Conectează-te cu noi

Social-Cultură

S-a sărbătorit al zecelea hram al Parohiei ”Sf. Ier. Nectarie” din Dej – VIDEO

Publicat acum

pe

Ieri, credincioșii Parohiei ”Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej și-au sărbătorit ocrotitorul spiritual, pentru al zecelea an consecutiv. Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului s-a aflat în mijlocul cumunității dejene.

De la ora 10, în biserica de pe strada Crângului, ÎPS Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, fiind înconjurat de un sobor restrâns de clerici, din care au făcut parte consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul Dejului și parohul bisericii – preotul Ioan Buftea, directorul Asociației Filantropia Ortodoxă Dej – preotul Costinel Șoaită, preotul Dacian Dumitru Șanta (Parohia Sîngeorz-Băi I) și preotul Aurelian Marian Tocheș (Parohia Toaca, județul Mureș). Nu a lipsit nici grupul de cântăreți al Parohiei ”Sfântul Ierarh Nectarie” Dej.

Sărbătoarea s-a desfășurat cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă.

Parohia Dej V, ocrotită de Sfântul Ierarh Nectarie, a fost înființată pe 15 mai 2011. Piatra de temelie a fost pusă în același an, pe 13 august 2011. Până în anul 2016, slujbele au fost oficiate într-un paraclis provizoriu. Începând cu slujba Învierii din același an, manifestările religioase s-au mutat în noua biserică de zid. În lăcașul de pe strada Crângului – păstorit de protopopul Ioan Buftea – se păstrează un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul din Eghina.

video: Radio Renașterea

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER