Conectează-te cu noi

Politic

Itu solicită urgentarea investițiilor pentru centura ocolitoare a municipiului Dej

Publicat acum

pe

Cornel Itu parlament

Deputatul dejean Cornel Itu a transmis în această seară un comunicat de presă prin care anunță că a solicitat ”urgentarea unor investiții esențiale […] respectiv centura ocolitoare a municipiului Dej și drumul expres Dej-Beclean-Bistrița”.

”Ieri am luat cuvântul la dezbaterea organizată pe tema Autostrăzii Transilvania, în plenul Camerei Deputaților, la „Ora Guvernului”. La dezbatere a fost prezent ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Mă bucur că această dezbatere propusă de UDMR a avut loc, şi este de dorit mai multă  solidaritate, mai ales din partea colegilor transilvăneni, în ceea ce priveşte acest obiectiv deosebit de important pentru dezvoltarea economică a regiunii.

Am susţinut în faţa ministrului Transporturilor necesitatea finalizării lucrărilor la Autostrada Transilvania, a Coridorului IV paneuropean, şi am cerut urgentarea unor investiţii esenţiale pentru dezvoltarea regiunii în care trăim, respectiv centura ocolitoare a municipiului Dej şi drumul expres Dej-Beclean –Bistriţa. Traficul a crescut atât spre Bistriţa, cât şi spre punctele de ieşire din ţară (Baia Mare, Satu Mare), iar reţeaua rutieră existentă nu face faţă cerinţelor actuale.

Fără finalizarea Autostrãzii Transilvania şi a Coridorului IV paneuropean, în ceea ce priveşte proiectele de anvergurã, iar de cealaltã parte, fără investiţii în drumurile judeţene şi comunale, pentru a sprijini şi dezvoltarea întreprinzãtorilor mici şi mijlocii din mediul urban şi din mediul rural, nu putem vorbi de o reţea de transport viabilă şi modernă în context european. Se cere deblocarea urgentă a lucrărilor, iar autorităţile responsabile trebuie să se pună în mişcare, să facă toate demersurile cu celeritate.

Pentru transilvăneni, dar şi pentru întreaga ţară, este vitală această autostradă, care ar face legătura cu vestul Europei, precum şi cu sudul ţării”, se arată în comunicatul deputatului Cornel Itu.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER