Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Spitalul Penitenciar Dej a obținut o acreditare importantă, în plină pandemie

Publicat acum

pe

În plina pandemie, Spitalul Penitenciar Dej a obținut Nivelul II de acreditare, cel mai mare acordat vreodată unui spital din sistemul penitenciar de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS). Asta înseamnă că unității spitalicești i-au fost validate și apreciate serviciile de sănătate acordate pacienților, care conferă siguranță atât acestora, cât și personalului încadrat și mediului înconjurător.

Acreditarea unităților sanitare (indiferent de rețeaua din care fac parte) este procesul de validare a conformității caracteristicilor serviciilor de sănătate efectuate de către unitățile sanitare, cu standardele de acreditare adoptate de către ANMCS și aprobate în condițiile legii. Pe baza acestora, unitățile sanitare sunt clasificate pe categorii de acreditare pentru a conferi încredere în competența tehnico–profesională și organizatorică a acestora. Este un proces de evaluare externă și, în principal, independent, realizat de persoane special pregătite pentru aceasta, care se focalizează pe trei dimensiuni: implementarea sistemului de management al calității, organizarea proceselor în vederea acreditării serviciilor de sănătate și îmbunătățirea practicilor profesionale.

ANMCS a apreciat, ca puncte tari, la Penitenciarul Spital Dej, printre altele, un management eficient al resurselor umane, dezvoltarea unui sistem de comunicare care răspunde nevoilor organizației și beneficiarilor, implementarea unor bune practici transfuzionale și de hemovigilență, precum și respectarea principiilor binefacerii și non-vătămării, arată Sindicatul Național al Polițiștilor din Penitenciare.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER