Conectează-te cu noi

Social-Cultură

LAPI Dej, locul II la faza interjudețeană a Concursului Național ”Cu viața mea apăr viața” – FOTO

Publicat acum

pe

concurs cu viata mea apar viata (3)

Echipa LAPI Dej, câștigătoare a locului I la faza județeană a Concursului Național ”Cu viața mea apăr viața” a obținut locul II la faza interjudețeană a aceluiași concurs.

Concursul s-a desfășurat vineri, 5 iunie, la Liceul Sportiv „Bihorul” din Oradea și a avut două părți, una teoretică și una practică. Prima dintre ele s-a referit la acordarea primului ajutor în diferite situații critice, prevenție, protecție civilă, legislație (Legea 481, Ordonanța 21 reactualiză, cu privire la Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență).

Proba practică a constat în punerea victimei pe targă, transportarea acesteia și trecerea peste obstacol, în timpul cel mai scurt, cu respectarea regulilor aferente. A doua probă practică a fost parcurgerea unui traseu cu obstacole, în zonă contaminată, cu masca pe figură. Unul dintre elevi l-a dirijat prin radio pe un alt coleg cu mască pe față, acesta din urmă trebuind să parcurgă contra timp și cât mai corect traseul cu obstacole.

Echipa LAPI Dej a fost formată din Vlad Racolța, Claudiu Kiss, Erik Nemeth, Sonia Bodea și Denisa Parșucă, toți elevi ai Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej, coordonați de profesorii Cornelia Platon și Ioan Viorel Creț si de Zoltan Toma, subofițer operativ principal în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” Cluj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER