Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Elevii Colegiului Național „Andrei Mureșanu” Dej au „călătorit în imaginație” – FOTO

Publicat acum

pe

....

Clasa a V-a a Colegiului Național „Andrei Mureșanu” (CNAM) Dej, sub îndrumarea prof. Marchiș Ramona și cu ajutorul doamnei bibliotecare și a cărților aflate în fondurile bibliotecii școlare, a luat parte la o călătorie inedită pe parcursul a două ore – „călătorie în imaginație”.

....

Sub titlul generic „Călătoria – spațiu inițiatic. Turismul și literatura”, elevii s-au cufundat în explorarea unor locuri noi și au reușit să construiască o punte între cărțile de literatură și turism.

Literatura este peste tot în jurul nostru, este armonie, sensibilitate, creație. O găsim în natură, în muzică, în pictură. Călătoria, care stă la baza turismului, apare deseori ca temă în opere literare precum „Minunata călătorie a lui Nils Holgerson în Suedia”, „Aventurile lui Tom Sawyer”, „Povestea lui Harap-Alb” și multe altele. Pornind de aici am prezentat diferite cărți care au ca temă principală călătoria precum și un filmuleț power-point, care le-a arătat cât de departe te poate duce imaginația, locuri reale de pe Pământ fiind folosite ca scenarii de filme (ex. Avatar)”, se precizează într-o postare pe Facebook.

În a doua parte a activității, elevii, grupați în echipe, au fost îndemnați să devină mici regizori, scriitori, creatori, să aleagă și ei un loc, o regiune, un oraș, să se informeze, din cărți, despre locația aleasă, iar apoi să o transforme în spațiu inițiatic pentru o povestire, scenetă, scrisă de ei.

Impresionați de cele văzute, elevii au primit cu entuziasm propunerea și au reușit să creeze diferite povestioare care au fost premiate și se vor regăsi și în revista școlii. 

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER