Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Mierea produsă de o familie din Chiuiești, vedetă la un târg din Berlin – FOTO

Publicat acum

pe

Familia Satmar Chiuiesti miere Berlin (3)

loading...
Nemții au putut gusta din mierea produsă de familia Sătmar din Chiuiești, în cadrul expoziției „Grune Woche”, care a avut loc la Berlin.

Asociaţia Produs de Cluj, entitate aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a participat în perioada 15-24 ianuarie, cu stand propriu, la ediţia 2016 a „Grune Woche” – Expoziţia pentru industrie alimentară, agricultură şi horticultură „Săptămâna Verde”, care a avut loc la Berlin.

Invitată la iniţiativa Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi a Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, Asociaţia Produs de Cluj a participat pentru a doua oară consecutiv la acest eveniment, de fiecare dată cu stand propriu, fiind astfel singura organizaţie de profil din România care a avut şansa de a prezenta publicului berlinez produsele realizate de clujeni.

Spre deosebire de anul trecut, când au participat doar întreprinzători din domeniul apiculturii şi ai produselor realizate pe bază de lavandă, în acest an la Berlin au fost prezenţi doi dintre cei mai reprezentativi artizani locali. Astfel, pe lângă mierea de albine şi produsele apicole pe bază de miere, polen şi propolis, produse provenite din Stupina Dapis Transilvania şi cea a familiei Sătmar din Chiuieşti, şi produsele pe bază de lavandă ale Gabrielei Culda, vizitatorii au avut ocazia să achiziţioneze costume populare din zona Clujului şi a Munţilor Apuseni, precum şi obiecte decorative sculptate în lemn, realizate de Iulia şi Ioan Morar.

Dincolo de succesul înregistrat de produsele clujenilor, un motiv de satisfacţie l-a reprezentat faptul că standul clujenilor a fost căutat de berlinezii care au cumpărat în urmă cu un an produse provenind din judeţul Cluj, acestea fiind deja cunoscute la Berlin.

Standul Asociaţiei Produs de Cluj fost vizitat şi de ministrul agriculturii, domnul Achim Irimiescu, precum şi de Excelenţa Sa domnul Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin. Cei doi demnitari au apreciat nu doar exponatele, ci şi efortul depus de Asociaţia Produs de Cluj pentru sprijinirea şi promovarea micilor întreprinzători din domeniul agriculturii şi meşteşugurilor tradiţionale, fiind singura organizaţie de profil din România care sprijină antreprenorii locali de mică anvergură.

În total, peste 400 de mii de berlinezi au vizitat standul amenajat de Asociaţia Produs de Cluj la Grune Woche, care a fost prezentă cu cinci parteneri locali, respectiv trei producători şi doi artizani.
Grune Woche a reunit peste 1160 de expozanţi din 65 de ţări şi a atras, şi de această dată, un public larg din Germania, dar şi din ţările vecine. Expozanţii clujeni s-au alăturat celorlalţi şapte producători români prezenţi la cel mai important târg din Europa din domeniul industriei alimentare şi agriculturii.

Grune Woche este considerată a fi o bună oportunitate nu doar pentru vânzare, ci şi pentru promovarea produselor şi stabilirea de noi contacte de afaceri. De reţinut faptul că un sfert dintre vizitatorii expoziţiei, respectiv 100 de mii, au fost reprezentanţi ai companiilor şi instituţiilor care au ca specialitate industria alimentară, agricultura şi horticultura. Ediţia din acest an a expoziţiei s-a desfăşurat pe 118 mii mp, şi, potrivit estimărilor oficiale, fiecare dintre cei care i-au trecut pragul au făcut cumpărături de 121 de euro.

CITEȘTE ȘI: Nemții vor putea gusta din mierea produsă într-o gospodărie din Chiuiești – FOTO

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

 1. Elena

  12 februarie 2018 la 12:36

  Pacat ca in Iasi au vandut miere contrafacuta, sa le fie rusine – este a doua oara in viata mea cand am vazut miere cu … caimac/spuma – si tatal meu era apicultor.
  Sa-i fie rusine acestei familii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social-Cultură

Programul cinematografului 3D din Dej! Ce filme vor rula în perioada 13 – 19 decembrie

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzeului Municipal Dej, în perioada în perioada 13 – 19 decembrie.

VINERI – 13 decembrie 2019

 • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI, 100 MIN.)

SÂMBĂTĂ – 14 decembrie 2019

 • ORA 11:00 – GRINCH (DESENE ANIMATE DUBLATE ÎN LIMBA ROMÂNĂ, A.G., 90 MIN)
 • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI , 100 MIN.)

MARȚI – 17 decembrie 2019

 • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI , 100 MIN.)

MIERCURI – 18 decembrie 2019

 • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI , 100 MIN.)

JOI – 19 decembrie 2019

 • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI , 100 MIN.)

Dragi spectatori, biletele pot fi procurate din incinta Librăriei Municipale Dej, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 16:00, cu maxim o zi înainte de rularea filmului sau cu o oră înaintea rulării filmului. Biletele se vând în limita locurilor disponibile, iar accesul în sală cu mâncare și băuturi alcoolice este strict interzis”, se precizează într-un comunicat de presă.

Continuă să citești

Social-Cultură

Recunoaștere internațională pentru Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Luni, 16 decembrie 2019, incepând cu ora 12, în sala de festivități a Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej va avea loc ceremonia de instalare pe fațada liceului a plăcii care atestă dobândirea distincției „Label France Education”.

„Label France Education” este o marcă de calitate atribuită de Ministerul Francez al Afacerilor Externe (după avizul unei comisii consultative interministeriale, compusă din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educației Naționale, Agenției pentru învățământ Francez în Străinătate și Misiunii Laice Franceze) instituțiilor școlare străine care asigură, în afara granițelor Franței și în cadrul propriului sistem de învățământ național, un învățământ bilingv francofon de excelență.

La acest eveniment vor participa oficcialități, cadre didactice și elevi ai instituței de învățământ dejene.

Continuă să citești

Social-Cultură

DEJ | Peste 200 de colindători prezenți la cea de-a VII-a ediție a concertului de colinde „Colind din suflet de copil” – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Marți, 10 decembrie, începând cu ora 17:00, la Biserica Ortodoxă Dej I, cu Hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Dej, s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a concertului de colinde „Colind din suflet de copil”.

Evenimentul cultural-religios a fost organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej și Școlile Gimnaziale din cuprinsul teritorial al Protopopiatului Dej. Au participat peste 200 de colindători, pregătiți și însoțiți de profesorii de religie, de alte cadre didactice, precum și de conducătorii instituțiilor de învățământ.

Au participat copii de la 12 Școli Gimnaziale după cum urmează: Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej, Liceul Tehnologic Special, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, Școala Gimnazială Bobâlna, Școala Gimnazială Cășeiu, Școala Gimnazială Câțcău, Școala Gimnazială Chiuiești, Școala Gimnazială Cuzdrioara, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Dej, Școala Gimnazială Nireș, Școala Gimnazială Nr. 1 Dej și Școala Gimnazială Vad.

Prin implicarea parohiilor din municipiul Dej, toți colindătorii au primit daruri, ele fiind împărțite de către voluntarii de la Liga Tinerilor Creștini Ortodocși din Dej.

Doresc să mulțumesc tuturor, bunului Dumnezeu, părintelui mitropolit Andrei, care a acceptat cu bucurie invitația de a fi în mijlocul nostru în această seară, reprezentanților Radio Renașterea, care s-au ocupat de sonorizarea concertului, preoților din Dej, profesorilor care s-au implicat pentru reușita acestui eveniment, părinților și în mod deosebit copiilor, care, prin glasurile lor îngerești, ne-au adus vestea cea bună a venirii Domnului Hristos. Părinții și profesorii se ocupă zilnic de educația și formarea copiilor pentru viață, iar în seara aceasta am văzut cu toții roadele muncii lor”, a subliniat preotul protopop Ioan Buftea.

Seara s-a încheiat cu tradiționalul colind „O ce veste minunată”, cântat de toți cei prezenți în biserică.

La acest eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, precum și un număr mare de copii, părinți și bunici.

FOTO – Adrian Sălăjean

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare