Conectează-te cu noi

....

Politic

Deputatul dejean Cornel Itu: „Ziua de 9 Mai are pentru noi, românii, o triplă semnificație”

Publicat acum

pe

....

La data de 9 mai, românii sărbătoresc, alături de toți europenii, Ziua Europei Unite. Pentru români are o triplă semnificație, întrucât la data de 9 mai se mai celebrează Ziua Independenței României, dar și marcarea încheierii unuia dintre cele mai sângeroase războaie care a avut loc pe continentul european, a doua conflagraţie mondială, prin capitularea Germaniei în anul 1945.

Astăzi, când sărbătorim Ziua Europei și țara noastră are un rol deosebit de important în configurația politică a acestor vremuri, exercitând pentru prima oară Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene – misiune pe care Guvernul PSD și-o asumă cu responsabilitate și competență -, să ne aducem aminte de un moment istoric fundamental pentru bătrânul continent – semnarea declarației lui Robert Schuman, unul dintre părinții fondatori ai Uniunii Europene. Prin acest act, semnat în 1950, s-a propus unirea industriilor de oțel și cărbuni ale Franței, Germaniei de Vest și ale altor state, ducând la crearea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului, un eveniment care marchează pacea și unitatea. Uniunea Europeană a fost înființată oficial când Tratatul de la Maastricht a intrat în vigoare, pe 1 noiembrie 1993.

....

Țara noastră are deja o tradiție ca parte a comunității europene și în prezent contribuie în mod direct la crearea politicilor europene. Cetățenii români știu că proiectul european a generat avantaje numeroase României, printre care: accesul la tehnologii avansate pentru modernizarea industriei și agriculturii, a introducerii unui management modern; integrarea pe piața internă a UE care înseamnă creșterea productivității și a nivelului de trai a românilor, o economie competitivă, în măsura să reziste presiunilor concurențiale ale produselor și serviciilor occidentale. Mai mult de atât, românii au dobândit drepturi ca cetățeni europeni, iar acestea ne garantează un plus de stabilitate și siguranță.

În această zi importantă, le doresc românilor și celorlalți cetățeni europeni, înțelegere și prosperitate, respect reciproc și unitate! La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!”, transmite deputatul dejean Cornel Itu.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER