Conectează-te cu noi

....

Eveniment

GREVĂ SPONTANĂ la Salina Ocna Dej! 100 de muncitori AU ÎNTRERUPT ACTIVITATEA! – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

....

protest-salina-ocna-dej-1Aproximativ 100 de angajați de la Salina Ocna Dej protestează în această dimineață prin întreruperea programului de lucru.

Este vorba despre angajați din toate cele trei schimburi care iau parte la un protest spontan. Muncitorii de pe schimbul unu, ajunși la Salina Ocna-Dej azi-dimineață la ora 6, au refuzat să intre în subteran și au rămas în curte alături de ceilalți muncitori, veniți de acasă pentru a protesta.

....

O parte dintre nemulțumiți s-au întâlnit în această dimineață, înainte de ora 7, cu conducerea salinei și și-au spus ofurile. Reprezentanții salinei au încercat să-i convingă să renunțe la această formă de protest, dar fără succes.

Se pare că angajații salinei sunt nemulțumiți de fondul de salarii, dar și de faptul că cel de-al 13-lea salariu – promis pentru începutul acestei luni – nu le-a fost dat până în acest moment.

ACTUALIZARE ora 11:50: Se pare că și muncitorii din schimbul doi, care ar urma să își înceapă activitatea la ora 14, se vor alătura acestui protest. Deși manifestarea este una pașnică, în zonă sunt prezenți jandarmi pentru a preîntâmpina eventuale incidente.

Vă reamintim, în urmă cu aproape un an, pe data de 14 decembrie, angajații Salinei Ocna Dej au protestat din nou vis-a-vis de fondul de salarii care a fost redus. Atunci, unui număr de cinci mineri li s-au făcut rău și au avut nevoie de îngrijiri medicale, acuzând stări de greață și dureri de cap, după ce au refuzat să iasă din subteran timp de 37 de ore. La fața locului au sosit atunci edilul municipiului Dej, ing. Morar Costan și prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, care au stat de vorbă cu conducerea salinei pentru a găsi o soluție. Detalii și imagini de atunci – AICI!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER