Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Preot nou la Măgoaja – FOTO

Publicat acum

pe

Ieri, la Parohia Măgoaja din Protopopiatul Dej a avut loc instalarea noului preot paroh, în persoana părintelui Cătălin Mihai Ciurea.

În biserica cu Hramul Sfântul Ierarh Nicolae din Parohia Măgoaja, de la ora 10, a fost săvârșită Dumnezeiasca Liturghie în sobor de preoți sub protia părintelui profesor universitar doctor Ioan Chirilă, fiu al satului Măgoaja. Părintele profesor a rostit un bogat cuvânt de învățătură, subliniind că întotdeauna revine cu bucurie și cu emoție sfântă în satul său natal.

Părintele Ioan Buftea, protopop al Dejului, i-a mulțumit părintelui profesor Ioan Chirilă pentru alesele cuvinte de învățătură și părintelui Gavril Ioan Gretinuc pentru frumoasa pastorație desfășurată în cei 13 ani, cât a fost păstor sufletesc al comunității euharistice din Măgoaja.

La final, părintele protopop l-a instalat în calitate de preot paroh, pe părintele Cătălin Mihai Ciurea, oferindu-i așa cum este tradiția Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii.

Soborul de preoți a fost alcătuit din Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă, Pr. Ioan Buftea, Pr. Gavril Chirilă, Pr. Ioan Roșca, Pr. Dorel Popa, Pr. Gavril Ioan Gretinuc și pr. Cătălin Mihai Ciurea.

sursă: Protopopiatul Dej

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER