Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Premiul special pentru o tânără din Dej la un concurs organizat de Ambasada Republicii Chineze

Publicat acum

pe

Wanda Florentina Motoroiu 1

O tânără din Dej a câștigat premiul special, duminică, la cea de-a XIV-a ediție a concursului “Podul limbii chineze”, dedicat elevilor şi studenţilor din România. Evenimentul a a avut loc la Ambasada Republicii Chineze din Bucureşti.

La eveniment au participat 20 de tineri din București, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov, tema din acest an, „Visul chinezesc”, fiind o oportunitate de a evidenția eforturile și cunoașterea limbii și culturii chineze. „Podul limbii chineze” cuprinde patru probe: examinarea scrisă, discurs, proba de întrebări şi răspunsuri şi proba de aptitudini artistice (fiecare candidat poate să îşi dovedească aptitudinile artistice în următoarele sfere: cântec, dans, compoziţie muzicală, acrobaţie, caligrafie, pictură, decupaje de hârtie, arte marţiale).

În urma jurizării, dejeanca Wanda Florentina Motoroiu, studentă în Cluj, a câștigat Premiul Special și dreptul de a reprezenta România la etapa finală mondială programată în luna iulie în China la Changsha.

Succesul Wandei Florentina Motoroiu a fost deja consemnat în presa din China, o serie de publicații și site-uri de știri preluând informația transmisă de la București.

E.S. Ambasadorul R.P. Chineze în România, Xu Feihong, a declarat că evenimentul “Podul limbii chineze” a devenit o platformă pentru elevii din întreaga lume pentru îmbunătăţirea abilităţilor de limbă chineză, de prezentare şi împărtăşire a experienţei în învăţarea limbii chineze.

Concursul “Podul limbii chineze” este un eveniment anual organizat, începând din anul 2002, de biroul de limbă chineză a Consiliul Internațional Hanban (Centrul Institutelor Confucius), de pe lângă la Ministerul Educaţiei din China.

Sursă FOTO - Facebook

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER