Conectează-te cu noi

Sport

Dejeanul Ciprian Deac, jucătorul ”pensionat” de Rădoi, este cel mai eficient mijlocaș central din Liga 1

Publicat acum

pe

Dejeanul Ciprian Deac, jucătorul ”pensionat” de Mirel Rădoi de la națională, este cel mai eficient mijlocaș central din Liga 1.

În lotul convocat de către selecționer, pentru partidele din finalul acestei luni, nu s-a mai găsit Ciprian Deac, deși evoluțiile sale din 2021 l-ar recomanda.

Ca mijlocaș central, Deac a redevenit un jucător esențial la CFR Cluj. Evoluțiile sale au crescut evident față de perioada în care evolua în flancul drept (unde îl prefera Dan Petrescu), pentru că Iordănescu jr. a observat că nu mai trebuie să se bazeze pe calitățile sale fizice, exploatate mai mult când juca în dreapta. Ca mijlocaș central, acesta se axează mai mult pe calitățile de pasator și apare mai des la finalizare.

Din poziția de mijlocaș central ofensiv, Deac a reușit 6 goluri și 3 pase de gol, în 2021. Aceste cifre îl poziționează în topul mijlocașilor ofensivi din Liga 1. Niciun fotbalist care joacă pe această poziție în România nu are reușitele lui Deac. Din punct de vedere al realizărilor, mijlocașul CFR-ului este urmat de Cicâldău, cu doar 3 goluri și o pasă decisivă în 2021, scrie ProSport.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER