Conectează-te cu noi

Administraţie

Primăria Dej avertizează! Arderea resturilor vegetale este interzisă de lege

Publicat acum

pe

incendiu de vegetatie (2)

Primăria Municipiului Dej informează cetăţenii că incendierea/arderea miriştilor sau a resturilor vegetale de pe terenul arabil, rezultate după recoltarea culturilor, precum şi a vegetaţiei pajiştilor permanente, este interzisă de lege.

Nerespectarea acestor prevederi poate fi sancţionată cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoane juridice, conform art. 96 din O.U.G. nr. 195/2005, privind protecţia mediului cu modificările şi completările ulterioare.

Arderea miriştilor sau a resturilor vegetale poate fi o opţiune doar în cazuri excepţionale, cum ar fi, necesitatea prevenirii răspândirii unor boli sau dăunători. Acordul pentru aceasta procedură este dat numai de către autoritatea competentă pentru protecţia mediului, în baza anumitor documente.

De asemenea, fermierii care primesc subvenţii pe suprafaţă şi incendiază miriştile, riscă să fie sancţionaţi de către APIA pentru nerespectarea normelor privind ecocondiţionalitatea, în special a Normelor GAEC 6 – Menţinerea nivelului de materie organică din sol.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER