Conectează-te cu noi

Politic

Fost PRIMAR al municipiului Dej, GĂSIT FĂRĂ SUFLARE (ACTUALIZARE)

Publicat acum

pe

alexandru lapusan

loading...

Un fost primar al municipiului Dej a fost găsit fără suflare. Social-democratul a fost și ministru al Agriculturii.

Este vorba despre Alexandru Lăpușan, fost primar al municipiului Dej în anul 1991. Ulterior, în perioada 1992-1996 a ocupat funcțiile de secretar de stat şi ministru al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare. Din 2003, Lăpușan este membru asociat al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice ”Gheorghe Ionescu-Şişeşti” Bucureşti și al Consiliului Centrului European Interuniversitar Româno-Bulgar – BRIE.

Alexandru Lăpușan a absolvit Institutul Politehnic Iași, Facultatea Mecanică-Maşini Agricole (1980), iar în 2001 a devenit doctor în economie (Academia de Studii Economice Bucureşti, 2001). În 20013, Lăpușan a fost decorat cu Medalia Naţională Serviciul Credincios.

În ceea ce privește activitatea sa politică, în anul 1990, Lăpușan a fost președintele CPUN Dej, iar doi ani mai târziu a ocupat funcția de vicepreședinte – Delegația permanentă a FSN/FDSN. Între 1993 și 1994 a fost secretar general al PDSR, iar între 1995 și 1997 vicepreședinte al aceleiași formațiuni. Lăpușan a fost și preşedintele Departamentului pentru politici în domeniul agriculturii, silviculturii, alimentaţiei şi mediului al Consiliului Naţional al PSD.

Lăpușan a fost și deputat în mai multe legislaturi, precum și director al Institutului de Cercetare pentru Economia Agriculturii și Dezvoltare Rurală.

Momentan nu se cunosc cauzele decesului bărbatului de 61 de ani.

ACTUALIZARE: 

”Este o zi cu totul tristă pentru familia unui om de excepție. S-a stins din viață prietenul și colegul meu Alexandru Lăpușan, un om remarcabil și un politician cu totul dedicat societății pe care a reprezentat-o cu mândrie pe durata activității sale. Ne-a reprezentat municipiul și întreg județul cu o ireproșabilă prestație politică pe durata mandatului de deputat, a fost ministru al Agriculturii, dar și cel mai longeviv chestor al Camerei Deputaților. Dumnezeu să-l odihneasca in pace, iar familiei să dea tăria să treacă prin aceasta grea incercare. Sincere condoleanțe!”, transmite deputatul Cornel Itu.

Politic

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. AMR o săptămână până la turul II! Iohannis sau Dăncilă?

Publicat acum

pe

loading...

A mai rămas o săptămână până la turul II al alegerilor prezidențiale: Klaus Iohannis (PNL) sau Viorica Dăncilă (PSD)?

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt candidații rămași în cursă, după ce la votul de duminica trecută au obținut cele mai multe voturi din partea alegătorilor. Klaus Iohannis a fost votat de 37,82% dintre alegători, iar Viorica Dăncilă de 22,26%.

Cei doi contracandidați nu vor avea o dezbatere electorală directă, dar s-au confruntat în ultimele zile prin declarații făcute de la distanță, în conferințe de presă.

Campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale se va încheia sâmbătă, 23 noiembrie, ora 7:00.

Votarea în țară are loc duminică, 24 noiembrie 2019, între orele 7:00 și 21:00, cu posibilitatea de prelungire până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secției de votare la ora 21:00, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare.

Continuă să citești

Politic

ALEGERI LOCALE 2020. Primarii, aleși în DOUĂ TURURI? Ce spune președintele Iohannis

Publicat acum

pe

loading...

Aflat astăzi în vizită la Bistrița, preşedintele Români Klaus Iohannis a declarat că este pentru alegerea primarilor în două tururi, dar că este nevoie de discuţii politice în Parlament pe această temă.

”Eu sunt clar pentru alegerea primarilor în două tururi. Este evident nevoie de discuţii politice şi la nivel de Parlament, dar dacă ar fi după opţiunea mea, aş merge clar pe două tururi. Aşa este cel mai corect, aşa au comunităţile şansa reală să aleagă pe cel mai bun”, a spus Klaus Iohannis.

Continuă să citești

Politic

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cea mai ”harnică” secție din Dej + cea mai slabă prezență la vot

Publicat acum

pe

loading...

Ieri s-a desfășurat primul tur al alegerilor prezidențiale, iar la Dej prezența la vot a fost de 48,19%.

La nivelul municipiului Dej, cea mai mare prezență la vot s-a înregistrat la secția numărul 207, la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”, respectiv 56,85%. Acolo au votat, până la ora 21, 896 alegători, dintre care 116 pe liste suplimentare.

La polul opus, cea mai mică prezență la vot – 40,75% – a fost la secția numărul 226, la Grădinița ”Lumea Piticilor”, unde au pus ștampila 584 persoane, dintre care 16 pe liste suplimentare.

Vă reamintim, așa cum Dej24.ro a anunțat ÎN EXCLUSIVITATE, PNL a câștigat alegerile la Dej (vezi cifrele finale AICI) și în aproape toate comunele din zonă (amănunte și clasament AICI).

Citește și:

EXCLUSIV – PNL, aproape 6000 de voturi la Dej! PSD, sub 20%! Vezi REZULTATELE alegerilor prezidențiale
EXCLUSIV – PNL, lider detașat în comunele de lângă Dej. PSD a luat locul doi. TOATE CIFRELE
PREMIERĂ – PNL se impune în Dej la alegerile prezidențiale! VEZI clasamentul
LIVE ALEGERI PREZIDENȚIALE DEJ | Prezența la vot în timp real, evenimente și rezultate

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare