Conectează-te cu noi

Politic

Fost PRIMAR al municipiului Dej, GĂSIT FĂRĂ SUFLARE (ACTUALIZARE)

Publicat acum

pe

alexandru lapusan

Un fost primar al municipiului Dej a fost găsit fără suflare. Social-democratul a fost și ministru al Agriculturii.

Este vorba despre Alexandru Lăpușan, fost primar al municipiului Dej în anul 1991. Ulterior, în perioada 1992-1996 a ocupat funcțiile de secretar de stat şi ministru al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare. Din 2003, Lăpușan este membru asociat al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice ”Gheorghe Ionescu-Şişeşti” Bucureşti și al Consiliului Centrului European Interuniversitar Româno-Bulgar – BRIE.

Alexandru Lăpușan a absolvit Institutul Politehnic Iași, Facultatea Mecanică-Maşini Agricole (1980), iar în 2001 a devenit doctor în economie (Academia de Studii Economice Bucureşti, 2001). În 20013, Lăpușan a fost decorat cu Medalia Naţională Serviciul Credincios.

În ceea ce privește activitatea sa politică, în anul 1990, Lăpușan a fost președintele CPUN Dej, iar doi ani mai târziu a ocupat funcția de vicepreședinte – Delegația permanentă a FSN/FDSN. Între 1993 și 1994 a fost secretar general al PDSR, iar între 1995 și 1997 vicepreședinte al aceleiași formațiuni. Lăpușan a fost și preşedintele Departamentului pentru politici în domeniul agriculturii, silviculturii, alimentaţiei şi mediului al Consiliului Naţional al PSD.

Lăpușan a fost și deputat în mai multe legislaturi, precum și director al Institutului de Cercetare pentru Economia Agriculturii și Dezvoltare Rurală.

Momentan nu se cunosc cauzele decesului bărbatului de 61 de ani.

ACTUALIZARE: 

”Este o zi cu totul tristă pentru familia unui om de excepție. S-a stins din viață prietenul și colegul meu Alexandru Lăpușan, un om remarcabil și un politician cu totul dedicat societății pe care a reprezentat-o cu mândrie pe durata activității sale. Ne-a reprezentat municipiul și întreg județul cu o ireproșabilă prestație politică pe durata mandatului de deputat, a fost ministru al Agriculturii, dar și cel mai longeviv chestor al Camerei Deputaților. Dumnezeu să-l odihneasca in pace, iar familiei să dea tăria să treacă prin aceasta grea incercare. Sincere condoleanțe!”, transmite deputatul Cornel Itu.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER