Conectează-te cu noi

Politic

Scrisoarea lui Vicențiu Știr (ALDE) către electoratul indecis (E)

Publicat acum

pe

vicentiu stir noua

Vicențiu Știr, candidatul ALDE la Primăria Municipiului Dej transmite, prin intermediul Dej24.ro, o scrisoare adresată electoratului indecis.

”Scrisoare catre electoratul indecis

Am intrat  în ultima săptămână a campaniei electorale. Atmosfera de altădată lipseşte . Nu mai sunt spectacole, banere , maşini  cu difuzoare,imnuri si mesaje dar există teama, daca nu certitudinea, că lumea nu se va prezenta la vot.

Absenteismul este o realitate cu care ne-am confruntat in mod sistematic la alegeri. În cele mai fericite cazuri, abia cu puţin peste jumătate dintre cetăţenii cu drept de vot se prezintă la urne. Asta   nu înseamnă că jumătatea absentă nu are opinii, nu critica,  nu sanctioneaza  verbal instituţiile. Nicio lege nu-l opreşte pe cel care nu votează să aibă opinii dar nici nu-l obliga sa-si exercite dreptul, pentru ca ar fi un non sens. Un drept nu poate fi in acelasi timp si obligatie.

Cine sunt insa cei absenti? Pot sa–i intuiesc, pot sa presupun ca sunt tinerii, cei plecati din tara, cei marginalizati, deceptionatii, victimele credule ale abuzului politic etc.Certitudinea ca este asa  nu schimba insa cu nimic situatia.  Intrebarea care se cere pusa este: ce facem noi, noi candidatii pentru primarii, consilii locale pentru a-i convinge?

Si sunt nevoit sa recunosc ca toti, noi cei intrati in campania electorala, facem  eforturi pentru a-i determina să meargă la vot. Ce am putea promite? Locuri de muncă, programe pentru petrecerea timpului liber, locuri de agrement, parcari, săli de sport, spectacole, piste de biciclete, locuinţe etc.? Opinia mea in legatura cu acest comportament este clara:

Circ si paine ca pe vremea lui Nero! In fapt, cam la acest nivel se reduce discursul in confruntarea politica si nu o spun numai eu. O spun si  aceia care refuza sa se mai exprime. De aceea mi-e greu sa gasesc  tonul, tema si indemnul potrivit. Si totusi, cu tot riscul, ma voi adresa voua, celor nehotarati. Celor care stati in cumpana. Va spun ca tacerea nu serveste nimanui. Nici voua si nici celor care ar trebui sa auda.

Celor indecisi:

Nu mai este timp de risipit. Timpul nostru este viata noastra.

Nu vă amăgiți că stând acasă nu veți vota. Stând acasă, veți vota totusi prin absenta, pentru ca absenta voastra inseamna un vot in plus pentru cineva sau pentru altcineva.

Nu contribuiți, cu dezamagirea vostru pentru politică și politicieni –  crezand ca„toți sunt la fel” –, la un deznodământ politic care, pentru o perioadă nedeterminată de timp, se poate dovedi un dezastru pentru noi toti..

Stiu, ati tot primit astfel de mesaje. Unele de la persoane care au facut ceva pentru comunitate. Altele, de la persoane care v-au ignorat constant, dar isi amintesc o data la 4 ani sa va transmita cat de important este votul dvs pentru ei . Eu nu sunt la fel. Pana de curand, am fost mai degraba un anonim politic. Ca fiecare dintre dumneavoastra, am invatat, am muncit si mi-am cladit o familie, o afacere. Am trudit din greu, am invatat ce inseamna munca cinstita si responsabilitatea concreta.  Cred ca este momentul sa fac mai mult si pentru cei alaturi de care  traiesc,  dumneavostra concetatenii mei ,  locuitori ai Municipiului Dej. 

Nu tin sa iesiti la vot  pentru mine. Doresc insa ca in orasul nostru, pentru binele sau, toti sa aiba un cuvant de spus si curajul de a o face.

Dumnezeu sa va dea gandul cel bun!

Co-presedinte ALDE Dej- Vicentiu Stir”

*(E) – Material cu caracter electoral

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER