Conectează-te cu noi

Administraţie

Lucrările de modernizare la CPU Dej au fost FINALIZATE! Vezi cum arată – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

inaugurare-cpu-spitalul-municipal-dej-5

Lucrările de renovare și modernizare la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal Dej au fost finalizate recent, iar în cursul zilei de astăzi acesta a fost inaugurat. Ceea ce până nu de mult era doar o ”cameră de primiri urgențe”, acum e un compartiment în adevăratul sens al cuvântului – complex, modern și dotat la cele mai înalte standarde.

Lucrările de renovare și modernizare la Compartimentul de Primiri Urgențe de la parterul Spitalului Municipal Dej au început la jumătatea lunii noiembrie 2015 și au fost finalizate recent, astfel că, în cursul zilei de astăzi, compartimentul a fost inaugurat.

La inaugurare au participat numeroase oficialități, între care primarul Morar Costan, deputatul Cornel Itu, managerul Spitalului Municipal Dej – medicul chirurg Mihai Pandrea, preotul protopop Ioan Buftea (cel care a și oficiat slujba de sfințire), numeroși consilieri locali și județeni, medici și asistenți din spital – în frunte cu dr. Alina Ștreang – șeful CPU, dar și reprezentanți ai sistemului de sănătate din Cluj (dr. Mihai Moisescu, directorul Direcției de Sănătate Publică).

Noua secție a fost recompartimentată, din vechile încăperi rămânând doar pereții. Noul CPU deține o cameră de urgențe majore, un cabinet de intervenții minore, o sală cu paturi, una de resuscitare, un spațiu de triaj pacienți, o sală de așteptare, un departament de radiologie, o cameră pentru medici, dar și o sală de ședințe.

Ca și o noutate, CPU Dej are și un spațiu de urgențe pediatrice, echipat și dotat la cele mai înalte standarde. La toate acestea se adaugă instalații termice și sanitare, plus toate dotările, astfel că noul compartiment este pregătit să își primească pacienții în condiții excelente, conform normelor în vigoare.

Investițiile din noul CPU, care va deservi nu doar pacienții din Dej, se ridică la aproximativ 800.000 de lei – 400.000 din bugetul Spitalului Municipal Dej și 400.000 de la bugetul local.

Ca urmare a unei finanțări primite de la minister, Spitalul Municipal Dej a angajat recent 13 persoane. La acest moment, 39 de persoane lucrează în CPU, dintre care cinci sunt medici. Conform managerului Mihai Pandrea, 10% din resursa umană a spitalului activează acum în noul compartiment.

”Este singura structură de primiri-urgențe actualmente din județul Cluj, în afară de UPU Cluj. Nu mai există altă structură de urgență dotată resursă umană, cu aparatură și finanțată de la bugetul de stat, în județul Cluj”, a arătat dr. Pandrea.

Noul aparat de radiologie, intrat și el în dotarea spitalului și care se găsește în incinta Compartimentului de Primiri Urgențe Dej, a costat 600.000 de lei, cheltuielile fiind suportate în întregime de municipalitate.

Vezi în MATERIALUL VIDEO de mai jos toate declarațiile făcute de invitați.

Mai multe fotografii pe pagina de facebook Dej24.ro.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER