Conectează-te cu noi

Administraţie

PREMIERĂ în CL Dej – Un conflict de muncă de la Toroc a divizat majoritatea PSD – VIDEO

Publicat acum

pe

Grupul PSD din Consiliul Local Dej a surprins pe toată lumea, ieri, când în ședința ordinară pe luna mai nu a votat – în unanimitate – un proiect inițiat de unul dintre liderii lor, primarul Morar Costan.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea organigramei, statului de funcţii şi a numărului de posturi pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Dej şi servicii subordonate a fost cel mai discutat subiect al ședinței Consiliului Local Dej. Ceea ce trebuia să fie practic o simplă formalitate s-a complicat după apariția unor dezvăluiri de ultimă oră…

Proiectul inițiat de primarul Morar Costan viza, printre altele, desființarea unor posturi din cadrul Parcului Balnear Toroc sau transformarea acestora, de exemplu din salvamar sau casier în muncitor, proiect care – spun inițiatorii – ar fi dus la creșterea salariului, dar și la suplimentarea responsabilităților prin schimbarea fișei postului. ”Modificarea le-ar fi adus aproximativ 200-300 de lei în plus la salariu”, a explicat Claudiu Chira, șef serviciu la Parcul Balnear Toroc Dej.

Planurile șefului de serviciu au fost date peste cap de apariția unei ”scrisori” semnate de kinetoterapeutul parcului. Acesta le-a înmânat-o consilierilor, înainte de ședință, și i-a rugat să o citească și să afle ce se întâmplă, conform lui, la Toroc. Redăm câteva fragmente din acuzațiile kinetoterapeutului:

”Ma numesc K. A. V. si sunt angajat al Primariei Municipiului Dej in functia de kinetoterapeut la Parcul Balnear Toroc. Sunt angajat de la sfarsitul lunii iunie 2017 cu contract de munca pe perioada nedeterminata, in urma unui concurs de ocupare a postului.

Ma adresez dumneavoastra in legatura cu proiectul de hotarare pe care il aveti pe ordinea de zi privind aprobarea organigramei municipiului Dej. Consultand Anexa nr. II a acestui proiect, adica statul de functii supus spre aprobare, am remarcat ca la pagina 7, la pozitiile destinate Parcului balnear Toroc, respectiv 301-318 nu mai figureaza postul de kinetoterapeut.

Am asteptat cu interes aparitia acestui document pentru a mi se confirma o veche banuiala: se incearca indepartarea mea cu orice pret din cadrul Parcului balnear Toroc pentru ca ,,l-am deranjat” pe domnul sef serviciu Chira Claudiu.

In cele ce urmeaza, apeland la rabdarea dumneavoastra, o sa va prezint si motivele care ma fac sa cred asta.

Nefiind informat si familiarizat cu legislatia, am indurat numeroase abuzuri la locul de munca. Inca din prima zi, am fost trimis la adunat chistoace si gunoaie de pe plaja. Toata vara, activitatea mea a constat in orice in afara de atributiile cuprinse in fisa postului semnata la angajare. Ziua eram trimis printre oameni sa fac in continuare acelasi lucru, adica sa adun gunoaie si chistoace din nisip si sa schimb saci la cosurile de gunoi, pe care ii adunam si ii duceam la pubele.

Am fost pus la plivit, sapat si udat flori pe terasa, plaja, in jurul bazinului si langa parcare.

Am fost nevoit sa supraveghez toboganele in timpul functionarii, pe care tot eu le opream si le porneam. De asemenea, eram pus sa stau langa bazinele de inot, cu fluier la gat si sa fac pe salvamarul.

Cand se primea marfa la barul din incinta parcului balnear, eram trimis la descarcat si carat marfa si la aranjarea lor in frigidere.

Am strans de pe mesele aflate pe terasa din incinta tavi, sticle, pahare si alte ambalaje lasate in urma de clienti.

Am maturat si am adunat gunoaie in dese randuri din parcarea Torocului

Am fost pus la curatarea bazinelor cu aspiratorul pe care eram nevoit sa il car, sa il pun in functiune iar apoi sa il curat si sa il duc la loc si chiar am intrat in apa cu o perie pentru a curata de alge peretii bazinelor.

Am fost pus sa spal cu furtunul de pompieri in jurul bazinelor, cu acelasi furtun fiind obligat si sa ud iarba, pe care tot eu am tuns-o de cateva ori in tot parcul la temperaturi de 30 de grade. Probabil ca stiti pajistea de langa tobogane. Va provoc la un exercitiu de imaginatie.

Am fost trimis in toamna la piata agro-alimentara, unde este sef tot domnul Chira Claudiu si am fost pus sa montez, impreuna cu 2 colegi, jumatate din peretii pietei (prelatele)

Impreuna cu un alt coleg, in acelasi loc, mai precis jos la depozitul de marfa, am fost pus sa schimbam usi duble de termopan cu unele metalice. Asta a presupus sa sparg beton si caramida si sa inghit praf, pe parcursul a cateva zile.

La sfarsitul sezonului estival de anul trecut, am golit de pamant toate ghivecele din zona bazinelor si l-am carat cu roaba (numarul lor fiind de peste 100) pentru ca mai apoi sa ajut la spalarea si depozitarea lor. Sezlonguri pe care, impreuna cu 2 colegi le-am adunat, sortat, spalat si stivuit.

Tot cam atunci, am adunat, impaturat si depozitat prelatile de pe ,,ciupercute”, adica umbrelele de pe plaja

Am fost trimis si la spalat baile cu aparatul vap.

Am maturat aleile de nisip de nenumarate ori.

Am adunat condens de pe geamuri cu un ,,T” cu burete.

In aproape fiecare dimineata am carat si am aranjat sezlonguri pe plaja

La primirea unui transport de sezlonguri noi, am fost trimis la carat si la aranjarea acestora pe plaja.

La schimbarea apei din cazile sarate caram apa cu galeata pana la canal

Am fost pus sa ridic la mutarea cazii de hidromasaj

Am facut chiar si curatenie in spatiile de cazare, camerele de sus.

Am fost pus la slefuit, curatat, montat si instalat bancutele din sauna.

Am fost amagit cu promisiunea amenajarii unui spatiu pentru a imi putea desfasura corespunzator activitatea si in acest sens am golit o incapere din cladirea hexagon de pe plaja Torocului, am lacuit tavanul din lemn si am rostuit faianta, pentru ca odata cu venirea toamnei sa mi se spuna ca apa se opreste acolo si nu se va mai face nimic.

In plus, eram chemat verbal la munca sambata, duminica si in zile de sarbatori legale sub sloganul ”e nevoie de oameni, facem toti de toate”. Zile care la Toroc nu se compenseaza conform legii.

Acestea sunt doar cateva din activitatile pe care le-am facut si care nu intrau nicidecum in atributiile mele.

In luna octombrie 2017 mi-a fost achizitionata o masa de masaj cu consumabilele necesare, pe care am instalat-o in incinta cabinetului medical. Astfel mi-am inceput efectiv activitatea pentru care am fost angajat. La Parcul balnear Toroc nu exista tarife pentru serviciile pe care le practic eu, si desi i-am cerut domnului primar Morar Costan sa reglementeze aceasta situatie, am ramas doar cu promisiuni. La cererea sefului de serviciu, domnul Chira Claudiu, am taxat serviciile de kinetoterapie si masaj cu bilete de selong in valoare de 5 lei fiecare. Concret, cati bani primeam, atatea bilete rupeam. La terminarea unui ,,cotor” de bilete, predam banii la casierie cu semnatura si se elibera bon fiscal pentru…100 de sezlonguri! Asta pana intr-o zi a lunii aprilie 2018 cand, prin intermediul colegei de la casierie, mi s-a transmis sa predau bonurile si banii pe care ii am in acel moment pentru ca serviciile de prestarea carora raspund eu au devenit gratuite in baza bratarii de acces. Adica platesti biletul, faci kinetoterapie si masaj gratuit.

In luna noiembrie a aceluiasi an, acelasi domn Chira Claudiu ne-a transmis verbal mie si doamnei asistente P.E. sa venim la munca in ture de 10 ore, ”o zi la munca, o zi libera” invocand ca ”trebuie asigurata permanenta la cabinetul medical”. Am incercat sa ii explic ca eu nu am competenta sa fac asta, am inaintat si petitii catre domnul primar si catre Biroul resurse umane dar m-am lovit de ziduri. A fost scanteia care a declansat un alt sir de abuzuri din partea superiorului ierarhic, respectiv domnul Chira. Mi s-a spus sa stau acasa daca nu vreau sa muncesc deoarece am refuzat sa mai prestez activitati care nu imi sunt cuprinse in fisa postului.

Deoarece contractul meu de munca prevede un timp de lucru de 8 ore pe zi, 40 de ore pe saptamana, in fisa postului am mentionat explicit acelasi lucru si regulamentul intern si legislatia in vigoare este de partea mea, am refuzat sa respect acel program de lucru. Asta a dus la aparitia in premiera a unui grafic de lucru la Parcul balnear Toroc, grafic cu dedicatie, doar pentru mine si doamna asistenta, lipit pe usa cabinetululi medical. Restul angajatilor aveau programul stabilit verbal.

Am fost informat ca voi fi pontat doar conform graficului, adica voi fi pus absent nemotivat daca lipsesc in zilele in care figuram ca ar trebui sa fiu la munca si nu mi se vor contabiliza orele in zilele in care figuram liber. Toate acestea cu incalcarea grosolana a legii.

Aceasta problema persista pana in prezent. Noutatea este ca incepand cu luna decembrie au aparut grafice de lucru in care sunt cuprinsi toti angajatii, dar programul este de atunci, in cazul meu, tot in afara legii. Am sesizat aceasta problema prin nenumarate petitii dar nu s-a rezolvat nimic.

Salariul pe luna noiembrie a fost ultimul pe care l-am primit intreg. Nu mi se contabilizeaza toate orele lucrate, pentru ca de atunci, de 6 luni de zile, sunt pontat conform graficului care nu respecta legea si contractul de munca si pus absent nemotivat in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale. Mi-a fost ingradit dreptul la plata pentru munca prestata si in ciuda tuturor demersurilor legale, cei care puteau opri asta au asistat pasivi la aceasta marsavie, ceea ce a facut ca acum sa ajung cu aceasta problema in instanta. Si nu este singura care necesita judecata.

In luna februarie am primit fisa de evaluare a performantelor profesionale individuale, in urma careia am fost evaluat cu calificativul ”nesatisfacator” pe niste criterii care nu tin deloc de activitatea mea. Cand am vrut sa consemnez obiectiile, mi s-a spus doar sa scriu ”Semnez cu obiectii” pentru ca domnul Chira Claudiu ”era ocupat”. Asta am facut, am contestat ulterior calificativul, am primit un raspuns pe langa subiect si am fost nevoit sa il contest si acesta in instanta. Activitatea mea profesionala este ireprosabila pana acest moment, martor imi poate sta absolut orice client al Parcului balnear care a apelat la serviciile oferite de mine!

La locul de munca, dupa ce am obtinut acordul verbal al domnului Chira, am pus niste afise care informau clientii ca se pot bucura de serviciile de kinetoterapie si masaj si de gimnastica in apa cu orarul aferent desfasurarii acesteia. Intr-o zi, apropiata de cea in care s-a decis sa nu se mai taxeze kinetoterapia si masajul, au fost date jos fara nici o explicatie de catre domnul Chira Claudiu.

Pentru nerespectarea graficului de lucru am fost cercetat disciplinar de doua ori. Dupa prima comisie am primit avertisment scris, iar de la a doua inca astept verdictul. Cu toate ca mi-am formulat apararile pe baza articolelor din lege, acestea nu au fost luate in considerare. Tind sa cred ca legea e optionala la Parcul balnear Toroc.

Am incercat sa ii explic domnului primar aceste probleme. M-am lovit de acelasi zid al nepasarii si m-am convins ca ceea ce zice domnul Chira Claudiu este de netrecut pentru edilul nostru.

Intr-o zi a lunii aprilie am fost intrebat de catre un client fidel al Parcului Balnear Toroc, al carui nume nu il cunosc dar pe care il voi afla la urmatoarea vizita a acestuia la noi, ce i-am facut sefului nostru, deoarece acesta gesticuleaza si tipa pe terasa unitatii. Ulterior intamplarii, am aflat de la colegul C.C. faptul ca domnul Chira Claudiu l-a vazut vorbind cu colega P.E., cei doi intalnindu-se intamplator in sala bazinului, si i-a transmis faptul ca, atentie, nu are voie sa vorbeasca cu ea! Cand am incercat sa port o discutie cu acelasi coleg, acesta mi-a spus ca isi doreste liniste la locul de munca, sa nu ma mai apropii si sa nu mai vorbim cu el deoarece ”va avea probleme cu seful, aici el este Dumnezeu si trebuie sa il asculte”. Este un citat reprodus exact!

Intr-una din zilele in care mi-am adus de acasa mancare, ca si in alte dati de altfel, cand am pus-o in frigiderul destinat personalului, in prezenta colegilor R.M., C.C. si M.P., domnul Chira Claudiu mi-a spus sa imi iau mancarea din frigider deoarece, citez: ”Nu este destinat personalului” si ”Tu nu ai voie acolo”. Toate acestea in conditiile in care in frigider era mancare a mai multor colegi. Urmare a refuzului meu de a-mi scoate mancarea din frigider pana cand si ceilalti colegi o vor face, adica ori il folosim toti in conditii de egalitate, ori niciunul, domnul Chira a dispus golirea frigiderului. Asadar, pana la data redactarii prezentei, nu mai avem la dispozitie acest frigider al personalului, iar acesta sta gol.

Incepand cu luna aprilie, acelasi superior ierarhic, domnul Chira Claudiu a inceput sa ia condica de prezenta in biroul dansului inainte de sfarsitul programului meu si al doamnei asistente P.E., adica ora 18. Acesta ne-a transmis verbal in repetate randuri si in prezenta mai multor colegi ca respectiva condica de prezenta va fi scoasa doar la ora 20, ”la sfarsitul programului”. Desi i-am spus, la fel, in repetate randuri ca programul nostru se incheie la ora 18 si ca graficele de lucru intocmite si afisate de dansul nu au temei legal, acesta a perseverat in comiterea acestor fapte ilicite. Ca urmare a acestora, pentru a ne dovedi prezenta la munca, am apelat la petitii adresate primarului in care am explicat cele intamplate si am adunat semnaturi de la colegi si clienti care ne-au vazut si au interactionat cu noi in timpul programului de lucru. O alta problema intampinata si sesizata totodata in aceleasi petitii a fost refuzul colegilor de a le semna. Acestia au invocat sinceri frica de repercursiuni, deoarece au fost amenintati direct de catre domnul Chira: ”Ce semnaturi aduna? Ce va trebuie sa semnati? Semnati, ca o sa vedeti voi dupa”.

Avand in vedere sinteza de mai sus, consider ca adevaratele motive ale scoaterii postului de kinetoterapeut din statul de functii sunt acestea. Tratamentul abuziv si discriminator este evident. Faptul ca imi cunosc drepturile, ca lupt cu abuzurile si ca refuz sa fiu bataia de joc a domnului Chira Claudiu nu e ”pe placul puterii”?

Invocarea ratiunilor economice sau ca mentinerea postului nu este profitabila cade din start. Nu am cum sa aduc castiguri daca nu am tarife. Si cu toate acestea o fac, doar ca nu se poate contabiliza. Sunt clienti abonati ai Torocului sau platitori de bilet care vin exclusiv pentru kinetoterapie, masaj si pana nu demult, gimnastica in apa, interzisa irational de domnul sef serviciu”.

După ce au dat cuvântul kinetoterapeutului și unui salvamar (prezent și el la ședință), consilierii locali au avut întrebări și pentru șeful serviciului Claudiu Chira, dar și pentru liderul de sindicat din Primăria Dej, Daniel Ceașcai. Aleșii locali au încercat să se lămurească de ce angajații de la Toroc (și nu numai) prestează și alte activități (în afara celor scrise în fișa postului) și dacă este normal sau nu să muncească în weekend.

Claudiu Chira, șef serviciu Parcul Balnear Toroc a explicat că acest angajat – kinetoterapeutul – este cercetat disciplinar, după ce ar fi absentat nemotivat, cu precădere în weekend. ”În regulament este trecut orarul zilnic, plus în ce parte a anului este sezon, extrasezon. Vreau să vă spun că activitatea este permanentă, chiar și iarna (…) În regulamentul aprobat de dvs. (n.r – de consilierii locali) figurează ca orar de funcționare și sâmbăta și duminica. Este absolut logic ca și sâmbăta și duminica să avem personal. Personalul angajat, la interviu, a fost chestionat asupra programului – dacă cunoaște programul și regulamentul -, iar răspunsul a fost <<da>> și dacă cunoaște că activitatea se desfășoară și sâmbăta și duminica, în condițiile legii. Fără să depășim, conform Codului Muncii, 40 de ore pe săptămână, asigurarea a doua zile consecutive de odihnă dacă se lucrează într-o sâmbătă sau o duminică (…) Colegul nostru (n.r. – kinetoterapeutul) face obiectul unei cercetări disciplinare care nu este încheiată (…) Am sesizat Comisia de Disciplină pentru peste 300 de ore nemotivate”, a motivat Chira (vezi declarația integrală în video).

După ce a ascultat toate părțile implicate în conflict, consilierul local Marius Butuza a tras concluzia: ”Este vorba despre un conflict profesional (…) e regretabil! Mie mi se pare o execuție publică ce faceți dvs., nu văd de ce m-aș implica în povestea asta, dar nu îmi place deloc ceea ce se întâmplă!”. Apoi, alesul liberal a făcut câteva ”aluzii” – căci așa le-a numit Chira – referitoare la diferite activități din Toroc, aspecte pe care vă invităm să le urmăriți integral în materialul video de mai jos.

”În momentul în care eu sunt angajat la Toroc și în regulament avem timpi inegal de muncă, asta înseamnă că dacă am căzut duminica sau sâmbăta, am liber lunea și marțea, deci nu lucrăm mai mult de 170 de ore. Dacă din 18 angajați, unul sau doi nu respectă acest program… program făcut de șeful de serviciu, aprobat de primar, și tu spui că nu lucrezi numai opt ore – susținut, sigur, de sindicat -, în momentul acesta ce faci? Te blochezi efectiv. Avem două persoane: kinetoterapeutul și asistenta medicală au spus că nu vin sâmbăta și duminica la lucru… Acum, în cadrul colectivului, au venit și alți angajați care au spus că nu mai vin nici ei sâmbăta și duminica…”, a declarat și primarul Morar Costan.

Argumentele aduse de Claudiu Chira și Morar Costan nu au convins o parte dintre consilieri, ba chiar au ridicat semne de întrebare, iar proiectul nu a trecut. În ciuda majorității social-democrate din CL Dej – care, teoretic, ar fi trebuit să voteze proiectul inițiat de primar -, au fost doar 7 voturi ”pentru”. Cinci opțiuni au fost ”împotrivă”, patru aleși s-au abținut, iar doi nu au votat.

Dej24.ro vă prezintă voturile consilierilor dejeni:

”Pentru”: Gheorghe Giurgiu (PSD), Nicolae Lazăr (PSD), Adrian Malyarcsuc (PSD), Andrei Bradea (PSD), Dorin Filip (PSD), Ioan Cupșa (PSD), Teodora Muncelean (PSD) – 7 voturi

”Abținere”: Jorgeta Miheștean (PSD), Laura Boian (PSD), Francisc Torpenyi (PSD), Ana Maria Kovrig (UDMR) – 4 voturi

”Împotrivă”: Mihaela Petrean (PNL), Adrian Alexandru (PNL), Marius Butuza (PNL), Aurelian Mureșan (PNL), Traian Mureșan (PRM) – 5 voturi

Nu au votat Lucian Husa (PSD), Simion Buburuz (PNL) – 2 voturi

A lipsit Lorand Varga (UDRM)

Astfel, deși fac parte din PSD, Miheștean, Boian, Torpenyi și Husa nu au votat în favoarea proiectului inițiat de primar, nefiind probabil convinși că este cea mai bună idee ca posturile respective să fie transformate/desființate. Rămâne de văzut cum se va soluționa conflictul și dacă proiectul de hotărâre va reveni pe ordinea de zi (și sub ce formă), însă cert este că – cel puțin pentru câteva momente – majoritatea social-democraților nu a mai fost ”blindată”, fiecare a votat așa cum a crezut de cuviință și astfel a fost posibil ca un proiect inițiat de unul dintre liderii PSD Dej, Morar Costan, să nu treacă…

Vezi toate declarațiile făcute pe marginea acestui subiect într-un amplu MATERIAL VIDEO.

Rămâneți pe Dej24.ro! Urmează și alte materiale interesante, de asemenea discutate în ședința de ieri!

Alte subiecte din ședință:

EXCLUSIV – Blocul V03 revine în atenție! Vezi în 3D cele șase IDEI ale executivului – VIDEO

EXCLUSIV – S-a semnat contractul cu Kaufland? ”Aceste detalii țin de secretul comercial…” – VIDEO

Dej | ”Primăriile de cartier” vor rămâne la stadiul de idee! Proiectul PNL-iștilor NU a trecut! – FOTO/VIDEO

Dej | Câinii cu stăpân, STERILIZAȚI GRATUIT. Află DISCUȚIILE de pe marginea subiectului – VIDEO

Ajutor financiar pentru o femeie din Dej. Casa ei a fost cuprinsă de flăcări – VIDEO

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

 1. Elena

  1 iunie 2018 la 16:15

  Fac parte dintre clienti vechi si fideli ai Torocului de aceea cred ca pot sa- mi exprim parerea si voi fi impartiala.Cunosc f.bine activitatea celor doi angajati despre care se face vorbire sunt constiinciosi si buni profesionisti , amabili si iubiti de catre noi abonati.Pâna nu demult se facea gimnastica in bazin impreuna cu asistenta P.E. era cel mai frumos si benefic moment al zilei , toti abonat si alte persoane care au facut gimnastica au regretat stoparea gimnastici.Kinetoterapeutul a raspuns cu amabilitate fiecarei solicitari , dealtfel tot personalul este amabil si chiar fac de toate indiferent de pistul pe care il ocupa.Noi abonati avem si noi nemultumirile noastre legate de pretul abonamentelor mai ales ca in perioada de vara noi inotam doar in lac, alta nemultumire este legata de transport nu toata lumea are masina iar autobusul nr 3 circula din 30 in 30 min , eu de exemplu vin cu nr 1 si astept 40 min pana vine 3 -ul., s-ar putea face cateva curse pe zi Dej-Triaj -Ocna, nu este cune stie ce mare filosofie sa fie cuprinse in program astfel calatori vor sti de ex ca busul de 9:30 merge la Ocna simplu din centru se pit urca si calatori de Ocna .

  ***nume editat de moderatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administraţie

CRATERE pe Dobrogeanu Gherea din Dej. PÂNĂ CÂND?! – FOTO

Publicat acum

pe

Nervii șoferilor care trec zilnic pe strada Dobrogeanu Gherea din Dej sunt întinși la maxim, carosabilul arătând ca după bombardament.

Pe Dobrogeanu Gherea – poate cea mai circulată stradă din cartierul Dealul Florilor din Dej – trec zilnic sute de șoferi. Cu toții sunt nevoiți să facă slalom printre ”craterele” din carosabil – unele adânci de câțiva centimetri – pentru a coborî în oraș, respectiv a urca pe Dealul Florilor. Nu are rost să mai spunem că pe ambele sensuri de mers gropile sunt la fel de adânci – de toată frumusețea, chiar! – și se măresc considerabil pe zi ce trece…

Sunt deja săptămâni bune de când strada Dobrogeanu Gherea se prezintă în halul acesta, iar veștile bune întârzie să apară. Vremea – prin ninsorile căzute zilele trecute în Dej – le-a stricat planurile autorităților locale care și-au propus să nu mai doarmă în papuci și să intervină în zona respectivă. ”Se va interveni prin Serviciul de Administrare a Domeniului Public în perioada imediat următoare, în funcție de condițiile meteorologice”, anunța Primăria Municipiului Dej în urmă cu o săptămână. De atunci… liniște și pace, gropile se înmulțesc ca ciupercile după ploaie, iar oamenii își distrug efectiv mașinile…

Pe bună dreptate șoferii dejeni sunt revoltați și își varsă nervii pe rețelele de socializare, acolo unde – pe diferite grupuri – solicită remedierea ”problemei” (măcar temporar, fie și prin ”plombare”) pentru a putea circula în condiții decente. În 2019, de preferat!

PS 1: Se pare că în 28 decembrie 2018 au fost semnate două contracte de finanțare nerambursabilă pentru două noi proiecte. Este vorba despre „Modernizarea coridorului integrat de mobilitate urbană reprezentat de strada Unirii, strada Dobrogeanu Gherea, strada Ecaterina Teodoroiu, strada Avram Iancu, strada George Coșbuc, strada Regina Maria, strada Mircea cel Bătrân, strada Mărășești (între Mircea cel Bătrân si Gheorghe Șincai), strada Gheorghe Șincai, strada 1 Mai (între strada George Cosbuc si strada I.P.Reteganul), strada Crângului” și „Dezvoltarea infrastructurii de transport alternativ în municipiul Dej- punte pietonală și modernizare coridor infrastructură integrată în Ocna Dej”.

În cadrul primului proiect se va realiza, printre altele, modernizarea carosabilului, a trotuarelor și aliniamentelor de spațiu verde pe arterele cuprinse în proiect. Mai multe detalii despre cele două proiecte găsiți AICI.

PS 2: Să nu uităm și de ”piscina” (cum a denumit-o un cititor Dej24.ro) apărută în zona sensului giratoriu Bistriței – Baia Mare…

PS 3: Aveți și voi imagini foto sau video cu ”craterele” din oraș? Follow razvancaucean pe Instagram și le puteți trimite prin Direct Message (DM) sau pe redactie[AT]dej24.ro. Cel puțin vor ajunge în atenția autorităților!

Continuă să citești

Administraţie

Consultare publică la Primăria Dej, privind două P.U.D.-uri și două P.U.Z.-uri

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Primăria Municipiului Dej prin Direcția Tehnică, Serviciul de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, în conformitate cu prevederile legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul și a Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, anunță DEZBATERE PUBLICĂ – CONSULTAREA POPULAȚIEI cu privire la documentațiile:

 1. P.U.D. – BLOC LOCUINȚE COLECTIVE D+P+4E+Ms – str.Liviu Rebreanu, nr.68A, mun.Dej-beneficiar S.C. MARIANT SRL prin TECAR CRISTIAN IOAN
 2. P.U.D. – CLĂDIRE LOCUINȚE COLECTIVE D+P+2E, AMENAJARE PARCARE, PLATFORMĂ GOSPODAREASCA, str. Nichita Stanescu, nr. 49 B, beneficiar S.C. CHICCO CONSTRUCTII CIVILE SRL prin CIULEAN MARIN
 3. P.U.Z. – Construire SPĂLĂTORIE AUTO, str. A.I.Cuza, nr. 37, beneficiar PETREAN ROMULUS PETRONEL
 4. P.U.Z. – SCHIMBARE FUNCȚIUNE ZONA SĂRATA DE JOS, municipiul Dej

Scopul elaborării documentațiilor de urbanism este de a reglementa modul de construire al constructiilor menționate.

Ședința de dezbatere publică va avea loc la Primăria Municipiului Dej, sala de ședințe a Consiliului Local, joi, 31 ianuarie 2019, ora 12.

Documentația tehnica și referatul Serviciului de urbanism se pot consulta la sediul Primăriei Municipiului Dej, camera 38.

Observațiile și sugestiile vor fi transmise în scris la sediul Primăriei Municipiului Dej, pe site-ul Primăriei Municipiului Dej sau pe e-mail primaria@dej.ro până la data de 31 ianuarie 2019, ora 10.

Continuă să citești

Administraţie

Dejenii își pot plăti, începând de astăzi, taxele și impozitele locale! În ce situație poți beneficia de reducere

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Primăria Municipiului Dej informează contribuabilii, persoane fizice și persoane juridice, că începând de astăzi, 8 ianuarie, se pot plăti impozitele și taxele locale, aferente anului 2019, precum și restanțele din anii precedenți.

Impozitele și taxele locale pentru anul în curs, au două scadențe de plată – 31.03.2019, respectiv 30.09.2019, cu excepţia taxelor pe clădire şi teren, care au scadenţă data de 25 a lunii următoare.

Pentru plata integrală a impozitelor și taxelor locale la clădiri, terenuri și mijloace de transport, până la data de 31.03.2019, se acordă o bonificație în procent de 10%, atât în cazul persoanelor fizice cât și a persoanelor juridice.

Taxele și impozitele pot fi achitate zilnic la Primăria Municipiului Dej de luni până vineri, între orele 08:00- 16:00, precum și online pe site-ul „primariadej.ro”, la secțiunea Taxe și impozite. O altă modalitate electronică de a plăti taxele și impozitele online este prin Sistemul Național Electronic de Plată „ghiseul.ro”.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare