Conectează-te cu noi

Administraţie

Piața agroalimentară din Dej rămâne deschisă

Publicat acum

pe

Primarul municipiului Dej, Morar Costan a anunțat, în această dimineață, că Piața agroalimentară rămâne deschisă.

”În cursul dimineții de astăzi am decis, în cadrul discuțiilor avute cu prefectul județului Cluj, domnul Mircea Abrudean, ca piața agrolimentară din Dej să rămână deschisă. Lateralele incintei pieței agroalimentare vor fi demontate pentru a asigura astfel condițiile ca spațiul să fie deschis și conform cu noile reglementări privind activitatea de comerț în piețe în contextul generat de răspândirea SARS-CoV2.

Producătorii din hala unde se comercializează produse lactate și brânzeturi vor fi relocați la puncte de vânzare exterioare, iar hala va fi închisă. În piața agroalimentară din Dej vor fi aplicate toate măsurile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV2”, a transmis primarul Morar Costan.

Și prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean a transmis o informare referitoare la piețe:

”În contextul noilor măsuri care au fost dispuse prin H.G. 935/2020 și care se aplică de luni, 09 noiembrie, la sediul Instituției Prefectului a avut loc o ședință de lucru la care au participat primarii municipiilor, orașului Huedin și comunelor din județ care au în administrare spații destinate comerțului de produse agricole sau au autorizat asemenea activități private, pentru a evalua situația concretă din fiecare UAT.

La ședință a fost prezent și domnul Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care a insistat asupra importanței de a fi găsite măsurile adecvate pentru ca activitatea în piețele agroalimentare și accesul producătorilor agricoli în acestea, să se realizeze fără expunerea la riscul de contaminare cu virusul SARS-CoV-2.

În urma unei evaluări punctuale a fiecărei piețe agroalimentare aparținând unităților administrativ-teritoriale menționate, s-a avut în vedere aplicarea unor variante de funcționare, în funcție de specificul pieței:
❗️unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, se vor organiza astfel încât să fie deschise;
❗️unde este posibil se vor muta mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile din proximitatea piețelor;
❗️se vor organiza piețe agroalimentare volante, în aer liber, pe alte amplasamente.

Fiecare UAT urmează să comunice public soluțiile funcționale în cursul acestei zile.

Indiferent de varianta de lucru aleasă, aceasta va fi monitorizată zilnic de instituțiile statului cu responsabilități în domeniu, astfel încât riscul de îmbolnăvire a cetățenilor să fie cât mai redus.

Toate variantele de lucru viabile și legale pentru piețele agroalimentare din județ, vor fi aplicate astfel încât să fie în sprijinul producătorilor agricoli autohtoni”, a informat prefectul.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER