Conectează-te cu noi

Administraţie

GREVĂ GENERALĂ la Primăria Dej. Peste 150 de funcționari publici sunt în fața instituției – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Greva primaria dej

E grevă generală la Primăria Dej! Sindicaliștii instituției sunt în grevă generală din această dimineață de la ora 8, acțiunea de protest urmând să dureze până după-amiază la ora 16. În fața primăriei protestează în jur de 160 de persoane.

Așa cum Dej24.ro va anunțat în exclusivitate încă de la începutul lunii martie, sindicaliștii din administrația publică din întreaga țară vor declanșa o grevă generală, nemulțumiți fiind că revendicările lor nu au fost băgate în seamă. Sindicaliștii din cadrul Primăriei Dej au anunțat încă de atunci, prin vocea președintelui Sindicatului Edilica Dej, Daniel Ceașcai, că și ei aderă la protest.

Astăzi, la inițiativa Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Publică Locală (F.N.S.A.P.L.), sindicaliștii din întreaga țară sunt în grevă generală între orele 8 și 16.

Având în vedere că Sindicatul Edilica din Primăria Dej este reprezentativ la nivel de unitate, instituția condusă de Morar Costan este considerată în grevă generală. Peste 150 de sindicaliști dejeni au ieșit astăzi în fața Primăriei Dej și au anunțat că dacă solicitările lor și ale colegilor din întreaga țară nu vor fi luate în seamă, cel mai probabil va avea loc o nouă grevă generală, însă de data aceasta pe perioadă nedeterminată.

Revendicările minimale ale sindicaliştilor fac referire la:

1. Reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.

2. Creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Citește și: EXCLUSIV. Grevă generală la Primăria Dej. Sindicaliștii adună semnături pentru acțiunea din aprilie

Grevă de avertisment la Primăria Dej! O parte dintre angajați și-au întrerupt activitatea – FOTO/VIDEO

Joi e GREVĂ GENERALĂ la Primăria Dej. ”Am fost amăgiți cu promisiuni”

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER