Conectează-te cu noi

Eveniment

Personalul Spitalului Penitenciar Dej va fi testat pentru COVID-19! Doi medici și 12 deținuți au fost deja testați

Publicat acum

pe

Personalul Spitalului Penitenciar Dej va fi testat pentru COVID-19, după ce un medic cardiolog a fost confirmat cu noul coronavirus (informație publicată de Dej24.ro pe 9 aprilie). Deja au fost testați doi medici și 12 deținuți, contacții direcți ai femeii.

Anunțul testării personalului de la Spitalul Penitenciar Dej a fost făcut de Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare:

”O situatie regretabila s-a petrecut la Penitenciarul-Spital Dej in urma cu o saptamana cand o colega din sectorul medical a anuntat ca este pozitiva la Covid-19, situatie in care se gaseste si sotul ei. Este deranjant faptul ca unitatea nu a aflat din timp de existenta unor probleme de sanatate in familie, probleme care s-au manifestat incepand cu o saptamana inainte de testare, timp in care medicul respectiv a venit la serviciu si si-a exercitat atributiile. Initial simptomele pareau ale unei simple viroze dar ulterior au aparut acele aspecte alarmante, deja notorii, respectiv lipsa gust si miros. La recomandarea unui medic specialist s-a facut testarea care a indicat temutul rezultat (…) Un numar mare de salariati au intrat de indata in izolare la domiciliu (…) Lista de contacte directe sau indirecte realizate pe durata catorva zile a fost lunga iar testarea intregului personal nu este un proces simplu, mai ales ca DSP nu acorda prioritate cazurilor potentiale dar asimptomatice. Multi salariati au ales sa ramana in unitate sau sa se cazeze in diferite alte spatii decat locuintele proprii, pentru a nu isi imbolnavi membrii familiilor.

(…) Din fericire colega infectata a purtat masca si manusi permanent la serviciu si acest amanunt se pare ca este determinant alaturi de faptul ca doar doua zile a muncit de la debutul simptomelor sotului. Pana la acest moment au fost testati cu prioritate si ceva sustinere, contactii directi (2 medici si 12 detinuti), toti fiind negativi.

De ieri, unitatea a inceput prelevarea de probe din tractul respirator superior (exsudat nazal si faringian) pentru testul PCR (reactie de polimerizare in lant) care se va face la DSP. Prelevarile se realizeaza cu ajutorul unei echipe proprii (foto articol) formata din trei doamne pline de curaj si energie (una dintre doamne a lucrat anterior la DSP!) care pe parcursul a trei zile vor preleva probe pentru testare de la cate 50 de salariati pe zi. Deloc simplu si lipsit de riscuri dar altfel nu se poate, alternativele fiind sa izolam tot personalul si sa asteptam eventuale simptome sau sa ne continuam munca ca si cum nu s-a intamplat nimic si sa riscam aparitia unui focar de tip Suceava, dar mai ales pierderea evitabila a unor vieti.

Fiecare din aceste trei zile critice care au inceput ieri, se termina cu transportul probelor la Cluj urmand primirea rezultatelor in 24 de ore (foarte rapid), aceste rezultate fiind un fel de sentinte atat pentru colegii nostri din Dej cat si pentru unitate sau sistem. Rezultatele negative de la testarea contactilor direct ne dau curaj dar inca nu se poate dormi in liniste la Dej”, transmite Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare.

Citește și:

Medic de la Spitalul Penitenciar Dej, confirmat cu COVID-19

Simptomele medicului din Dej, confirmat cu COVID-19: ”Atenţie, cazul meu a început astfel”

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER