Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Folkiști de renume, la Dej! Spectacol caritabil dedicat persoanelor cu dizabilități

Publicat acum

pe

....

Dej a vous persoane cu dizabilitati folk spectacol

Consiliul Național al Dizabilității din România (C.N.D.R.), în colaborare cu Primăria Municipiului Dej, organizează vineri, 16 septembrie, la Dej, un spectacol dedicat persoanelor cu dizabilități.

....

Evenimentul, care se va desfășura cu începere de la ora 18 pe terasa Weekend Bistro Cafe, va aduce în prim-plan mai mulți artiști, printre care Vali Șerban, Florin Săsărman, Petra și Marin Grad, poetul Sandu Cătinean, Oana Dragomir, Zoltan Octavian Butuc, Dinu Olărașu și Tic Petroșel.

Spectacolul va avea un caracter caritabil, banii strânși în urma vânzării biletelor de intrare urmând să fie folosiți pentru ajutorarea persoanelor cu handicap din cadrul tuturor asociațiilor de profil din municipiul Dej.

Este vorba despre un eveniment caritabil, aducem mulți artiști și sperăm să vină cât mai multă lume. Ce mă interesează pe mine este să vină este să vină cât mai multe persoane cu dizabilități, să le scoatem din casă pentru că nu e cazul să-i mai ținem marginalizați și putem face asta dacă mergem împreună pe linia aceasta. Alte detalii o să aflați la fața locului. Cine a  organizat? Consiliul Național al Dizabilității în parteneriat cu Primăria Dej, un partener de nădejde, niște oameni deschiși. Vreau să vă spun că am fost prin toată țara și întâlnirea de la Dej (n.r. din 13 iunie) a fost un lucru deosebit. Nu am întâlnit atâta deschidere ca la Dej, ca în județul Cluj. Niște oameni excepționali. Banii strânși în urma acestui eveniment se vor dona persoanelor care au nevoie, persoanelor aflate în dificultate. Binențeles că acest lucru va fi gestionat de Primăria Municipiului Dej. De abia aștept să mă reîntorc la Dej și să vorbesc cu mai multe persoane și să ne apucăm de lucru, împreună cu Consiliul Județean Cluj și cei de la Primăria Dej, pentru că anul viitor va trebui să redactăm Raportul Alternativ de Țară pe Acces și Accesibilitate”, a declarat pentru Dej24.ro Iustina Radu, director executiv al Consiliului Național al Dizabilității din România.

Potrivit organizatorilor, biletul de intrare la acest eveniment va fi 15 lei, banii strânși urmând să fie donați persoanelor cu dizabilități din cadrul mai multor asociații dejene.

Pentru mine fiecare eveniment înseamnă o bucurie și o plăcere de a mă reîntâlni cu colegi aflați în suferință, cu cei care, mă rog, au nevoie de un sprijin, atât moral cât și material dacă se poate. Dacă ne gândim puțin, într-adevăr, în România, în ultimii ani, s-a încercat și se încearcă tot timpul dramatizarea persoanei cu dizabilități, uitându-se faptul că și persoanele cu dizabilități au multe calități și chiar abilități dacă le putem numi așa și sunt oameni extraordinari, care pot să-și pună în valoare talentele și capacitățile lor creative. De aceea vă spun că este o mare plăcere, bucurie și onoare pentru mine să fiu în mijlocul lor, să le pot aduce un cuvânt de încurajare și de întărire”, a declarat pentru Dej24.ro Gheorghe Aștilean, prof. dr. în arte plastice, pictor de talie internațională, dar și o persoană cu handicap locomotor și deopotrivă președinte și vicepreședinte al Consiliului de Monitorizare pentru Implementarea Convenției pentru Persoanele cu Dizabilități.

Spectacolul va fi prezentat de Sorin Andrei, realizatorul emisiunii Hai – Hui prin Sufletul Folkului, care, în serile de luni, la Radio Enigma, încântă audiența cu piese din lumea folkului.

Vă așteptăm cu mare drag, participând, nu numai că vom avea parte de un spectacol cu muzică de calitate și poezii, dar îi vom putea ajuta astfel pe cei cărora soarta le-a fost potrivnică”, au transmis organizatorii.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER