Conectează-te cu noi

Eveniment

Proxenetism la Dej | Doi rămân în arest preventiv, unul la domiciliu, alți doi sub control judiciar

Publicat acum

pe

Judecătoria Dej s-a pronunțat, astăzi, în cazul bărbaților cercetați pentru proxenetism. Doi dintre ei rămân în arest preventiv, unul în arest la domiciliu, iar doi sub control judiciar.

Soluția pe scurt a Judecătoriei Dej:

1. În baza art.234 combinat cu art.236 Cod procedură penală admite propunerea de prelungire a arestarii preventive in cursul urmaririi penale formulata de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej şi în consecinţă: Prelungeşte măsura arestării preventive faţă de inculpatul PCS cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism, prev. de art. 213 alin. (1) ?i (4) C.pen.. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 06.06.2020 şi până la data de 05.07.2020, inclusiv. Respinge, ca neîntemeiată, cererea apărătorului, de respingere a sesizării Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, cu privire la prelungirea faţă de inculpat a măsurii arestării preventive, şi cercetare în stare de libertate, iar în subsidiar, de luare a măsurii controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. Constata ca inculpatul are aparator ales.

2. În baza art.234 combinat cu art.236 Cod procedură penală admite propunerea de prelungire a arestarii preventive in cursul urmaririi penale formulata de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej şi în consecinţă: Prelungeşte măsura arestării preventive faţă de inculpatul PCI cercetat cu privire la săvârșirea infracțiunii de proxenetism, prev. de art. 213 alin. (1) ?i (4) C.pen., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 06.06.2020 şi până la data de 05.07.2020, inclusiv. Respinge, ca neîntemeiată, cererea apărătorilor, de respingere a sesizării Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, cu privire la prelungirea faţă de inculpat a măsurii arestării preventive, şi cercetare în stare de libertate, iar în subsidiar, de luare a măsurii controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. Constata ca inculpatul are aparatori alesi.

3. În baza art.237 al 2 Cod procedură penală si art 202 al 4 lit d C. pr pen respinge propunerea de prelungire a arestarii preventive in cursul urmaririi penale formulata de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej şi în consecinţă dispune inlocuirea arestarii preventive cu masura preventiva a arestului la domiciliu fata de inculpatul VSV cercetat cu privire la săvârșirea infracțiunii de proxenetism, prev. de art. 213 alin. (1) ?i (4) C.pen, cu aplic. art. 41 alin. (1) C.pen. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 06.06.2020 şi până la data de 05.07.2020, inclusiv. În temeiul art.221 alin.1 CPP impune inculpatului VSV obligaţia de a nu părăsi imobilul din în ……fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza În temeiul art.221 alin.2 CPP, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu niciuna dintre persoanele vătămate din dosar si nici cu membri de familie ai acestora si cu ceilalti coinculpati si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect pe nici o cale În temeiul art.221 alin.4 CPP atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care ii revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În temeiul art.221, alin. 8, copia încheierii se va comunica da îndată inculpatului, organului sau autorităţii desemnate cu supravegherea sa, organului de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte acesta, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor şi organelor de frontieră. Respinge, ca neîntemeiată, cererea apărătorului, de respingere a sesizării Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, cu privire la prelungirea faţă de inculpat a măsurii arestării preventive, şi cercetare în stare de libertate, iar în subsidiar, de luare a măsurii controlului judiciar. Constata ca inculpatul are aparator ales.

4. În baza art.237 al 2 Cod procedură penală si art 202 al 4 lit b C. pr pen respinge propunerea de prelungire a arestului la domiciliu in cursul urmaririi penale formulata de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej şi în consecinţă dispune inlocuirea arestului la domiciliu cu masura preventiva a controlului judiciar fata de inculpatul M.A.C-cercetat cu privire la săvârșirea infracțiunii de proxenetism, prev. de art. 213 alin. (1) ?i (4) C.pen.. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 06.06.2020 şi până la data de 05.07.2020, inclusiv. În baza art.215 alin.1, lit. a,b,c Cod procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar inculpatul M.A.C.trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; – să informeze de îndată instanţa pe raza căreia se află cauza, cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organele de poliţie respectiv Poliţia Municipiului Dej, conform programului de supraveghere întocmit de către organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată. În baza art. 215, alin. 2 , lit. a, d şi f Cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii; – să nu părăsească raza teritorială a judeţului Cluj, cu excepţia chemării la organul judiciar. să nu comunice cu niciuna dintre persoanele vătămate din dosar si nici cu membri de familie ai acestora si cu ceilalti coinculpati si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect pe nici o cale Să comunice periodic informaţii relevante, despre mijloacele de existenţă În baza art.215 alin.3 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art.215 alin.4 C.pr.pen. supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar, se realizează de către Poliţia Municipiului Dej. În temeiul art.215, alin. 5 Cod procedură penală, câte o copie de pe încheiere se comunică în ziua pronunţării încheierii, inculpatului, unităţii de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte, precum şi celei în a cărei circumscripţie are interdicţia de a se afla acesta, Serviciului Public Comunitar, de Evidenţă a Persoanelor, Poliţia de Frontieră Române, în vederea asigurării respectării de către inculpat a obligaţiei care îi revine. Respinge, ca neîntemeiată, cererea apărătorului, de respingere a sesizării Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, cu privire la prelungirea faţă de inculpat a măsurii arestului la domiciliu, şi cercetare în stare de libertate. Constata ca inculpatul are aparator ales.

5. Respinge exceptia formulata de inculpatul J.L.D.prin aparator ales pentru constatarea nulitatii relative a propunerii de prelungire faţă de inculpat a măsurii arestului la domiciliu, formulata de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej. În baza art.237 al 2 Cod procedură penală si art 202 al 4 lit b C. pr pen respinge propunerea de prelungire a arestului la domiciliu in cursul urmaririi penale formulata de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej şi în consecinţă dispune inlocuirea arestului la domiciliu cu masura preventiva a controlului judiciar fata de inculpatul JLD a infracțiunii de proxenetism, prev. de art. 213 alin. (1) ?i (4) C.pen.; pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 06.06.2020 şi până la data de 05.07.2020, inclusiv. În baza art.215 alin.1, lit. a,b,c Cod procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar inculpatul J.L.D.trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; – să informeze de îndată instanţa pe raza căreia se află cauza, cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organele de poliţie respectiv Poliţia Municipiului Dej, conform programului de supraveghere întocmit de către organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată. În baza art. 215, alin. 2 , lit. a, d şi f Cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii; – să nu părăsească raza teritorială a judeţului Cluj, cu excepţia chemării la organul judiciar. să nu comunice cu niciuna dintre persoanele vătămate din dosar si nici cu membri de familie ai acestora si cu ceilalti coinculpati si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect pe nici o cale Să comunice periodic informaţii relevante, despre mijloacele de existenţă În baza art.215 alin.3 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art.215 alin.4 C.pr.pen. supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar, se realizează de către Poliţia Municipiului Dej. În temeiul art.215, alin. 5 Cod procedură penală, câte o copie de pe încheiere se comunică în ziua pronunţării încheierii, inculpatului, unităţii de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte, precum şi celei în a cărei circumscripţie are interdicţia de a se afla acesta, Serviciului Public Comunitar, de Evidenţă a Persoanelor, Poliţia de Frontieră Române, în vederea asigurării respectării de către inculpat a obligaţiei care îi revine. Respinge, ca neîntemeiată, cererea apărătorului, de respingere a sesizării Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, cu privire la prelungirea faţă de inculpat a măsurii arestului la domiciliu, şi cercetare în stare de libertate. Constata ca inculpatul are aparator ales.

Cei cinci bărbați au drept de contestaţie în termen de 48 de ore.

ACTUALIZARE: Magistrații din cadrul Tribunalului Cluj au decis ca PCS și PCI să fie arestați la domiciliu, înlocuind astfel măsura arestării preventive. În cazul celorlalți trei inculpați din acest dosar, măsurile nu au fost modificate.

Citește și:

PERCHEZIȚII în Dej. Bărbați cercetați pentru proxenetism și camătă – FOTO/VIDEO

Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej: ”În prezent se audiază persoane. În cursul zilei de azi se va analiza dacă…”

Dej | Șase persoane au fost REȚINUTE în dosarul ”Proxenetism și camătă”

Dej | S-a cerut recuzarea judecătorului în dosarul ”proxenetism și camătă”. Inculpații, liberi cel puțin până mâine

Dej | Inculpații din dosarul ”proxenetism și camătă”, din nou în sala de judecată. Ce urmează (ACTUALIZARE)

Dej | AREST PREVENTIV pentru cei șase bărbați cercetați în dosarul ”Proxenetism și camătă”

Dej | Motivarea judecătorului care a dispus arestarea preventivă în dosarul ”Proxenetism și camătă”

”Proxenetism la Dej” | Trei rămân în arest preventiv, doi la domiciliu, unul sub control judiciar

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER