Conectează-te cu noi

Eveniment

Starea drumurilor care tranzitează comuna Mica se agravează. S-au format adevărate CRATERE- FOTO

Publicat acum

pe

Primarul Tiberiu Zelencz a tras un semnal de alarmă: starea drumurilor județene, DJ 172F și DJ 161D, care tranzitează comuna Mica, se agravează de la o zi la alta. Tot mai multe case se degradează din cauza traficului greu, a mașinilor de tonaj, iar gropile sau mai bine spus “craterele” care s-au format pe aceste sectoare de drum au ajuns să reprezinte un real pericol pentru oameni.

”Din păcate au avut loc nenumărate evenimente rutiere, unele soldate cu pierderi de vieți omenești, adevărate tragedii. Au trecut aproape trei luni de când a fost restricționată circulația mașinilor de mare tonaj pe podul peste râul Someș din Dej, acestea fiind redirecționate prin comuna Mica. În tot acest timp am primit foarte multe reclamații din partea cetățenilor privind starea deplorabilă a drumului, dar și despre faptul că multe case se degradează din cauza traficului greu din zonă. În calitate de primar am făcut mai multe sesizări către Consiliu Județean Cluj, administratorul drumurilor județene, solicitând amplasarea unor indicatoare de avertizare, astfel încât conducătorii auto să fie mult mai prudenți când trec prin zonă.

În cursul zilei de astăzi am făcut din nou două adrese, atât Consiliului Județean Cluj, căruia i-am solicitat să intervină pentru a repara gropile care s-au format pe întregul tronson de drum, frecvent circulat de mașinile de mare tonaj, cât și Prefecturii Cluj, solicitându-i domnului prefect să intervină urgent, să vină la fața locului și să vadă starea acestui drum, dar și situația oamenilor a căror case au început să se degradeze. Este important să știm care este situația lucrărilor la podul peste Someș, deoarece, când s-a luat decizia de a devia traficul greu prin comuna Mica, mi s-a spus că lucrările la pod vor dura trei săptămâni, dar din păcate au trecut aproape trei luni. Am încredere că această situație se va remedia în scurt timp, deoarece oamenii care locuiesc în zona acestui drum au ajuns la capătul răbdării. Așteptăm un răspuns ferm, care să se concretizeze în teren, iar traficul din zonă să nu mai reprezinte un pericol pentru oameni și casele acestora”, a precizat edilul Tiberiu Zelencz.

Vezi mai multe fotografii:

Citește și:

Fisuri în podul peste Someș din Dej, traficul greu DEVIAT. Hotărârea a intrat deja în vigoare

Dej | Când ar putea fi reluat traficul greu pe podul peste Someș – FOTO

Primarul comunei Mica, NEMULȚUMIT de decizia CJSU Cluj: ”Îmi doresc din suflet ca aceste măsuri să nu afecteze rezistența caselor”

Traficul greu NU se va relua pe podul din Dej. Restricțiile de circulație vor fi prelungite

Fisuri și crăpături la podul din Mănăstirea, după ce traficul greu a fost deviat prin Mica – FOTO

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER