Conectează-te cu noi

Eveniment

Scrisoarea unei dejence pentru tânăra violată de 7 indivizi, în Văleni

Publicat acum

pe

scrisoare

O dejeancă i-a scris o scrisoare tinerei din localitatea vasluiană Văleni, violată de 7 indivizi. Povestea acesteia a sensibilizat o țară întreagă, sute de mii de români semnând o petiție pentru pedepsirea indivizilor.

”Dragă Raluca,

Orice om civilizat şi înzestrat cu capacitatea de a face distincţia dintre bine şi rău, a fost oripilat să afle despre experienţa cumplită prin care ai trecut. Nimeni nu poate rămâne indiferent la o asemenea barbarie. Mă alătur şi eu miilor de persoane care ţi-au scris ca să te încurajeze şi să îţi arate că soarta ta nu le este indiferentă.

Ca femeie, ca om, ca fost cadru didactic, nu pot să nu îţi ofer înţelegerea şi sprijinul meu. Mi se pare extrem de important să vezi că nu eşti singură, că atâţia oameni sunt alături de ţine şi vor să te ajute să treci mai uşor prin această perioadă cumplită a vieţii tale.

Trebuie să îţi spun, chiar dacă au făcut-o şi alţii înaintea mea, că nu eşti vinovată cu nimic pentru ce ţi s-a întâmplat. Singura ta vină (dacă aş putea-o numi aşa) a fost aceea că nu ţi-ai putut imagina că mintea cuiva poate să fie capabilă de un plan atât de diabolic şi de plin de cruzime. Pentru barbaria acelor indivizi – nu s-au inventat cuvinte care să-i califice în vreun fel – nu ai nici măcar cea mai mică vină. Nicio femeie de pe lumea asta nu e de vină că nişte masculi cu instinctele înfierbântate (bărbaţi nu pot fi numiţi, sub nicio formă) nu sunt capabili să se controleze şi să înţeleagă ce înseamnă cuvântul: ”NU!”

Chiar dacă nu am fost şi nu sunt o mare frumuseţe, chiar dacă nu m-am îmbrăcat niciodată provocator, am avut parte de tot felul de forme de abuzuri din partea bărbaţilor de-a lungul vieţii mele. Am trecut de două ori foarte aproape de a trăi ce ţi s-a întâmplat şi ţie, dar am scăpat ca prin urechile acului, doar pentru că, de fiecare dată, a fost doar un singur individ. Toate acestea se întâmplau înainte de vârsta de 14 ani, într-o lume cu mai multă pudoare şi mult mai reţinută decât cea în care trăim acum. Crezi că am spus cuiva? Nu! Mi-a fost frică, ruşine şi aşa a rămas totul închis în mine. Tu eşti o faţă curajoasă şi trebuie să te felicit că ai avut tăria de a depune plângere împotriva bestiilor care te-au siluit. Sunt atâtea fete care au lăsat astfel de nemernici să trăiască nepedepsiţi şi să îşi ducă traiul liniştiţi, iar ele s-au chinuit ducând această teribilă povară ascunsă în sufletele lor.

Să fii puternică şi curajoasă în continuare! Noi, cei care avem principii şi valori, suntem alături de ţine şi dorim să se facă dreptate!

Te asigur de tot sprijinul şi prietenia mea!”, i-a scris Iulia Gavrilaș, o dejeancă în vârstă de 44 de ani.

Vă reamintim, șapte tineri din localitatea vasluiană Văleni, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, au violat o elevă de 18 ani, după ce au acostat-o în staţia de autobuz.

Cazul fetei violate a revoltat România, care cere pedepsirea dură a vinovaţilor. Pe site-ul petitieonline.ro a fost lansată petiţia “Cerem arestarea celor 7 băieţi violatori din Vaslui”, semnată până în prezent de peste 200.000 de români.

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER