Social-Cultură
Proiect regional de educație rutieră, desfășurat la Școala Gimnazială Chiuiești – FOTO
Publicat acum
9 anipe
de
Dorin CocișEducaţia rutieră constituie o componentă esenţială pentru integrarea elevilor (viitori adulţi) în civilizaţia modernă. Şcoala, în colaborare cu poliţia asigură realizarea obiectivelor de educaţie rutieră a elevilor, conduita preventivă, conştientizarea pericolului reprezentat de indisciplina în trafic.
Proiectul Educațional Regional „Prevenirea înseamnă viață” inițiat de Școala Gimnazială Chiuiești prin director Hango Mihaela-Elena, coordonat de prof. Bob Cristina-Nastasia, s-a desfășurat în colaborare cu Secția 5 Poliție Rurală Dej și Postul de Poliție Comunală Chiuiești.
La activitate au participat, alături de cadre didactice, comisar șef de poliție Mariana Ilieș – șeful Poliției Municipiului Dej, comisar de poliție Câmpan Ioan-Dan, seful Secției 5 Poliție Rurală Dej, agent șef principal Morar Traian din cadrul IPJ Cluj – Biroul pentru Analiza și Prevenirea Criminalității. De la Postul de Poliție Comunală Chiuiești au participat agent șef principal de poliție Câmpan Vasile-Călin și agent șef adjunct Codorean Adrian-Gabriel, iar din partea Primăriei Chiuiești, Mihuț Gavril, edilul comunei.
În cadrul proiectului s-au stabilit mai multe secțiuni: „Micul pieton” – concurs de desene pe asfalt pentru elevii din ciclul primar, „ABC-ul regulilor de circulație” – concurs pe teme de educație rutieră, clasele a III-a și a IV-a, „Stop accidentelor” – concurs de desene, pe echipe, pentru elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a, „Stăpânul rolelor” – concurs de mers pe role, „Biciclistul model” – concurs de mers pe biciclete.
Organizatorii anunță că în această activitate au fost implicate toate cadrele didactice din unitatea școlară.
În cadrul secțiunilor concursului s-au întrecut elevi de la Şcoala Gimnazială Chiuieşti, Școala Gimnazială Rugăsești și Școala Gimnazială Câțcău, sub îndrumarea profesorilor de la Şcoala Gimnazială Chiuieşti, profesorilor Bora Simona și Vaida Adrian (Școala Gimnazială Câțcău),Victor Lazăr și Giurgiu Radu Forin (Școala Gimnazială Rugășești).
Elevii s-au implicat activ, au fost încântați de activități, iar premiile câștigate au dovedit din plin eficiența proiectului.