Conectează-te cu noi

Social-Cultură

STRIGĂTOR LA CER. Locuitori din Dej, ÎNGROPAȚI ÎN NOROI. Oamenii, blocați în case – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Dealul Perlelor lucrari apa (15)

Locuitorii unei străzi din Dej sunt de-a dreptul disperați: noroiul de pe stradă se ridică la câțiva metri, iar oamenii sunt nevoiți să își poarte copilașii pe brațe pentru a-i duce la școală.

Pe Dealul Perlelor din Viile Dejului se desfășoară de câteva săptămâni lucrări pentru introducerea apei în zonă. Ceea ce trebuia să fie o mare bucurie pentru locuitorii de acolo s-a transformat într-un adevărat coșmar, pe care îl retrăiesc zilnic de două săptămâni încoace.

Compania care a câștigat lucrarea a subcontractat manopera unei alte firme, aceasta din urmă trezindu-se acum în imposibilitatea terminării lucrării. Mai exact, TIM – câștigătorul licitației organizate de Compania de Apă ”Someș” – nu a ”livrat” până la această oră țeava necesară introducerii apei pe Dealul Perlelor, iar firma subcontractată pentru a realiza manopera a săpat șanțuri uriașe în zonă, cu ajutorul buldoexcavatoarelor, fără ca țeava să le fie adusă de TIM.

Astfel, locuitorii din Dealul Perlelor s-au trezit cu șanțuri adânci de câțiva metri pe întreaga stradă, cu noroi ”cât China” și cu zero șanse de a-și părăsi locuințele cu propriile mașini. Drumul este blocat în totalitate, iar oamenii sunt nevoiți să își poarte copilașii pe brațe până la șoseaua principală pentru a-i putea duce la școală. În ultimele zile, mai mulți oameni au căzut în șanțuri și s-au lovit – din fericire, nu foarte grav -, fără ca cineva să îi poată ajuta. Nici măcar ambulanța nu are cum să ajungă în zonă, darămite pompierii…. Cei afectați de situație folosesc mai multe lemne și scânduri pentru a putea ieși din curți și pentru a putea merge la serviciu sau la școală. Bineînțeles, cizmele din cauciuc nu au cum să lipsească din ”arsenal”…

Revoltați că situația persistă de două săptămâni, dejenii l-au chemat astăzi pe primarul Morar Costan la fața locului pentru a vedea cum se poate rezolva problema. Edilul le-a explicat nemulțumiților că nu are nicio vină în această situație și că firma TIM este cea care nu s-a ținut de cuvânt și nu a ”livrat” țeava atât de necesară finalizării lucrării.

Presat de oamenii extrem de iritați, ieșiți în stradă, primarul a dat mai multe telefoane și pare că a găsit în cele din urmă o soluție provizorie: o țeavă care urma să fie folosită pe o altă stradă din Dej a fost transportată cu căruța pe Dealul Perlelor și pare că va fi introdusă în pământ în cel mai scurt timp. Totuși, oamenii nu cred că situația se va rezolva astăzi, cu una, cu două, și promit că vor protesta zilnic pentru a solicita deblocarea străzii.

STRIGĂTOR LA CER. Locuitori din Dej, ÎNGROPAȚI ÎN NOROI. Oamenii, blocați în case – FOTO/VIDEO

Posted by Dej24.ro on 25 Noiembrie 2015

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER