Conectează-te cu noi

Sport

Fotbalistul dejean Ciprian Deac, în TOPUL celor mai buni pasatori din lume

Publicat acum

pe

Fotbalistul dejean Ciprian Deac a prins topul celor mai buni pasatori decisivi din lume în ultimul an, în viziunea celor de la CIES Football Observatory, una dintre cele mai prestigioase publicații de acest gen.

Ei au analizat date furnizate de către cei de la WyScout și pe baza lor au realizat un clasament, în care au fost luați în calcul mai mulți parametri.

Fiecare fotbalist a fost notat în funcție de numărul de pase decisive date în ultimele 365 de zile, raportat la numărul de meciuri jucate, dar și de competitivitatea campionatului în care evoluează. Au fost analizați jucători din nu mai puțin de 75 de campionate din întreaga lume.

Pe primul loc s-a clasat belgianul Kevin De Bruyne, de la Manchester City, cu 18 pase decisive furnizate în Premier League și cu un punctaj total de 23.4. Pe poziția secundă a venit Ousmane Dembele, de la FC Barcelona, cu 14 assist-uri în La Liga și un punctaj de 17.5. Podiumul a fost completat de Lionel Messi, de la Paris Saint-Germain, cu 17 pase de gol furnizate pentru coechipierii săi în ultimul an de Ligue 1 și cu un punctaj de 16.8.

În acest clasament realizat de cei de la CIES Football Observatory au fost incluși și doi jucători români. Ciprian Deac, „veteranul” campioanei CFR Cluj, a prins poziția cu numărul 45. Cele 15 pase decisive date de el în ultimul an i-au adus un punctaj de 9.3 la acest capitol, același cu cel al lui Karim Benzema. De asemenea, Deac l-a depășit în acest top, de exemplu, pe Phil Foden, starul lui Manchester City, care a fost creditat cu 9.1

De asemenea, și Nicolae Stanciu, vedeta chinezilor de la Wuhan Three Towns FC, a prins o poziție onorantă în acest clasament. El a fost notat cu 8.3, grație celor 13 pase de gol oferite în ultimul an, și s-a situat astfel pe locul 64 în acest clasament.

Kylian Mbappe, doar pe locul 34

Oarecum firesc, în condițiile în care starul lui PSG este mai degrabă o „mașinărie” de marcat goluri decât de furnizat, el s-a ales cu un punctaj de 10, după cele 10 assist-uri oferite în ultimul an. În schimb, Neymar, colegul său de la campioana Franței, a închis top 5, cu un punctaj de 14, fiind devansat, oarecum surprinzător, de Dusan Tadic, de la Ajax Amsterdam.

De asemenea, într-o oarecare măsură, a surprins poziționarea foarte bună a lui Dejan Kulusevski, de la Tottenham, care a prins locul 6. Dar și a lui Ahmed Sayed, de la Zamalek, din Egypt, care s-a clasat pe poziția a 9-a, scrie Prosport.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER