfuială între partide pentru că aici reprezentăm cetățenii”.

Viceprimarul Dejului, Teodora Muncelean a intervenit și ea și a dat asigurări că din punct de vedere juridic ”nu este niciun impediment să reziliem acest contract. Procesul va continua stric pe despăgubiri”, a punctat social-democrata aflată în stânga primarului. De menționat că aleșii locali au avut în dosare o adresă a NORSERV în care se prevede că ”singura în măsură să dispună rezilierea contractului fiind Instanța de Judecată”. De asemenea, ”nu puteți rezilia sau denunța unilateral contractul și vă solicităm să nu intreprindeți nicio acțiune ilegală care ar aduce prejudicii subscrisei” (conform FOTO de mai jos).

Tânărul Lucian Husa a felicitat inițiativa executivului și a precizat că își dorește să se poată plimba pe Baltă, seara, fiind mândru de respectiva zonă, arătând că ”trebuie să punem și noi în valoare acest lac, la fel ca la Gherla sau Chios-ul din Cluj-Napoca”.

Într-un final, după numai 25 de minute de discuții pe marginea acestui subiect, aleșii locali au trecut la vot. Pe principiul ”să nu fim împotrivă, dar nici de acord”, doi dintre PNL-iști (Mureșan Aurelian și Alexandru Adrian), alături de cei 11 PSD-iști, au votat ”pentru”, iar proiectul a trecut cu 13 voturi. Butuza Marius și Mihaela Petrean (PNL) s-au abținut, opțiunea aleasă fiind previzibilă în cazul primului consilier menționat. Cei doi reprezentanți ai UDMR-ului (Anamaria Kovrig și Lorand Varga), alături de Traian Mureșan (PRM) și Simion Buburuz (PNL) au lipsit de la ședința de îndată programată astăzi cu începere de la ora 14.

După aprobarea proiectului, Morar Costan a declarat că ”dorim să facem o zonă frumoasă de agrement acolo. Vom găsi soluții, fie pe fonduri europene, fie din fonduri proprii”, stârnind zâmbete în ”tabăra liberală”. De ce? ”Știm cu toții că acolo va fi Kaufland, iar Balta va rămâne Baltă și nu prea…”, au concluzionat, zâmbind pe sub mustăță, o parte dintre consilierii prezenți la ședință. Rămâne de văzut care sunt exact ideile administrației locale și ce se va întâmpla cu Balta de pe Dealul Florilor…

Citește ce s-a întâmplat la ședința ordinară de săptămâna trecută în articolul de mai jos: 

PSD, prima ”înfrângere” în CL Dej. BALTA de pe Dealul Florilor rămâne în STAND-BY

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER