Conectează-te cu noi

Administraţie

PREMIERĂ. Primarul din Dej va fi ales în 2016 într-un singur tur. Ce spune actualul edil

Publicat acum

pe

alegeri vot

La alegerile locale din 2016 primarul din Dej va fi ales într-un singur tur. Proiectul de lege privind alegerile locale a fost adoptat astăzi.

....

Camera Deputaților a adoptat, astăzi, cu 278 voturi ”pentru”, 22 ”împotrivă” şi 14 ”abţineri”, proiectul de lege privind alegerilor locale. Acesta stabilește că președintele Consiliului Județean va fi ales indirect prin vot secret al celorlalți consilieri judeţeni, cu majoritate simplă, iar primarii vor fi aleşi într-un singur tur.

Contactat pentru a comenta acest subiect, actualul primar al Dejului a declarat pentru Dej24.ro: ”Eu respect decizia luată în Parlament. Dacă alegerile locale vor avea loc într-un singur tur atunci nu vor fi costuri suplimentare și cred că la acest lucru s-au gândit legiuitorii când au venit cu acest proiect. După părerea mea s-a făcut o economie financiară la nivelul țării prin legea adoptată. Totodată, în turul II se făceau tot timpul combinații politice și probabil și acesta e un aspect. Jocurile politice nu au ce să caute în administrație. Eu sunt interesat în primul și în primul rând să continui marele proiectele ale Dejului în folosul comunității pe care o reprezint. Nu contează în câte tururi se desfășoară alegerile, ci contează omul. Dacă acea persoană face ceva cu adevărat pentru comunitate, acesta este cel mai important aspect”, a explicat Morar Costan.

Toate candidaturile vor trebui să fie însoţite de liste de susţinători de minimum 1% din numărul total al alegătorilor. De asemenea, toate cheltuielile din procesul electoral se vor recupera de la bugetul de stat, nu de la bugetele locale, cum este în prezent.

În cazul în care consilierii părăsesc partidele pe listele cărora au candidat, prefecţii vor fi cei care vor constata încetarea mandatului, se mai arată în acest proiect de lege.

Proiectul care modifică trei legi, şi anume legea alegerilor locale, administraţiei locale şi statutul aleşilor locali, a fost adoptat în forma stabilită de Comisia de cod electoral, fiind aprobat anterior de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER