Conectează-te cu noi

Sport

Dejeanul Adrian Falub (”U” Cluj): ”Sper să fie cel mai scurt mandat din viaţa mea pe banca tehnică. Rolul meu e altul”

Publicat acum

pe

foto: DolceSport

Universitatea Cluj a reintrat de la mijlocul acestei săptămâni pe mâna dejeanului Adrian Falub (48 de ani), antrenorul care a promovat-o în Liga a II-a.

Pentru Adrian Falub, aceasta este patra revenire la echipa clujeană, după ce a mai antrenat-o şi între 2006-2007, în 2015 şi între 2017-2018. Acum are şi atribuţii de manager sportiv, iar titulatura de antrenor principal este doar interimară.

Dejeanul spune că speră ca mandatul său de antrenor interimar să se încheie într-o perioadă cât mai scurtă, fiindcă vrea să se găsească repede o persoană potrivită pentru această funcţie. ”Mai în glumă, mai în serios, ţi-aş spune că sper ca acesta să fie cel mai scurt mandat din viaţa mea pe banca tehnică a unei echipe. Nu ştiu dacă a înţeles toată lumea foarte exact şi de aceea o spun explicit: sunt antrenorul interimar al echipei. Rolul meu în pregătirea sportivă a Universităţii se încheie în momentul în care vom găsi antrenorul cu care să plecăm la drum într-un proiect de lungă durată. Eu stau acum pe bancă doar conjunctural, pentru că nu puteam acţiona impulsiv şi să numim un antrenor sub presiunea timpului. Suntem în plin campionat, iar locul din clasament nu ne permite niciun moment de respiro în pregătire”, a explicat dejeanul pentru site-ul oficial al Universităţii Cluj.

Falub se va ocupa pentru moment de pregătirea echipei şi după numirea noului antrenor principal va avea responsabilitatea îndeplinirii obiectivului: promovarea în Liga 1.

”Sunt bucuros că am venit pe o altă funcţie, cea de manager sportiv. Cum am mai zis, asigur interimatul ca antrenor, pentru că vreau, în primul rând, să ieşim din această situaţie. Responsabilitatea postului este imensă, de felul în care voi forma lotul Universităţii, de calitatea jucătorilor pe care eu îi voi considera demni de a juca la “U”, depinde succesul nostru. Alături de viitorul antrenor îmi voi asuma îndeplinirea obiectivului.

S-a pornit la drum cu un obiectiv clar, promovarea, dar după cinci etape avem patru înfrângeri fără gol marcat. Nu neapărat că îţi schimbi obiectivul, însă ai alte priorităţi. Primordial este să începem să câştigăm meciuri, să strângem puncte şi să reuşim să ieşim din această criză. Odată bifat acest lucru, vom vedea unde ne vom afla în iarnă, după care ne vom face alte planuri. Nu poţi depăşi acest moment fără muncă, seriozitate şi fără jucători. Băieţii mei trebuie să înţeleagă că sunt la un club la care locul 3 ocupat la finalul sezonului trecut e considerat o contraperformanţă, un rezultat prost. Un rezultat pe măsura Universităţii este prima poziţie, dar astăzi nu putem să vorbim despre aşa ceva”, a mai zis Falub.

”În momentul de faţă, sunt 14 băieţi la antrenament. În plus, Dur-Bozoancă, Telcean şi Crăciun sunt la loturile naţionale. Din ce am văzut până acum, există calitate tehnică, sub nicio formă nu e un lot demn de locul pe care îl ocupă azi în clasament. E important ca ei să înţeleagă că la Universitatea nu sunt străini şi români. Aici e un club unde fiecare trebuie să joace cu inima şi să contribuie la redresarea sa. Nu orgoliile personale contează acum, ci interesul clubului. Fără îndoială sunt probleme în vestiar, deoarece fără ele nu s-ar fi ajuns în această ipostază. Trebuie să înţeleagă fiecare că primează interesele grupului.

Avem probleme, în primul rând din punct de vedere numeric. Nu ştiu acum cât de repede putem să găsim jucători liberi de contract, pentru că e şi foarte târziu. Cu siguranţă vor fi întăriri, dar nu vom aduce pe nimeni de dragul de a face transferuri. Important e ca toată lumea să înţeleagă că e un moment extrem de dificil, unul din care putem să ieşim eroi sau să se întâmple lucruri mai urâte, deşi nu vreau să mă gândesc la varianta din urmă”, a spus Falub pentru aceeași sursă.

În final, Adrian Falub a lansat un mesaj către suporteri, cerându-le susţinerea. ”Nu vreau să îi mint! Eu nu am să îi mint niciodată pe jucători sau pe fani, mai ales pe cei ai Universităţii Cluj. ”U” este echipa clujenilor şi trebuie să rămână aşa. Este şi clubul pe care îl iubesc, am pielea de găină când intru în vestiar! În clipele de cumpănă, această echipă a supravieţuit datorită suporterilor. Fără ei, astăzi ”U” nu ar fi existat. Trebuie să susţină echipa, deoarece, repet, e o perioadă extrem de dificilă. În 2015 nu exista stabilitate financiară, dar s-a jucat finala Cupei României. Astăzi stăm foarte bine din punct de vedere financiar, însă traversăm un episod greu din punct de vedere sportiv. Avem 14 jucători la antrenament şi un program infernal în faţă, cu UTA Arad, Dunărea Călăraşi, Petrolul Ploieşti, aşa că numai împreună putem să ne redresăm. Aceasta e realitatea!”, a mai declarat managerul sportiv al Universităţii.

Din stafful tehnic mai fac parte Mircea Cojocaru (antrenor secund, metodist), Lucian Turcu (antrenor secund), Ricardo Proietti (preparatorul fizic) şi Mihai Nădăban (antrenor portari).

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER