Conectează-te cu noi

Eveniment

PROTEST la Salina Ocna Dej. Minerii AU ÎNTRERUPT ACTIVITATEA! – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

protest-muncitori-salina-ocna-dej-1De mai bine de 15 ore, aproape 200 de mineri, din trei schimburi, protestează la Salina Ocna Dej. Aceștia nu vor lucra nici la noapte, astfel că mâine dimineață vor fi deja 24 de ore de la întreruperea activității.

Protestul spontan de la Salina Ocna Dej a început azi-dimineață, în jurul orei 6, când muncitorii din schimbul unu au refuzat să intre în subteran și au întrerupt programul de lucru. Acestora li s-au alăturat rând pe rând angajați aflați în timpul liber, veniți de acasă pentru a protesta, iar mai apoi colegi din alte două schimburi, cel de după-amiază și cel de noapte. În total, aproape 200 de muncitori ai Salinei Ocna Dej au aderat la protestul din curtea unității.

O parte dintre nemulțumiți s-au întâlnit în această dimineață, înainte de ora 7, cu conducerea salinei și și-au spus ofurile. Reprezentanții salinei au încercat să-i convingă să renunțe la această formă de protest, dar fără succes (vezi IMAGINI VIDEO de dimineață AICI).

Angajații salinei spun că salariile sunt mici – 1800 de lei un muncitor cu vechime -, iar sporurile și primele au fost tăiate. De asemenea, oamenii se plâng că sume importante din fondul de salarii nu ajung la ei, deși sucursala de la Dej are cea mai mare productivitate dintre toate unitățile din țară.

O altă nemulțumire este legată de faptul că cel de-al 13-lea salariu – promis pentru începutul acestei luni – nu le-a fost dat până în acest moment. Minerii sunt hotărâți să meargă până la capăt și anunță că se vor bloca din nou în subteran – la fel ca anul trecut – dacă revendicările lor nu vor fi băgate în seamă.

Mâine dimineață este așteptat să ajungă de la București directorul general al Societății Naționale a Sării. Acesta ar urma să stea de vorbă atât cu directorul salinei de la Dej, cât și cu reprezentanții protestatarilor în vederea găsirii unei soluții care să ducă la reluarea activității.

Protestul minerilor de la Salina Ocna Dej i-a încurcat pe administratorii drumurilor din ţară. Zeci de șoferi așteaptă, în șir, încă de dimineață să încarce sare în camioane. Cum nu se știe când se va încheia protestul minerilor, aceștia vor fi nevoiți să își petreacă noaptea la Dej.

Vă reamintim, în urmă cu aproape un an, pe data de 14 decembrie, peste 100 de angajați ai Salinei Ocna Dej au protestat vis-a-vis de fondul de salarii. Atunci, unui număr de cinci mineri li s-au făcut rău și au avut nevoie de îngrijiri medicale, acuzând stări de greață și dureri de cap, după ce au refuzat să iasă din subteran timp de 37 de ore. La fața locului au sosit atunci edilul municipiului Dej, Morar Costan și prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, care au stat de vorbă cu conducerea salinei pentru a găsi o soluție. Detalii și imagini de atunci – AICI!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER