Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Școala Gimnazială Specială Dej, desemnată Școală Europeană de către Ministerului Educației

Publicat acum

pe

Scoala Speciala Scoala Europeana (1)

Scoala Gimnaziala Speciala Dej a primit marţi, 16 iunie, din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice titlul de Şcoala Europeană.

Această distincţie s-a acordat ca rezultat al muncii susţinute în cadrul Proiectelor Europene: E-Twinning, Comenius şi Erasmus+, corelate cu managementul şcolar şi organizaţional, arată reprezentanții Școlii Gimnaziale Speciale Dej.

Titlul de Școala Europeană a fost primit de Școala Gimnazială Specială Dej ”pentru performanțele deosebite obținute în activitatea de cooperare europeană și pentru contribuțiile aduse la promovarea și dezvoltarea dimensiunii europene a educației”, după cum se arată chiar pe certificatul emis de Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

Competitia „Scoala Europeana” se adreseaza tuturor scolilor din tara care deruleaza proiecte europene de tipul Comenius, Erasmus+, eTwinning. Este o competitie organizata de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice sub patronajul Uniunii Europene si presupune realizarea unei aplicatii prin care unitatea scolara dovedeste prin documente justificative dezvoltarea dimensiunii europene in spatiul educational. Titlul de Scoala Europeana este decernat pe o perioada de trei ani si alaturi de diplomele de excelenta, certificat si trofeu, unitatea scolara mai primeste si un premiu in valoare de 5000 lei.

Am depus aplicatia pentru titlul de Scoala Europeana in luna aprilie a acestui an, am muncit la documente impreuna cu colega mea Gabriela Biltiu-coordonator de proiecte internationale in scoala dar au mai colaborat si alti profesori la aceasta activitate. Documentatia depusa trebuia sa demonstreze continuitatea proiectelor europene si corelarea acestora cu documentele manageriale: Planul de Dezvoltare Institutionala si Planurile Manageriale Anuale ale directorului. In acelasi timp s-a urmarit cresterea dimensiunii europene prin totalitatea activitatilor pe care le-am realizat cu elevii, profesorii si cursurile de formare ale acestora. In acest an, pentru aceasta titulatura si-au depus candidatura 115 scoli din Romania si aceasta a fost acordata pentru 60. Doar 4 scoli speciale din tara au obtinut titlul dintre cele 60. In acelasi timp este o premiera pentru Municipiul Dej, Scoala Gimnaziala Speciala Dej este prima si singura Scoala Europeana din oras. A fost un moment special pentru mine si colega mea Gabriela Biltiu sa ne aflam la Palatul Parlamentului pentru a primi aceast premiu si cu siguranta vom continua in aceeasi masura sa contribuim la cresterea dimensiunii europene a scolii noastre si a comunitatii„, a declarat pentru Dej24.ro directorul Școlii Gimnaziale Speciale Dej, Laura Boian.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER