Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, implicată într-un nou parteneriat strategic desfășurat prin programul „Erasmus+” – FOTO

Publicat acum

pe

Comunitatea educațională a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Dej a fost implicată într-o nouă reuniune internațională din cadrul proiectului de parteneriat strategic „Developing trans and inter curricular skills for 21-st century”, desfășurat prin programul „Erasmus+”.

Întrunirea s-a desfășurat în Almeria, Spania între 6 și 11 mai 2018 și a fost găzduită de școala CEIP San Luis. Tema centrală a reuniunii a fost conferința ”Learning non conventional” concepută pentru promovarea tehnicilor de învățare moderne și pentru a încuraja schimbul de bune practici între participanții la proiect și alți membrii ai comunității educaționale locale si regionale.

În cadrul conferinței eleva Mădălina Rafa a susținut un articol despre promovarea exemplelor de bună practică din școala dejeană, axându-se în special pe evenimentul de învățare experimentală trans si inter curriculară ”Festivalul Științific”, iar colectivul de profesori format din directorul școlii prof. Daniela Herineanu, coordonatorul proiectului, prof. Diana Rafa și prof. Laura Câmpean au susținut o lucrare despre învățarea trans și intercurriculară în contextul noilor schimbări din curriculum-ul școlar promovat de învățământul românesc.

O asemenea experiență didactică este totdeauna semnificativă pentru școlile participante, implicând acțiuni de învățare diverse, pe lângă tema centrală a reuniunii. Și în acest caz organizatorii au dovedit competență și rigurozitate în promovarea actului educațional prin activități de lucru pe grupe internaționale de elevi, ateliere de robotică, ateliere de promovare a identității culturale, momente de sporire a coeziunii grupului internațional de elevi, activități sportive, excursii de documentare și momente de reflexive.

Perioada de o săptămână a trecut repede pentru membrii echipei de proiect lăsând în suflete amintiri unice, prietenii frumoase și dorința exprimată de a candida la un nou proiect de cooperare în aceeași echipă internațională.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER