Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Şapte angajaţi cu funcţii de conducere de la Penitenciarul Gherla, cercetaţi disciplinar. Vezi DE CE

Publicat acum

pe

loading...

Şapte angajaţi cu funcţii de execuţie şi conducere din Penitenciarul Gherla sunt cercetaţi de comisia de disciplină pentru că şi-ar fi îndeplinit atribuţiile cu neglijenţă şi superficialitate. Ancheta are loc după tentativa de evadare din decembrie 2019, când un deţinut a scobit în peretele celulei.

Potrivit unui răspuns al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) transmis, vineri, la solicitarea MEDIAFAX, după tentativa de evadare s-a dispus şi reinstruirea întregului personal din sectorul operativ, la nivel naţional, cu privire la modalitatea de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu.

„În data de 12 decembrie 2019, la nivelul Penitenciarului Gherla a fost înregistrată o tentativă de evadare şi s-a dispus efectuarea de cercetări privind modul de producere a incidentului. A fost sesizată comisia de disciplină împotriva a şapte angajaţi, cu funcţii de execuţie şi conducere, pentru efectuarea cu neglijenţă şi superficialitate a atribuţiilor de serviciu. De asemenea, s-a dispus reinstruirea întregului personal din sectorul operativ, la nivel naţional, cu privire la modalitatea de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu”, se arată în comunicat.

De asemenea, în legătură cu acest caz a fost sesizată Poliţia Gherla pentru a verifica dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de evadare, incidentul făcând obiectul unei anchete judiciare.

„Totodată, se continuă activitatea de evaluare şi monitorizare a directorului adjunct al Penitenciarului Gherla pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar pentru implicarea în procesul de coordonare, îndrumare, control şi instruire a personalului din subordine”, se mai arată în comunicatul ANP.

Reprezentanţii ANP au precizat că în data de 12 decembrie 2019, la nivelul Penitenciarului Gherla, a fost înregistrată o tentativă de evadare. Angajaţii Penitenciarului au identificat persoana condamnată care, prin utilizarea unui obiect ascuţit improvizat, a încercat perforarea peretelui camerei de deţinere.

„Tentativa s-a concretizat într-o scobitură, cu dimensiunea de 46 cm/27cm/33cm, în peretele camerei, iar nu într-un tunel, aşa cum, în mod eronat, s-a vehiculat în spaţiul public”, au menţionat reprezentanţii ANP.

Citește și:

Ştiri din zonă

Cluj | Condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a tuşit în faţa unui poliţist local, ameninţându-l că îi transmite COVID-19

Publicat acum

pe

loading...

Un bărbat a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, după ce, în urmă cu două săptămâni, a tuşit în faţa unui poliţist local din Cluj-Napoca și l-a amenințat că îi transmite COVID-19.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a transmis, astăzi, printr-un comunicat de presă, că pe data de 10 aprilie, între procuror şi un bărbat a fost încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei privind comiterea infracţiunii de ultraj.  

Pe data de 28 martie, în jurul orei 23.30, un poliţist local a încercat să împiedice plecarea din Unitatea de Primire Urgenţe Cluj-Napoca a unui bărbat.

“Inculpatul B.I. l-a ameninţat pe acesta cu transmiterea bolii infectocontagioase Covid-19, prin tuşirea intenţionată, după înlăturarea măştii de protecţie, în direcţia feţei poliţistul local, de la o distanţă de aproximativ un metru, doi  metri, cauzându-i, astfel, o stare de temere acestuia din urmă, motiv pentru care s-a oprit şi s-a retras uşor în spate”, arată Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. În cadrul acordului de vinovăţie, bărbatul a fost condamnat la şase luni de închisoare, cu suspendare, stabilindu-se un termen de supraveghere de doi ani.

Totodată, bărbatul este obligat să urmeze un curs de pregătire şcolară sau de calificare profesională şi să preteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria municipiului Cluj-Napoca sau Primăria comunei Baciu.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Cluj | Încă cinci pacienți infectați cu COVID-19, VINDECAȚI și externați

Publicat acum

pe

loading...

Autoritățile au transmis în această după-amiază că încă cinci persoane infectate cu COVID-19 s-au vindecat, la Cluj.

Este vorba despre cinci pacienți care au fost declarați vindecați, fiind externați din spitalele clujene. Doi dintre ei sunt din județul Cluj: o femeie în vârstă de 48 de ani și un bărbat de 40 de ani.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Pacienți și personal medical de la Institutul Oncologic Cluj, infectați cu COVID-19

Publicat acum

pe

loading...

O asistentă medicală, un psiholog și 14 pacienți de la Institutul Oncologic Cluj au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

”Sunt 14 pacienți pozitivi, asimptomatici, din care trei din județul Cluj. Mai e o asistentă medicală și psihologul spitalului, tot asimptomatici. Se testează toți pacienții spitalului și întreg personalul medical. Până în prezent au testat peste 300 persoane, probabil până la finalul weekendului vom avea toate rezultatele”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare