Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Taraful „Rezeda” din Dej, LOCUL I la concursul de muzică rromales „Lăutarii ardeleni” – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Taraful „Rezeda” din Dej a reușit să se claseze pe prima poziție a concursului de muzică rromales „Lăutarii ardeleni”, desfășurat la Gherla.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Gherla, a organizat ieri, 8 septembrie, la Gherla, cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Concurs de muzică rromanes „Lăutarii ardeleni”.

Manifestarea a debutat la ora 13.00, în sala mare a Casei Municipale de Cultură Gherla unde, în fața unui juriu de specialitate și a spectatorilor, au evoluat mai multe formaţii muzicale din județ și din țară, care au în repertoriu muzică tradițională rromanes.

O evoluție de excepție a avut-o Taraful „Rezeda” din Dej, care a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului, devenind astfel cea mai bună formație de muzică rromales de pe Valea Someșului.

Componența Tarafului „Rezeda” din Dej: Szasz David – vioară, Szopos Kalman – braci și Reti Zoltan – contrabas.

După derularea concursului propriu-zis și după decernarea premiilor, a avut loc şi un spectacol de gală, cu evoluţia laureaților și a cunoscutului taraf „Lăutarii Ardeleni”, condus de Siminic Bob.

Festivalul Concurs de muzică rromanes „Lăutarii ardeleni” are ca scop promovarea formațiilor tradiționale, păstrarea și punerea în valoare a folclorului tradițional al comunității rrome din județul Cluj și din țară.

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER