Conectează-te cu noi

Politic

Călin Popescu Tăriceanu îl susține pe Vicențiu Știr (ALDE) la Primăria Dej – FOTO/VIDEO (E)

Publicat acum

pe

Vicentiu Stir ALDE lansare Primaria Dej Calin Popescu Tariceanu

loading...

Președintele ALDE Dej, Vicențiu Știr și-a lansat astăzi candidatura pentru funcția de primar al municipiului Dej, în prezența lui Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului și co-președinte al ALDE.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a fost prezenți astăzi, de la ora 17, la Hotelul Black Tulip din Dej, la lansarea oficială a candidaturii omului de afaceri Vicențiu Știr, președintele ALDE Dej, la funcția de primar al municipiului Dej.

Așa cum Dej24.ro anunța în exclusivitate încă din 16 aprilie, Știr este alesul ALDE pentru Primăria municipiului Dej. La aproape o lună distanță, în această după-amiază, în cadru festiv, Știr și-a lansat oficial candidatura pentru Primăria Dej, în prezența a peste 550 de susținători și reprezentanți ALDE din Dej și împrejurimi.

Pe lângă co-președintele Alianței Liberalilor și Democraților din România, Călin Popescu Tăriceanu, la Dej s-au mai aflat și Daniel Chițoiu, deputatul Mircea Irimie, Dorel Oros – președinte executiv ALDE Cluj, dar și Valentin Pop, Eugen Druță și Dan Păcurar, toți candidați la Consiliul Județean Cluj. Bineînțeles, de la lansarea candidaturii lui Vicențiu Știr nu aveau cum să lipsească consilierii ALDE la Consiliul Local Dej și nici candidații propuși la comunele din zonă.

”Ziua de azi pentru mine este o zi deosebită, o zi specială la care acum un an nici nu visam. În urmă cu un an pe această vreme abia că se înfiripa ideea nașterii unei noi forțe politice care să răspundă așteptărilor unui electorat decepționat de destrămarea USL. În acea perioadă o singură personalitate s-a detașat net pe scena politică, prin corectitudine, verticalitate, onestitate și fermitate. Acela ați fost dumneavoastră domnule președinte Călin Popescu Tăriceanu”, a declarat Știr, în debutul discursului său.

”Preocuparea noastră cea mai importantă este de a nu decepționa oamenii. Iar eu, pentru mine și echipa mea, garantez acest lucru. Nu am derulat afaceri cu Primăria și în consecință îmi este oricând ușor să plec din viața publică renunțând la calitatea de om politic. Voi rămâne în schimb om pentru oricine, indiferent de natura relațională pe care o am cu acea persoană.

De ce să ne plece tinerii, când pot avea aici salarii mai bune? Proiectul meu presupune dezvoltare economică, pentru a crea locuri de muncă în special pentru tinerii din Dej. Nu vreau să fiu un primar a cărui principală preocupare să fie administrația locală. Avem societăți și direcții care trebuie să fie mult mai eficiente în gestionarea problemelor cotidiene. Vreau să fiu un primar care să deschidă Dejul spre o dezvoltare la nivel european. Putem face un spital modern, putem avea o infrastructură modernă, putem anvelopa blocurile, putem moderniza școlile, toate dacă avem forță economică. Iar pentru acest lucru trebuie ca administrația locală să devină un partener al oamenilor de afaceri.

Voi reuși să aduc investitori, nu punându-le piedici, ci oferindu-le facilități. Este important, cred eu, ca tinerii noștri cei din Dej, vor putea performa la ei acasă, cu o salarizare peste nivelul mediu actual. Nu vor mai pleca în lumea largă pentru a oferi tot ce au mai bun în ei”, a mai declarat – printre altele – candidatul ALDE la Primăria Dej (vezi întregul său discurs în al doilea material video de mai jos).

Prima parte: Primire Călin Popescu Tăriceanu și scurte alocuțiuni

Partea a II-a: Discurs integral Vicențiu Știr, candidatul ALDE la Primăria Dej

Partea a III-a: Discurs Călin Popescu Tăriceanu

*(E) – Știre cu caracter electoral

Politic

Carmen Dan şi-a depus DEMISIA de la Interne. Acuză motive politice

Publicat acum

pe

loading...

Ministrul de Interne Carmen Dan şi-a depus demisia, a anunţat înainte de şedinţa CEX şi spune că pleacă cu fruntea sus din minister.

”Înţeleg că nu intră în discuţie niciun criteriu de neperformanţă. E o decizie politică, iar eu respect deciziile. Am avut o discuţie şi referitoare la presiunea străzii. Nu ne-am deranjat până acum, acum deranjează. Mă aştept să ia act de demisia mea. Demisia e un gest unilateral. Nu sunt emoţionată decât în măsura în care am investit în acest minister şi sper să rămână în topul încrederii ministerul de interne. Plec cu fruntea sus din MAI. Nu am să cer nimic de vreme ce mi-am depus mandatul. Deci nu va fi nevoie să fie un vot”, a declarat Carmen Dan, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional PSD.

Ministrul demisionar de la Interne i-a urat succes înlocuitorului său. ”Nu ştiu dacă s-a decis într-un mod cert, însă i-aş ura succes colegului meu, senatorul Moga. Nu am ce să îmi reproşez. Partidul, conducerea partidului este cea care analizează. Pe mine m-a interesat dacă această analiză are la bază criterii de performanţă. Mi-a spus că nu”, a completat Carmen Dan.

Nicolae Moga este senator de Constanţa în legislaturile 2008-2012, 2012-2016 şi 2016-2020. În a doua legislatură, a ocupat şi funcţia de vicepreşedinte al Senatului în Biroul Permanent.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, luni, referitor la afirmaţiile ministrului demisionar de Interne Carmen Dan, potrivit cărora motivele pentru care i s-a cerut demisia sunt unele politice, că aceasta este dezinformată şi că PSD nu va ceda niciodată presiunilor preşedintelui.

”Voi face declaraţii după CEx. Doamna Carmen Dan cred că este dezinformată dacă a făcut această afirmaţie. Niciodată PSD nu va ceda presiunilor preşedintelui. Intrăm într-o campanie împotriva preşedintelui Iohannis, deci în niciun caz nu trebuie să luăm decizii care să îl ajute. Eu cred că unii membri ai PSD nu au învătat nimic şi au crezut că dacă vor ieşi în spaţiul public înainte de a se exprima în forurile statutare îi va aprecia cineva. Am cerut fiecărui coleg, colege, ca să facă acest lucru. Se vede că interesul personal pentru unii e mai mare. Nu este singura remaniere. O să vă spun după ce am votul în forul statutar”, a declarat Viorica Dăncilă.

Continuă să citești

Politic

CLUJ | Senatorul Vasile Ilea a demisionat din PSD! I se cere demisia și din Parlament

Publicat acum

pe

loading...

Senatorul Vasile Ilea a demisionat, joi, din PSD, iar preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, i-a solicitat acestuia să demisioneze şi din Parlament.

Astăzi (n.r. joi, 11 iulie) şi-a dat demisia din calitatea de membru al PSD şi, având în vedere acest aspect, şi faptul că a fost ales senator pe listele PSD, îi solicit demisia din Senat. Consider că gestul lui nu este unul corect faţă de PSD şi că, dacă ar avea onoare, ar demisiona din Senat”, a declarat Horia Nasra.

Vasile Ilea a fost înlocuit în funcţia de preşedinte interimar al PSD Cluj-Napoca.

Motivele lui nu au fost legate de activitatea organizaţiei judeţene. În urma demisiei lui, noul preşedinte interimar al organizaţiei municipale este liderul de grup al consilierilor locali, domnul Dan Morar”, a mai spus Horia Nasra.

Senatorul Vasile Ilea nu a putut fi contactat, potrivit Agerpres.

Continuă să citești

Politic

Opt social-democrați din Dej, prezenți la Congresul extraordinar al PSD (ACTUALIZARE)

Publicat acum

pe

loading...

Opt sociali-democrați din Dej sunt prezenți, astăzi, la Congresul extraordinar al PSD din București.

Astăzi are loc Congresul extraordinar al PSD, la Sala Palatului din București, acolo unde social-democraţii vor alege preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general al partidului.

Congresul extraordinar al PSD a modificat, cu unanimitate de voturi, statutul partidului. Modificările prevăd următoarele: preşedintele partidului este ales de Congres, potrivit legii, Congresul desemnează candidatul susţinut de PSD la funcţia de preşedinte al României, preşedintele PSD este ales sau revocat, prin vot secret, de către Congresul PSD.

La Congresul din capitală sunt prezenţi 3.961 delegaţi din toată țara. Din informațiile Dej24.ro, la București se află și opt social-democrați din organizația PSD Dej. Este vorba despre primarul Morar Costan, viceprimarul Teodora Muncelean, consilierii locali Cristian Filip și Nicolae Lazăr, precum și Gabriel Șeităuan (membru), Cristian Pop (membru) și Irimie Bar (președinte PSD Dej – organizația de pensionari). De asemenea, la Congres este prezent și deputatul dejean Cornel Itu.

ACTUALIZARE: Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte al PSD. De asemenea, Eugen Teodorovici a fost ales preşedinte executiv, iar Mihai Fifor secretar general.

Viorica Dăncilă a întrunit un număr de 2.828 de voturi, Liviu Pleşoianu 715, Şerban Nicolae – 375 şi Ecaterina Andronescu 50 de voturi.

Eugen Teodorovici a fost ales preşedinte executiv cu 2.463 de voturi, Daniel Suciu a obţinut 1,358 voturi, Daniel Florea – 129 şi Sorin Bota 19 voturi.

Mihai Fifor a fost ales secretar general al PSD cu 2.366 voturi, Gabriel Petrea a obţinut 716 voturi, Codrin Ştefănescu – 466, Felix Stroe – 189, iar Rodica Nassar – 77.

Totodată, 22 de voturi au fost nule.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare