Conectează-te cu noi

....

Ştiri din zonă

Şapte angajaţi cu funcţii de conducere de la Penitenciarul Gherla, cercetaţi disciplinar. Vezi DE CE

Publicat acum

pe

....

Şapte angajaţi cu funcţii de execuţie şi conducere din Penitenciarul Gherla sunt cercetaţi de comisia de disciplină pentru că şi-ar fi îndeplinit atribuţiile cu neglijenţă şi superficialitate. Ancheta are loc după tentativa de evadare din decembrie 2019, când un deţinut a scobit în peretele celulei.

Potrivit unui răspuns al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) transmis, vineri, la solicitarea MEDIAFAX, după tentativa de evadare s-a dispus şi reinstruirea întregului personal din sectorul operativ, la nivel naţional, cu privire la modalitatea de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu.

....

„În data de 12 decembrie 2019, la nivelul Penitenciarului Gherla a fost înregistrată o tentativă de evadare şi s-a dispus efectuarea de cercetări privind modul de producere a incidentului. A fost sesizată comisia de disciplină împotriva a şapte angajaţi, cu funcţii de execuţie şi conducere, pentru efectuarea cu neglijenţă şi superficialitate a atribuţiilor de serviciu. De asemenea, s-a dispus reinstruirea întregului personal din sectorul operativ, la nivel naţional, cu privire la modalitatea de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu”, se arată în comunicat.

De asemenea, în legătură cu acest caz a fost sesizată Poliţia Gherla pentru a verifica dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de evadare, incidentul făcând obiectul unei anchete judiciare.

„Totodată, se continuă activitatea de evaluare şi monitorizare a directorului adjunct al Penitenciarului Gherla pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar pentru implicarea în procesul de coordonare, îndrumare, control şi instruire a personalului din subordine”, se mai arată în comunicatul ANP.

Reprezentanţii ANP au precizat că în data de 12 decembrie 2019, la nivelul Penitenciarului Gherla, a fost înregistrată o tentativă de evadare. Angajaţii Penitenciarului au identificat persoana condamnată care, prin utilizarea unui obiect ascuţit improvizat, a încercat perforarea peretelui camerei de deţinere.

„Tentativa s-a concretizat într-o scobitură, cu dimensiunea de 46 cm/27cm/33cm, în peretele camerei, iar nu într-un tunel, aşa cum, în mod eronat, s-a vehiculat în spaţiul public”, au menţionat reprezentanţii ANP.

Citește și:

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER