Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Primarul din Dej, Morar Costan, cu ocazia Zilei Naționale a României: ”La mulți ani, dragi dejeni!”

Publicat acum

pe

....

Primarul municipiului Dej, Morar Costan a transmis, prin intermediul publicației noastre, un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României.

”Sărbătorim astăzi Ziua Naționala a României, ziua tuturor romanilor.

....

Este ziua în care aducem un pios omagiu înaintașilor noștri, cei care au apărat chiar cu propria viață pământul strămoșesc și au clădit, cu tenacitate și cu jertfă, țara și națiunea pe care le sărbătorim și cinstim astăzi.

Ziua Națională a României este a tuturor românilor care-și prețuiesc istoria și identitatea națională.  

Este ziua în care rememorăm cu mândrie momentul Marii Uniri din 1918. Actul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 a avut loc la Alba Iulia, pentru că Alba Iulia este un loc special în istoria Românilor, este pentru noi toți capitala de suflet a neamului românesc.

Pentru noi dejenii, momentul de astăzi are o mare încărcătura istorică, o mare încărcătura sufletească pentru că din orașul nostru s-au ridicat mari patrioți, mari oameni de stat care au transmis ideea Marii Uniri, contribuind la realizarea acestui ideal istoric al românilor. De aceea, este un moment de bucurie, de mândrie, un  moment al întâlnirii noastre cu istoria națională și locală, cu personalitățile noastre care au contribuit la Marea Unire: Ștefan Cicio-Pop, Alexandru Vaida Voevod, Teodor Mihali și Iuliu Hossu.

Pentru noi cei de astăzi, este o datorie de onoare să dăm sărbătorii naționale importanța și solemnitatea cuvenite, transmițând generațiilor viitoare marea sa însemnătate pentru neamul românesc și cinstind prin tot ceea ce facem, jertfa celor care au apărat independența ţării şi au contribuit la împlinirea năzuințelor neamului.

În calitate de primar, mă simt responsabil și obligat de istoria acestui oraș, unul dintre cele mai vechi din Transilvania, să dezvolt orașul pe toate liniile și mă bucur că vă simt aproape în aceste demersuri pe care le fac pentru comunitatea noastră, pentru că vrem cu toții să avem un oraș de care să fim mulțumiți și mândri.

Spiritul și strălucirea Zilei Naționale, sunt date de unitatea comunității noastre.

Dumnezeu să ocrotească România !

La Mulți Ani, România!

La Mulți Ani, dragi dejeni!”, a transmis edilul prin intermediul unui comunicat.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER