Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Profesorii de la LT „Constantin Brâncuși” Dej, REVOLTAȚI! Încă o clasă de a IX-a pierdută

Publicat acum

pe

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Dej urmează să rămână doar cu o singură clasă de liceu în urma deciziilor controversate ale ministrului Ecaterina Andronescu.

Încercările de reformare a învățământului românesc prin reintroducerea învățământului profesional stârnesc controverse în rândul mai multe școli din România, inclusiv din Dej. Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” urmează să rămână cu doar o singură clasă de liceu, asta în contextul în care în luna ianuarie a rămas, în urma unui ordin de ministru, fără o altă clasă.

Profesorii unității de învățământ dejene sunt revoltați și au trimis un memoriu Inspectoratului Școlar Județean Cluj prin care-și exprimă nemulțumirile și starea de confuzie creată în rândul elevilor.

Cadrele didactice de la Liceul Tehnologic „Constantin Brȃncuşi” Dej au luat la cunoştinţă de faptul că încă o clasă de liceu dispare din planul de şcolarizare pentru anul 2019-2020, aprobat în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Școlar Judeţean Cluj, transmis unităţii noastre prin adresa nr.588 din 29.01.2019.

Deşi impactul negativ, confuzia şi neliniştea pe care o generează această reducere de clase de liceu sunt elementele care ne-au determinat să vă înaintam acest memoriu prin care solicităm revenirea asupra deciziei în urma căreia Liceul Tehnologic „Constantin Brȃncuşi” rămȃne cu o singură clasă de a IX-a de liceu, în anul şcolar 2019-2020, nu putem să nu amintim şi faptul că se încalcă o serie de prevederi legislative şi termene cum ar fi OMEN nr. 5402/01.11.2018 privind aprobarea calendarului etapelor şi acţiunilor pentru stabilirea cifrei de şcolarizare în învăţămȃntul dual şi în învăţămȃntul profesional pentru anul şcolar 2019-2020, OMEN nr. 4829/2018 din 30 august 2018 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţămȃntul liceal de stat pentru anul şcolar 2019 – 2020, precum şi Metododologia-Cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2019-2020 (Anexă La Ordinul Ministrului Educației Naționale Nr. 5460/12.11.2018, cu modificările şi completările ulterioare).

Acest fapt a stȃrnit nemulţumirea cadrelor didactice, care văd acest lucru ca pe o mare nedreptate făcută atȃt profesorilor liceului nostru, cȃt şi părinţilor şi elevilor care deja ştiau că au două opţiuni în anul şcolar 2019-2020, pentru învăţămȃntul liceal: Tehnician în activităţi economice- 1 clasă şi Tehnician proiectant CAD- 1 clasă.

Menţionăm că, în ultimii ani, ni s-au redus an de an numărul claselor de liceu, neţinȃndu-se cont de opţiunile elevilor şi de rezultatele obţinute de aceştia la Olimpiadele disciplinelor din aria curriculară Tehnologii: premii şi menţiuni la faza judeţeană şi natională.

Dincolo de faptul că ni se face o nedreptate, prin faptul că suntem singurul liceu din Dej căruia i s-au tăiat clase de două ori consecutiv (1 clasă de liceu în luna ianuarie 2019 şi încă una ca urmare a ordinului de ministru mai sus amintit), se creează confuzie în rȃndul cadrelor didactice, care nu mai au siguranţa zilei de mȃine (majoritatea etapelor de mobilitate au fost parcurse) , dar şi în rȃndul elevilor de clasa a VIII-a care deja îşi făcuseră o imagine despre posibilităţile pe care le aveau după absolvire, prin participarea la Tȃrgul ofertelor educaţionale.

Ca angajaţi ai unui liceu tehnologic, înţelegem necesitatea relansării învăţămȃntului profesional şi suntem de acord că “meseria este brăţară de aur”, dar să nu uităm că sunt absolvenţi de clasa a VIII-a capabili, cu rezultate foarte bune, care doresc să urmeze, nu o carieră teoretică, ci o carieră în domeniul economic/ tehnic- viitori tehnicieni, economişti sau ingineri care să îndrume şi să coordoneze activitatea în cadrul firmelor producătoare pe umerii cărora stă economia Romȃniei.

Avȃnd în vedere cele de mai sus, vă rugăm să reveniţi asupra deciziei”, se arată în memoriul semnat de către colectivul de cadre didactice al Liceul Tehnologic „Constantin Brȃncuşi” Dej.

CITEȘTE ȘI:

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER