Conectează-te cu noi

Administraţie

Dej | ”Primăriile de cartier” vor rămâne la stadiul de idee! Proiectul PNL-iștilor NU a trecut! – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Un nou proiect inițial de grupul PNL a fost blocat de majoritatea PSD din Consilul Local Dej! ”Primăriile de cartier” vor rămâne – cel puțin pentru moment – la stadiul de idee.

”Proiect de hotărâre privind aprobarea înființării unor puncte de servicii de administrație publică, denumite generic ”Primării de cartier” – acesta este titlul proiectului de hotărâre inițiat de PNL Dej – subiect despre care Dej24.ro a scris AICI -, pus astăzi pe ordinea de zi în ședința ordinară pe luna mai.

În expunerea de motive, liberalii au motivat că aceste ”primării de cartier” ar fi benefice pentru creșterea calității vieții dejenilor, ar scuti oamenii în vârstă de deplasări lungi și ar ușura procesul de plată a impozitelor și taxelor.

”Numărul mare de persoane în vârstă, pensionari precum și persoane cu diverse dizabilități motorii, ne fac să susținem ca fiind oportună o asemenea inițiativă, care odată pusă în practică ar aduce o ridicare semnificativă a calității vieții comunităților din zonele respective și a societății dejene în general. Grupurile de pesoane vulnerabile din punctul de vedere al capacității de deplasare precum și din punct de vedere al securității vor fi principalele beneficiare ale acestei inițiative. (…) Preluarea petițiilor, plata taxelor și a impozitelor va fi mult mai facilă pentru cetățeni, prin faptul că aceștia nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze din cartierul lor până la primărie și să aștepte la cozi interminabile pentru a-și soluționa dolenațele, s-a arătat în expunerea proiectului.

De asemenea, liberalii s-au gândit și la înființarea unor posturi de poliție de cartier: ”Prin simpla prezență în mijlocul comunității a personalului de specialitate, a omului în uniformă, se impune ordine și respect iar acest fapt se va materializa prin diminuarea semnificativă a fenomenului infracțional, prin inhibarea lui încă din stadiul incipient”.

În proiectul gândit de PNL-iști s-a propus înființarea unor ”primării de cartier” pe Dealul Florilor, în Ocna Dej, în Viile Dejului și în Triaj, cu personal asigurat de către angajații actuali.

Primarul Morar Costan, primul care a luat cuvântul pe marginea acestui subiect, i-a acuzat pe PNL-iști că ”este un proiect de imagine, nu de făcut ceva concret”, însă – la câteva secunde distanță – a mărturisit că s-a gândit și el, în urmă cu 6-7 ani, la un astfel de proiect. Tot edilul a explicat apoi că municipiul Cluj-Napoca are câte o astfel de primărie la aproximativ 60.000 de locuitori, iar în Dej, în total, sunt 38.000 de cetățeni și nu prea se justifică…

Andrei Bradea a fost și mai dur: ”Este un proiect al grupului PNL care mi se pare că este pus aici doar să vă justifice activitatea politică. Îmi pare rău să spun lucrul acesta…”. Apoi, Lucian Husa și Jorgeta Mihăeștean s-au referit la aspecte economice și au adresat întrebări pertinente în această direcție (costul imobilelor, costul celor necesare pentru dotare, etc.).

Aurelian Mureșan a încercat să liniștească spiritele. ”Faptul că noi considerăm că poate fi îmbunătățită relația cu cetățeanul nu înseamnă că este o greșeală (…) Data viitoare este posibil să perfectăm acest proiect (…) nu trebuie să facem un capăt de lume”, a explicat președintele liberalilor dejeni.

”V-am invitat să faceți contrapropuneri, dar se pare că tot ceea ce știți să faceți dvs. este să demolați, mai puțin blocul V03. Pe acela nu știți să îl demolați…”, a fost replica tăioasă a consilierului Marius Butuza. Au urmat câteva schimburi de replici, unele destul de acide, și în final votul. Previzibil, la cum au decurs discuțiile, proiectul nu a trecut: zece voturi au fost ”împotrivă”, un ales s-a abținut, iar șase voturi au fost ”pentru”.

… A fost o ”victorie” a grupului PSD care avea să aibă parte de un mic șoc ceva mai târziu, în aceeași ședință: un proiect inițiat și susținut de primarul Morar Costan NU a trecut, în ciuda majorității social-democraților. Pentru a afla despre ce este vorba, cine și de ce a votat împotrivă, rămâneți pe Dej24.ro! Zilele acestea vor fi publicate mai multe materiale cel puțin interesante din ședința de azi…

Vezi în MATERIALUL VIDEO de mai jos declarațiile făcute pe marginea acestui proiect, explicațiile și motivele invocate de consilierilor locali PSD și PNL.

Vă reamintim, la sfârșitul lui martie, un alt proiect propus de grupul PNL a fost respins de majoritatea ”roșie” din CL. Deși au susținut timp de aproape o oră că sunt de-acord cu ideea de ”bugetare participativă”, ba chiar primarul a spus că o și aplică deja într-un mod asemănător, social-democrații din Consiliul Local Dej au votat ”împotriva” proiectului inițiat de PNL. Citește TOTUL despre ședința respectivă AICI.

Alte subiecte din ședință:

EXCLUSIV – Blocul V03 revine în atenție! Vezi în 3D cele șase IDEI ale executivului – VIDEO

EXCLUSIV – S-a semnat contractul cu Kaufland? ”Aceste detalii țin de secretul comercial…” – VIDEO

PREMIERĂ în CL Dej – Un conflict de muncă de la Toroc a divizat majoritatea PSD – VIDEO

Dej | Câinii cu stăpân, STERILIZAȚI GRATUIT. Află DISCUȚIILE de pe marginea subiectului – VIDEO

Ajutor financiar pentru o femeie din Dej. Casa ei a fost cuprinsă de flăcări – VIDEO

Administraţie

DEJ | Bazinul didactic de înot va fi inaugurat în acest an! Lucrările se apropie de final

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Începând din acest an, locuitorii municipiului Dej se vor putea bucura de bazinul de înot didactic. Cel puțin așa promite primarul Morar Costan.

Municipiul Dej, alături de alte localități din țară, beneficiază de finanțarea acestui obiectiv prin programul „Bazine de înot” al Companiei Naționale de Investiții care realizează aceste proiecte-tip pentru bazine de înot didactic la nivel național.

Conform edilului Morar Costan, bazinul va putea fi utilizat, la fel ca și patinoarul, de către toate instituțiile de învățământ dejene pentru desfășurarea orelor de sport, dar și de către toți dejenii, indiferent de anotimp.

Bazinul de înot didactic, ale cărui lucrări de edificare au debutat în anul 2017, este amplasat pe strada Nicolae Titulescu în zona vechiului ștrand.

Primăria Municipiului Dej va asigura din fonduri proprii racordul la utilitățile necesare funcționării bazinului de înot și va acoperi costurile de întreținere ale investiției.

Continuă să citești

Administraţie

Primăria Dej amână licitația pentru vânzarea blocului V03, pentru 26 martie!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Primăria Municipiului Dej amână licitația anunțată inițial pentru data de 13 martie 2019 și aduce la cunoştinţa celor interesaţi că aceasta va avea loc pe 26 martie 2019, cu începere de la ora 11:00.

Este vorba despre o licitație publică cu strigare de vânzare a imobilului situat pe strada Crângului nr. 1 (Bloc V03) și a terenului aferent, în suprafață de 3540 mp.

Locul unde poate fi studiată documentația pentru licitație – sediul Primăriei Dej, camera nr. 25.

Modalitatea prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației – de la camera nr. 25, începând cu data de 07 martie 2019.

Documentele de capabilitate și participare la licitație

Pentru persoanele juridice:

 • Copie de pe chitanța reprezentând plata contravalorii caietului de sarcini;
 • Copie de pe chitanța reprezentând plata taxei de participare la licitație;
 • Copie de pe chitanța, ordinul de plată vizat de bancă ori scrisoarea de garanție bancară, reprezentând achitarea garanției de participare;
 • Copie după cartea de identitate;
 • Certificatul de înmatriculare a ofertantului în Registrul Comerțului;
 • Dovada privind achitarea obligațiilor fiscale, prin prezentarea unui certificat de atestare fiscală, eliberat de organul fiscal competent;
 • Certificat privind achitarea taxelor și impozitelor locale eliberat de autoritățile locale;
 • Ultimul bilanț contabil depus, înregistrat și vizat la organul competent;
 • Declarație pe propria răspundere a reprezentantului legal al societății comerciale, din care să rezulte că aceasta nu se află în reorganizare judiciară sau faliment;
 • Împuternicire notarială pentru participare la licitație – dacă este cazul;
 • Indicarea unui cont bancar în care se va restitui garanția de participare la licitație în termen de 5 zile de la semnarea contractului de vânzare cumpărare de către ofertantul câștigător.

Pentru persoanele fizice:

 • Copie de pe chitanța reprezentând plata contravalorii caietului de sarcini;
 • Copie de pe chitanța reprezentând plata taxei de participare la licitație;
 • Copie de pe chitanța, ordinul de plată ori scrisoarea de garanție bancară reprezentând achitarea garanției de participare;
 • Copie de pe actul de identitate
 • Dovada privind achitarea obligațiilor fiscale, prin prezentarea unui certificat de atestare fiscală, eliberat de organul fiscal competent;
 • Certificat privind achitarea taxelor și impozitelor locale eliberat de autoritățile locale;
 • Împuternicire notarială pentru participare la licitație – dacă este cazul și copia actului de identitate al ofertantului;
 • Indicarea unui cont bancar în care se va restitui garanția de participare la licitație în termen de 5 zile de la semnarea contractului de vânzare cumpărare de către ofertantul câștigător.

Data și locul de primire al documentelor – Documentele se primesc până la data de 25 martie 2019, ora 10:00, la Registratura Primăriei municipiului Dej.

Data, ora și locul licitației – Licitația publică cu strigare va avea loc în data de 26 martie 2019, ora 11:00, sediul Primăriei Dej, camera 41.

Continuă să citești

Administraţie

Investiții în albiile văilor Salca și Olpret din zona Dej!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa a prezentat recent obiectivele de investiţii în bazinul hidrografic Someş-Tisa pe raza județului Cluj.

Realizarea obiectivelor de investiţii se bazează pe gospodărirea calitativă şi cantitativă a apelor, în scopul apărării împotriva inundaţiilor, folosirii judicioase a resurselor de apă, păstrării şi conservării biodiversităţii ecosistemului.

Activitatea de dezvoltare a sistemului de gospodărire a apelor se realizează prin:

 • lucrări de prevenire a inundaţiilor
 • lucrări de apărare împotriva inundaţiilor
 • lucrări pentru asigurarea surselor de apă
 • lucrări de protecţia mediului

În cadrul acestei activităţi, la nivelul Administraţiei Naţionale „Apele Române – Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa, în lista de investiţii propuse pentru anul 2019, la nivelul judeţului Cluj, sunt cuprinse următoarele obiective:

 • Amenajarea pentru apărarea împotriva inundaţiilor provocate de râul Someşul Mic, pe sectorul Cluj-Napoca – Dej – valoarea propusă pentru anul 2019 este de 31.500.000 de lei;
 • Reprofilare albie Valea Salca amonte de municipiul Dej – valoarea propusă pentru anul 2019 este de 600.000 de lei;
 • Amenajarea râului Someşul Mic, în municipiul Cluj-Napoca – valoarea propusă pentru anul 2019: este de 3.000.000 de lei;
 • Amenajare Valea Olpret în zona municipiului Dej – valoarea propusă pentru anul 2019 este de 4.136.000 de lei.

Valoarea totală propusă pentru anul 2019 prin Programul investiţional din judeţul Cluj este de 39.236.000 de lei.

În cazul obiectivului Amenajarea râului Someşul Mic în municipiul Cluj-Napoca precizăm că Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa depinde de Consiliul Judeţean Cluj pentru realizarea lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor. Astfel, Consiliul Judeţean Cluj s-a angajat să realizeze exproprierile necesare pentru finalizarea lucrărilor şi să predea instituţiei noastre CF-urile terenurilor în cauză libere de sarcini”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare