Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Moment important în viața Parohiei Nima! A fost instalat un nou preot paroh – FOTO

Publicat acum

pe

Vineri, 20 iulie 2018, a fost o zi de mare sărbătoare pentru credincioșii Parohiei Nima. Aceștia l-au primit în mijlocul lor pe noul preot paroh Câmpeanu Daniel Cristian. La acest eveniment au luat parte autorităţi locale, precum şi numeroşi credincioşi dornici să-şi întâlnească noul păstor sufletesc.

Încă de la primele ore ale dimineții, bătrânii satului, dar și tinerii și copii au fost prezenți la biserică pentru a participa la acest eveniment semnificativ din parohia lor. Pe lângă credincioșii satului, la slujba religioasă, săvârșită de preotul protopop Ioan Buftea împreună cu părintele Ioan Costin, cel care a păstorit Parohia Nima timp de 40 de ani și părintele Daniel Cristian Câmpeanu, noul paroh, au participat și autoritățile locale.

În cuvântul de învățătură, intitulat „Sfântul Ilie – omul lui Dumnezeu”, părintele protopop a vorbit despre viața Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul și a pus la sufletele celor prezenți alese sfaturi duhovnicești.

După terminarea Sfintei Liturghii a urmat momentul propriu-zis al instalării ca paroh al Parohie Ortodoxe Nima a părintelui Câmpeanu Daniel Cristian. Părintele Daniel a primit în mod simbolic: Evanghelia, Crucea și cheia Bisericii, apoi a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra sa și Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul pentru că tot în această zi, dar cu 12 ani în urmă, a fost hirotonit preot.

Părintele Ioan Costin, cel care a fost paroh timp de 40 de ani în Parohia Nima și care s-a pensionat, a mulțumit credincioșilor pentru tot sprijinul acordat în acești ani de slujire.

La final, Dumitru Oltean, primarul Comunei Mintiu Gherlii, de care aparține și localitatea Nima, a adresat un cuvânt de mulțumire părintelui Ioan și un cuvânt de bun venit în satul Nima noului preot paroh.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER