Conectează-te cu noi

Administraţie

Dej24.ro, confirmat! Anamaria Kovrig, noul viceprimar al Dejului – FOTO

Publicat acum

pe

Consilierii locali din Dej s-au întrunit în această după-amiază în cadrul unei ședințe de îndată și au votat noul viceprimar. Așa cum Dej24.ro a anunțat ÎN EXCLUSIVITATE încă de la sfârșitul lunii trecute, Anamaria Kovrig (UDMR) va ocupa al doilea birou al Primăriei Municipiului Dej.

Întrunirea – care a început la ora 15 – s-a desfășurat în Sala Mare a Primăriei Municipiului Dej și a debutat cu alegerea președintelui ședinței, în persoana consilierului Simion Buburuz (la propunerea lui Lucian Husa). În prima parte a întrunirii, Marin Sabadâș (PSD), Cristian Pop (PNL) și Mircea Itu (PSD) au depus jurământul, iar apoi s-au constituit cele patru comisii de specialitate ale Consiliului Local Dej.

Ulterior, după alegerea comisiei de numărare a voturilor, s-a trecut la cel mai important proiect de hotărâre de pe ordinea de zi: alegerea viceprimarului. Dana Bălașa (PNL) a propus-o pe Anamaria Kovrig (UDMR), în timp ce Paul Severin (USRPLUS) s-a îndreptat spre colega lui de partid, Alina Meșter. Înainte de vot, la sugestia social-democratului Mircea Itu, cele două competitoare pentru funcția de viceprimar s-au prezentat în fața aleșilor și au vorbit despre viața și pregătirea lor profesională.

Așa cum Dej24.ro a anunțat ÎN EXCLUSIVITATE încă de pe 25 octombrie, la Dej PNL și UDMR au bătut palma (la fel ca la CJ Cluj și în alte localități ale județului), iar Anamaria Kovrig a fost ”aleasa”. Prin vot secret, reprezentanta maghiarilor a primit 11 voturi ”pentru” și va ocupa, în scurt timp, al doilea birou al Primăriei Municipiului Dej. De cealaltă parte, Alina Meșter (USRPLUS) a obținut șase voturi, iar două au fost nule.

Anamaria Kovrig (53 de ani) este liderul maghiarilor dejeni din anul 2010. Aflată la al treilea mandat de consilier local, reprezentanta UDMR este la bază inginer chimist.

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în Dej și împrejurimi, nu uita să dai LIKE paginii de facebook Dej24.ro!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER