Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Premieră în România: Primăria Cluj-Napoca dotează Poliția Locală cu mașini electrice

Publicat acum

pe

Trei autoturisme pur electrice noi vor fi achiziționate de Primăria Cluj-Napoca pentru dotarea Poliției Locale a municipiului. Acestea nu poluează, sunt eficiente energetic și reprezintă viitorul în materie de transport.

Proiectul de Hotărâre propus de executivul Primăriei a fost aprobat în ședința Consiliului Local de săptămâna trecută și poate fi consultat pe website-ul primăriei.

La fel ca în cazul autobuzelor electrice, unde Cluj-Napoca este primul oraș din România care vom avea astfel de mijloace de transport în comun, achiziționarea acestor autoturisme electrice pentru Poliția Locală reprezintă un semnal puternic cu privire la viitorul mobilității urbane și direcția de dezvoltare pe care s-a încadrat comunitatea noastră”, arată primarul Emil Boc, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, mașinile electrice vor înlocui trei mașini vechi din parcul auto actual, care îndeplinesc condițiile de casare. Noile autoturisme urmează să fie achiziționate prin licitație, cu finanțare de la bugetul local, din prima de casare și ecotichet, prin participarea Municipiului Cluj-Napoca la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017-2019, respectiv la Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2017-2019.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER