Conectează-te cu noi

Social-Cultură

A rămas fără mâini după ce s-a electrocutat la Dej. Află calvarul prin care trece bărbatul – VIDEO

Publicat acum

pe

....

florin-dorel-zaharie-electrocutat-dej

Tragedie în Dej! Doi bărbați au fost electrocutați în urmă cu aproape 3 luni, pe data de 26 septembrie, în incinta Stației de Transformare Dej, situată pe strada Uzinei din municipiu.

....

În urma apelului la 112, la fața locului au intervenit de urgență pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej cu o autospecială de descarcerare, două ambulanțe, dar și polițiștii.

Unul dintre bărbați a fost găsit în stare critică, fiind resuscitat de medici. Cealaltă victimă a fost preluată de ambulanță și transportată la Spitalul Municipal Dej pentru îngrijiri medicale și investigații suplimentare.

Din păcate, victima aflată în stop cardio-respirator nu a răspuns manevrelor de resuscitare, personalul medical aflat la fața locului fiind nevoit să declare decesul acesteia, după mai multe zeci de minute de masaj cardio-respirator. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 50 de ani din localitatea Mireșu Mare, județul Maramureș. Acesta era angajat al unei firme private care desfășura lucrări la punctul de transformare din Dej.

La aceeași societate este angajat și celălalt bărbat rănit, în vârstă de aproximativ 40 de ani. Acesta a fost găsit conștient de către personalul medical. „Victima prezenta leziuni de intrare și ieșire a curentului de înalt voltaj. A fost preluat de echipajul cu asistent, s-au acordat primele îngrijiri, a fost evaluat, iar apoi transportat la spital pentru supraveghere și evaluare ulterioară”, a declarat atunci medicul Mariana Baciu din cadrul Ambulanței Dej.

În urma incidentului, mare parte din municipiu a rămas fără electricitate timp de aproximativ 20 de minute.

La aproape 3 luni de zile de la producerea tragediei, supraviețuitorul, care și-a pierdut ambele brațe în urma nefericitului accident, caută să-și facă dreptate.

F. D. Z. a pășit, cu precauţie, pe coridorul I.M.L. Cluj sprijinit de mama lui. Aceasta îl ajută, ca pe un copil, să-şi dea jos geaca pentru a intra în cabinetul de consultaţii al I.M.L. Cluj. Bărbatul de 43 de ani este din Baia-Mare şi a fost victima unui teribil accident de muncă, produs pe 26 septembrie, la Dej, când – aflat pe cuva unei macarale – muncea la un transformator. Atunci, din cauza arcului electric declanşat, colegul său, G. C. a murit pe loc iar el a suferit răni grave. Totodată, o mare parte a municipiului Dej a rămas fără electricitate pe o perioadă de zeci de minute.

“Ni s-a spus clar că locul e scos de sub tensiune”

Potrivit Gazeta de Cluj, înainte de a relata povestea nenorocirii sale, bărbatul, în vârstă de 43 de ani, o lasă pe mama lui să mărturisească of-ul care o macină. Arată femeia: “Pe lângă calvarul pe care-l trăim din 26 septembrie încoace, înainte de a veni la Cluj-Napoca angajaţii ambulanţei Baia-Mare s-au arătat nelămuriţi de ce are nevoie fiul meu de însoţitor, iar faptul acesta m-a tulburat pestă măsură. Păi cum se poate descurca, bietul de el, doar cu cioatele ce i-au rămas în loc de mâini? Mi-au tot spus că nu se permite însoţitor la niciun bolnav, numai în cazul copiilor sub trei ani. Apoi, de la Baia Mare până-n Cluj cine să-i dea un biscuit, în gură, sau un pahar cu apă”?

După ce femeia îşi încheie răbufnirea, F. Z. începe relatarea evenimentelor care au făcut din el o “legumă”: “Accidentul a avut loc la Staţia de transformare a curentului din Dej, aflată la ieşirea spre Bistriţa. Eu lucrez – mai bine zis am lucrat, fiindcă n-o s-o mai pot face niciodată – pentru firma E***** P*** SRL Baia-Mare, care are contract cu “Electrica”. Sarcina noastră de serviciu era să renovăm staţiile şi am avut de schimbat nişte cordoane electrice, de fapt fire de înaltă tensiune prin care trec 110.000 de waţi. Ei, bine, înainte de momentul acela teribil ni s-a zis că liniile sunt scoase de sub tensiune, aşa că nu ne-am făcut griji. Iar când am ajuns la cordonul şase – ultimul aflat în lucru – ne-am trezit, acolo, în nacelă, cu o flamă mare, o fulgerare puternică. Colegul, G. C., maramureşean şi el, din localitatea Tulgheş, a murit pe loc iar eu mi-am pierdut cunoştinţa după ce palmele şi antebraţele mi-au explodat, pur şi simplu. Atât de puternică a fost flama încât mi-a ars hainele, carnea, tot – iar după nenorocire doar oasele şi tendoanele mi se mai vedeau pe corp”.

„Tată, ce urât te-a muşcat câinele acela”!

Îşi continuă F. Z. relatarea: “M-au adus la Cluj, la U.P.U., unde după operaţii succesive mi-au amputat, la început mâna stângă şi apoi cea dreaptă. Nu s-a mai putut recupera nimic. Am rămas acolo 45 de zile, perioadă în care au fost la mine doar cei de la I.T.M. Cluj, să mă întrebe cum s-a petrecut accidentul. Apoi, după ce am ieşit din spital nu m-a mai căutat nimeni, toată lumea mi-a întors spatele”.

Răspunsul I.T.M. Cluj

În urma adresei d-voastră, înregistrată la ITM Cluj sub nr. 24172/13.12.2015, vă comunicăm faptul că dosarul la care faceţi referire se află în faza de cercetare, urmând ca la momentul finalizării cercetării să vă oferim informaţiile solicitate”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, purtătorul de cuvânt al ITM Cluj.

Punctul de vedere al I.P.J. Cluj

Urmare solicitării dumneavoastră, înregistrată la Compartimentul de Relaţii Publice cu numărul 297.005/2016, vă comunicăm următoarele: La nivelul Poliţiei municipiului Dej este înregistrat dosarul penal cu numărul 729545/1030/P/2016 privind săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, fapte prevăzute de Codul penal. Cu privire la acest incident a fost sesizat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru dispunerea măsurilor specifice. De la data producerii incidentului şi până la audiere, persoana menţionată de dumneavoastră, care are calitate de persoană vătămată în dosar, a primit îngrjiri medicale. Pentru a putea fi expertizat medico-legal, poliţiştii au emis o ordonanţă, document pus la dispoziţia bărbatului, conform reglementărilor legale. În acest dosar cercetările continuă sub coordonarea unităţii de parchet competente. Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în rezolvarea problemelor ce intră în competenţa instituţiei”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, agent principal de poliţie Carmen-Livia JUCAN, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

Articolul integral – AICI!

Dej24.ro a relatat despre teribilul incident din Dej, din 26 septembrie. Citește și:

Doi bărbați electrocutați, în Dej. Unul a MURIT! Întregul oraș, fără electricitate – FOTO/VIDEO

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER