Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

„Cu găina la nănaș”, obicei tradițional de Rusalii, pus în scenă la Bogata de Jos!

Publicat acum

pe

Primăria Comunei Vad, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Bogata de Jos și Centrul turistic Vad, invită iubitorii valorilor autentice românești, duminică, 27 mai 2018, de Rusalii, în localitatea Bogata de Jos, la cea de-a treia ediție a evenimentului „Cu găina la nănaș – Celebrarea Nunților de Aur”.

Programul va debuta la ora 13:00, la Biserica Ortodoxă din Bogata de Jos, cu o slujbă de sfințire a apei, urmată de slujbă de mulțumire pentru cele trei familii care sărbătoresc „nunta de aur”. Manifestările vor continua cu deplasarea alaiului spre Căminul Cultural din localitate, unde va avea loc un program artistic susținut de mai mulți artiști, printre care: Marieta Pop, Sebi Vasile Gongan cu formația, Georgiu Maria și Toderean Ana, acompaniați de Ioan Mureșan – acordeon, Viorel Resmives – vioară și Radu Horvat – orgă.

În cadrul aceluiași program va avea loc premierea și acordarea de diplome pentru cei sărbătoriți.

Manifestările „Cu găina la nănaș” reprezintă o reconstituire a unui eveniment tradițional pentru această zonă – obicei din cadrul unei nunți, transmis din generație în generație.

Ceremonia va fi pusă în scenă de mai multe persoane îmbrăcate în costume populare românești, specifice zonei, dansatori, dar și chiuitoare.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER